Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Canon 24-70/2.8 – proszę o ocenę ostrości

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    No właśnie, jak koledzy słusznie zauważyli, to przez niewłaściwy wybór tematu. Spróbuj przejść na Żywiec i National Geographic
    dzisiaj to chyba Smirnoffa wystawie do testow a tak powazniej to wiem ze pare osob z forum mialo podobna sytuacje czy serwis im wyprostowal te sztuki? dzwonilem juz na zytnia i pan mnie uspokojal ze tak wyreguluja szklo ze nie popsuja ogniskowej 70 dla dobra 24 no nic sle na zytnia ale dopiero 1 pazdzniernika...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    dzisiaj to chyba Smirnoffa wystawie do testow a tak powazniej to wiem ze pare osob z forum mialo podobna sytuacje czy serwis im wyprostowal te sztuki? dzwonilem juz na zytnia i pan mnie uspokojal ze tak wyreguluja szklo ze nie popsuja ogniskowej 70 dla dobra 24 no nic sle na zytnia ale dopiero 1 pazdzniernika...
    Ja biegalem na Zytnia 3 razy. Do trzech razy sztuka Teraz jest OK. Wczesniej mialem to samo na ogniskowej 24-35mm straszny BF.
    30D; EF-S 18-55; EF 50 1.8, EF 24-70L, EF 300 4 IS L, Speedlite 580EX II
    Moje zdjęcia: www.fotograba.net

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Naprawdę dziwne jest to szkiełko... Dziś podpiąłem je do innego body i ku mojemu zaskoczeniu ostrzy poprawnie na 24 mm. Czyli to jednak wina puszki. Co mnie osobiście dziwi, gdyż wszystkie inne obiektywy, które mam ostrzą praktycznie w punkt.

Zapodaje jedno zdjęcie na 24 mm f2.8. Ostrzyłem na plakat. Jak widać, ostrość jest bardzo dobra.
    http://img230.imageshack.us/img230/7036/34582782he6.jpg
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MartinF Zobacz posta
    Co do tej ostrości to chyba przesadzacie, nie da się porównać tego samego obiektu zrobionego na 24 do 70, z sampli widać, że jest różnica w odległości i zawsze obiekt połozony dalej od szkła będzię miał gorszą ostrość, nie przeskoczycie praw fizyki,
    Ehh ale my o tym wiemy... Rozchodzi się tylko i wyłącznie oto, że na 24 mm jest małe mydełko. Nikt nie oczekuje, że fotki na 24 mm będą tak samo ostre jak na 70. ; )
    Ostatnio edytowane przez Zemun ; 21-09-2007 o 16:47 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów