Nikon D3 hands-on preview
http://www.dpreview.com/previews/nikond3/
A hands-on'ów nowych Canonów nie ma.
Nikon D3 hands-on preview
http://www.dpreview.com/previews/nikond3/
A hands-on'ów nowych Canonów nie ma.
system EOS
Nie no kurcze... to jest sprzęt, który ja chcęDo tego 200-400VR i nowe 500mm ;-) 2x D3 i te szkiełka... to ile to razem będzie?
A tak serio: dopiero na przykładzie takiego D3 widać jak bardzo dominacja Canona była niekorzystna dla tych, dla których liczy się coś więcej niż FPS i szumy w ISO3200 ;-) Cos czuję, że niedługo nawet Akustyk doczeka się swojego MLU na guziku konfigurowalnym z PF![]()
Trochę racji w tym jest ale gdyby iść dalej tym tokiem rozumowania to Canon nigdy by nie wypuścił 5D, bo po co skoro konkurencji niet. Myślę że to nie idzie tak prosto. Oni mają swoją filozofię i to jeszcze z lat analogowych. Raczej spodziewam się nowych funkcji/rozwiązań niż pójścia na łatwiznę![]()
w postaci przycisku MLU
.
Co do D3 to bardzo fajny ale akurat nie dla mnie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Skoro po jakichs 5 latach Canon nareszcie usprawnil drzwiczki od CF to za kolejne 5 lat moze bedzie ten nieszczesny MLU.
Btw ja w 40D to sobie uproscilem bo jest tam fajne 'favourites menu' ktore moze sie zawsze odpalac jako pierwsze - click na MENU, click na MLU (ustawic mozna jako pierwze od gory) i jest MLUw ulamku sekundy wlaczone/wylaczone. Pol kroku do przodu.
cos jakby jest zupe przy pomocy widelca zamiast noza.
no mozna, i faktycznie jest latwiej. ale upieram sie, ze to nadal nie jest normalne.
guzik + ikonka na panelu u gory albo rasowy przelacznik. chocby w C.fn-ach dodac wlaczanie MLU przez ten debilny przycisk DirectPrint, bo skoro juz jest to niech nie bedzie pie* miejscem na reklame producenta drukarek, tylko sie na cos przyda
a z innej bajki, Askey znowu strzela z d* i wali darmowa promocje nieistniejacym aparatom Nikona w chwili, kiedy ludzie potrzebuja rzetelnej informacji o istniejacych korpusach Canona. nic tylko pogratulowac bezstronnosci![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner