Strona 108 z 254 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Bywalec

Domyślnie

zumy/artefakty z fotek które na innych stockach (m in istock i dreamstime) spokojnie zaakceptowali. na razie nie chce mi się o nich myśleć... muszę ochłonąć. za miesiąc poślę im zupełnie nowe próbki, jak się nie spodobają, albo dadzą podobną przyczynę odrzucenia to zrobię sobie kawę i nasmaruje im takiego mejla że będą przez pół roku pamiętać.
    no miałam to samo, posłałam te fotki, które dawno wiszą w innych galeriach, te które się ładnie sprzedają oczywiście głównie
    znaleźli w nich szumy i artefakty, ok., niech sobie znaleźli, możliwe, że mają ostrzejsze reguły niż na innych stockach, tak sądzę, skoro mają największą sprzedaż, to i wymagają więcej
    no pewnie, że im nasmaruj, jeśli mi odrzucą kolejną turę, też im nasmaruję, myślę, że warto jest pisać do nich wprost co leży na wątrobie, niech sobie nie myślą, że mają do czynienia z bezkształtną masą z neta, na której zdjęciach trzepią sobie niezłą kasiorę do swoich kieszeni;D
    myślę, Robercie, że się trzeba mocno przyłożyć do tych 10 fotek, posłać, jak odrzucą, to pokazać ile masz DL np. na istockphoto (za kropelkę), i niech im szczęki poopadają
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ti jak mi zaakceptowali 5 to mam dosłać 5?
    nie chce mi się do nich pisać...
    ja bym napisała już teraz, z zapytaniem o konkrety oraz o to ile fotek masz dosłać, aby nie było wątpliwości
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 26-09-2007 o 13:29 Powód: Automerged Doublepost
    canon 400D+50mm /f1.8

Coś już napisał

Domyślnie

wiesz niby warto rosylac do wielu stockow, ale zajmuje to duzo czasu wiec lepiej zrobic nowe zdjecia w tym czasie :P
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Karolwe
    Guest

Domyślnie

Twoją strone niemal znam na pamięć, to właśnie dzięki treści na niej zawartej przekonałem sie że warto spróbować wysyłac swoje zdjęcia, POLECAM WSZYSTKIM! a co do shutterstock to trudno nie chca mnie bez paszportu to nie, nie bede sie ich prosił. Może kiedyś sobie wyrobie Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    ti jak mi zaakceptowali 5 to mam dosłać 5?
    Powatpiewam. Zestaw inauguracyjny sklada sie z 10 fotek. Pewnie mozna dorzucic do poprzednich 5 innych i wyslac (wysylasz i tak 10) ... ale nie ma gwarancji, ze tamte 5, ktore przeszly, znow przejda :-P

Coś już napisał

Domyślnie

To mnie najczesciej zadziwia. Wyslalem fotke na fotoli nie zaakceptowana wyslalem na 2 dzien akcept ... I jak to zrozumiec :P ? Lepszy dzien mieli czy co? Dzis zaczolem rowniez na dreamstime zobaczymy co oni powiedza na moje foty
    Pozdrowienia
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Bywalec

Domyślnie

Lepszy dzien mieli czy co?
    no myślę, że tak po prostu jest, tam pracują ludzie, a ludzka ocena bywa przeróżna i to jest norma, człowiek to nie maszyna
    canon 400D+50mm /f1.8

Dopiero zaczyna Awatar jagódka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolwe Zobacz posta
    hej i jeszcze jedno mam problem żeby sie salogować na shutterstock, chodzi o to że nie mam paszportu. Nie wyjęzdzam poza granice unii i nie jest mi potrzebny, wysłałem im skan dowodu to powiedzieli że nie akceptują mojego "ID card".. może spróbuje wysłać prawojazdy? co o tym sądzicie?
    dzięki Robootb ja na fotolie wrzuciłem 5 i 4 mi przyjeli już sprzedałem 1 i mam o.33credita <lol2>
    Mam ten sam problem. Niestety - prawo jazdy też ci odrzucą - sprawdziłam kilka dni temu.
    Nie ma wyjścia, trzeba wyrobić paszport żeby się zarejestrować na SS.

Fotoaloja, zdjęcia na prawdę fajne. Aż dziwne, że ich nie przeszłaś na SS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robootb Zobacz posta
    wiesz niby warto rosylac do wielu stockow, ale zajmuje to duzo czasu wiec lepiej zrobic nowe zdjecia w tym czasie :P
    a ja powiem tak jak ja to widzę. otóż, na dobranie słów kluczowych do zdjęcia, opis, wyedytowanie znaczków formowych itp edycje poświęcasz co najmniej 15-30 minut dla jednego zdjęcia.

Wysłanie to problem? Ja wysyłam skryptem korzystając z ftp jednorazowo do wszystkich (jak znajdę czas to wrzucę go na swoją stronkę), potem na wybranie kategorii itp (nie wszędzie to jest potrzebne) zajmuje maksymalnie 60s /zdjęcie... czy problemem jest dłuższe wysyłanie? dla mnie nie - w wakacje po prostu zostawiam komputer włączony i idę robić coś innego, a w sezonie wysyłam przez łącze uniwersytetu *34Mbit/s* więc idzie błyskawicznie. Według mnie warto rozsyłać do jak największej liczby, ale nie będę się tutaj sprzeczać. Jak uważasz tak postępuj.

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

wiecie co, chyba jeszcze się zaloguję do jakiegos stocka. który najlepszy:

CanStockPhoto, Feature Pics czy MicroStockphoto

???
    canon 400D+50mm /f1.8

Domyślnie

Mozna uploadowac na iStock'a via FTP ? Nie moge nigdzie znalezc info ( pomijam fakt ze w tej chwili nie mozna wogole uploadowac :-P )

Strona 108 z 254 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów