a może byc biala czapla na niebieskim silnym tle?
a może byc biala czapla na niebieskim silnym tle?
Ja odnosze inne wrazenie ale w porownaniu do 20D. Ale zwalam wine na JPG/RAW+DPP... za duze przywiazanie do kolorystyki jaka daje ACR moze![]()
To jest roznica miedzy motor drive mirror a spring drive mirror.- zdecydowanie cichsza praca lustra; odgłos powracającego lustra jest dziwny, wydaje się jakby przy powrocie lustro było hamowane na jakiejś tandetnej gumce recepturce, albo co najmniej na blaszce (to jest mój obrazowy opis wydawanego odgłosu przez lustro :-) ); odgłos ten po prostu nie wzbudza zaufania, ale natężenie dźwięku przy pracy lustra bez porównania mniejsze od 30D.
Czyli mechanizm lustra oparty na silniku elektrycznym (40D) a na sprezynie (poprzednicy).
Jakies przyklady? Ja juz po wstepnej obrobce kilkuset. Zwiekszonej przydatnosci nie zauwazylem a zwiekszona pamieciozernosc niestety tak- świetna rozdzielczość matrycy - dodatkowe 2 miliony pikseli (względem 30D) naprawdę są przydatne(kilkadziesiat zdjec mniej na 4GB CF w RAWach).
Smiem podejrzewac ze w nowej puszce serii xxxD dedykowanej do tych co przechodza z kompaktow na lustra bedzie to o co prosisz.ktoś kto przechodzi z kompaktu na lustro będzie mocno zaskoczony, że daje mu się aparat który w prosty sposób nie realizuje tejże funkcji. Dlaczego, aby ustawić AF-a w tym trybie trzeba naciskać (dodatkowy - nowy) klawisz AFon ? Czy tej funcji nie mógł realizować spust wciśnięty do połowy?
Przeciez to pare sekund by sprawdzic. Oj nieladnie. Nie da sie.- zamienione są kółeczka funkcyjne (duże z małym) w odniesieniu do 30D ; nie sprawdziłem czy w Customach da się to zmienić.
A mi sie podoba. I w trybie M zmiana i umiejscowienie przyciskow (ISO najbardziej po zewnetrznej).
Hmmm? Raczej takie jak w klasycznych jedynkach- menu jest takie jak w klasycznych kompaktach Canona z serii A..
Zainwestuj w kilka zamiennikow baterii i problem z glowy - "a po co wylaczac? ".- jak dla mnie włącznik aparatu jest zbyt nisko (inaczej : zbyt blisko płytki statywowej ; trzeba w tym ostatnim przypadku ująć przełącznik kciukiem i palcem wskazującym i podjąć pewien wysiłek by odebrać powera aparatowi); co z tego, że teoretycznie aparat jest gotowy do pracy momentalnie, skoro włącznik/wyłącznik jest problematyczny.
Tu tez czekam na PSa ale odnosze wrazenie ze nie zjada 20D na sniadanie odnosnie poziomu szumow... ale latwo wine moge zwalic na DPP ktory cos przeostrza i szumy wzmacnia.- szumy na ISO 800 (w pomieszczeniu) nie mniejsze niż w 30D (w partiach niedoświetlonych (np. czoło i oczy u modela z czapką z daszkiem) źle).
Czy moglibyscie opisac ten beznadziejny duzy LCD o slabej
rozdzielczosci, jak beznadziejny naprawde on jest?
Czy ktos moze potwierdzic/zaprzeczyc, czy aparacik obsluguje CF 8GB?
Bez podpisu![]()
Zastanawiam się, jak (bez aktualizacji)
poradzi sobie z RAWami z 40D
Caprure One Pro?
Czy próbował już ktoś
obrabiać w tym RAWy z 40D?
ACR do PS CS3 juz jest zaktualizownay. Ja czekam az pudelko z CS3 do mnie dojdzie a nie az nowy ACR wyjdzie.
Kolorystycznie jak dla mnie klapa. Na 20D moglem jakotako ocenic balans bieli, na tym nicholery... jakis taki rozowiutki - moze jak dorosnie to zmieni kolor skory z tego niemowlakowego.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu