Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 79 z 170 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek
    Ja sie zastanawiam skad takie opinie. ....
    Z praktyki. W 1DS był bardzo słaby filtr, co skutkowało bardzo ostrymi zdjęciami. Jak sprzedałem DS-a i kupiłem 5d, to myślałem, że mi sie wadliwy egzemplarz trafił. Dopiero później dobrzy ludzie wytłumaczyli mi, że mam poprzestawiać ostrość w menu i będzie dobrze. I jest dobrze, ale do DS-a to jednak trochę brakuje. Niestety, do DS MK2 wpieprzyli taki filtr, że można się wściec, i chyba już wolę 5d (przynajmniej jest lekki). Zobaczymy co będzie w DS MK3 i 5d MK2....
    Pentax K-5 II, Leica M9

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    TYLKO wywolane w RAW Image task z ostroscia na 4.
    Zreszta nie o to chodzi - udowadniam malkontentom ze 40d robi ostre zdjecia !!! nawetjakby byly po obrobce to co. I to jest jede przyklad z wielu to zdjecie. pozniej wrzyce cos jeszce.
    Oczywiscie musze tu dodac ze szklo to 85LII przymkniete do 2,5 ale na 85USM niebyloby gorzej !!!
    Wiadomo, że robi ostre zdjęcia. W końcu to matryca bez żadnych soczewek. A filtr przed matrycą pewnie jest taki sam jak kiedyś. Chodzi o to, że nie wszystkie aparaty są dobrze skalibrowane i jeżeli matryca jest lekko przesunięta to obraz już nie będzie tak ostry.

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Wiadomo, że robi ostre zdjęcia. W końcu to matryca bez żadnych soczewek. A filtr przed matrycą pewnie jest taki sam jak kiedyś. Chodzi o to, że nie wszystkie aparaty są dobrze skalibrowane i jeżeli matryca jest lekko przesunięta to obraz już nie będzie tak ostry.
    skąd te informacje?
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Dopiero później dobrzy ludzie wytłumaczyli mi, że mam poprzestawiać ostrość w menu i będzie dobrze.
    Tzn? Ustawienie ostrości w menu ma wpływ na RAWa?

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

widze ze sie zaczyna robic dziwna tendencja do wmawiania sobie i ludziom ze
    zdjecia z 40d nie moga byc lepsze bo canon spoczal na laurach, sam uzywalem
    2,5 roku 20d i stwierdzam ze zauwazam ruznice z 40d mnie musze sleczec przy fotkach bardziej prawidlowo naswietla, ze jest szybszy to niewspomne

pokazywalem sample (cropy) to wielu twierdzilo ze to mydlo tym bardziej z ustawieniami raz bez zmiany w sofcie, w dpp - 3, wielu stwierdzilo ze mydlo, dlatego zastanawia mnie czy chcecie takie zdjecia jak z kompaktow z wychodzacymi artefaktami? przeciez na ogol fotografia cyfrowa ma zblizac sie do analogowej a tam nie zobaczy sie zyletkowatych zdjec..... wiec ku czemu to sluzy?
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    (....)pokazywalem sample (cropy) to wielu twierdzilo ze to mydlo tym bardziej z ustawieniami raz bez zmiany w sofcie, w dpp - 3, wielu stwierdzilo ze mydlo, dlatego zastanawia mnie czy chcecie takie zdjecia jak z kompaktow z wychodzacymi artefaktami? przeciez na ogol fotografia cyfrowa ma zblizac sie do analogowej a tam nie zobaczy sie zyletkowatych zdjec..... wiec ku czemu to sluzy?
    Jak to "ku czemu"? Pomarudzić jest przyjemnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    przeciez na ogol fotografia cyfrowa ma zblizac sie do analogowej a tam nie zobaczy sie zyletkowatych zdjec.....
    Ja wciąż robię głównie na filmach i jakoś się udaje ale wiadomo, że wszystko jest wyostrzne jeżeli już bo ciemni kolorowej nie mam, a w labie zawsze wyostrzają. A w ogóle to laby schodzą na psy... fotografia analogowa powoli przestaje mieć sens.

Pełne uzależnienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

a przestańcie wreszcie pisać o tej 40-tce bo nie wytrzymam z tym czekaniem do nowego roku .
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

Moja 1 "fota" z 40D - zwykły "pstryk" z automatu.
    Na focie mój Labek
    Niebawem wrzucę większe pliki do których teraz nie mam dostępu ...

do miłego,

m
    Ostatnio edytowane przez meian ; 27-09-2007 o 00:37

Strona 79 z 170 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów