Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 46 z 170 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1693

Wątek: Canon 40D

POSMOLA
    Guest

Domyślnie

a może byc biala czapla na niebieskim silnym tle?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ERR Zobacz posta
    - automatyczny WB zdecydowanie lepszy niż w 30D ; zarówno w pomieszczeniu oswietlonym światłem jarzeniowym jak i na powietrzu automatyka spisała się bardzo dobrze ( w przypadku 30D na auto WB dostawałem : w pomieszczeniu z jarzeniowkami - wyraźną dominantę zielonego koloru u fotografowanych osób ; na powietrzu - irytującą dominantę magenty w kolorze nieba) ; w 40D w obu przypadkach kolorystyka jest poprawna (dzień był pochmurny, ciekawe jak jest w przypadku gdy kontrasty są większe)
    Ja odnosze inne wrazenie ale w porownaniu do 20D. Ale zwalam wine na JPG/RAW+DPP... za duze przywiazanie do kolorystyki jaka daje ACR moze

- zdecydowanie cichsza praca lustra; odgłos powracającego lustra jest dziwny, wydaje się jakby przy powrocie lustro było hamowane na jakiejś tandetnej gumce recepturce, albo co najmniej na blaszce (to jest mój obrazowy opis wydawanego odgłosu przez lustro :-) ); odgłos ten po prostu nie wzbudza zaufania, ale natężenie dźwięku przy pracy lustra bez porównania mniejsze od 30D.
    To jest roznica miedzy motor drive mirror a spring drive mirror.
    Czyli mechanizm lustra oparty na silniku elektrycznym (40D) a na sprezynie (poprzednicy).

- świetna rozdzielczość matrycy - dodatkowe 2 miliony pikseli (względem 30D) naprawdę są przydatne
    Jakies przyklady? Ja juz po wstepnej obrobce kilkuset. Zwiekszonej przydatnosci nie zauwazylem a zwiekszona pamieciozernosc niestety tak (kilkadziesiat zdjec mniej na 4GB CF w RAWach).

ktoś kto przechodzi z kompaktu na lustro będzie mocno zaskoczony, że daje mu się aparat który w prosty sposób nie realizuje tejże funkcji. Dlaczego, aby ustawić AF-a w tym trybie trzeba naciskać (dodatkowy - nowy) klawisz AFon ? Czy tej funcji nie mógł realizować spust wciśnięty do połowy?
    Smiem podejrzewac ze w nowej puszce serii xxxD dedykowanej do tych co przechodza z kompaktow na lustra bedzie to o co prosisz.

- zamienione są kółeczka funkcyjne (duże z małym) w odniesieniu do 30D ; nie sprawdziłem czy w Customach da się to zmienić.
    Przeciez to pare sekund by sprawdzic. Oj nieladnie. Nie da sie.
    A mi sie podoba. I w trybie M zmiana i umiejscowienie przyciskow (ISO najbardziej po zewnetrznej).

- menu jest takie jak w klasycznych kompaktach Canona z serii A.
    Hmmm? Raczej takie jak w klasycznych jedynkach .

- jak dla mnie włącznik aparatu jest zbyt nisko (inaczej : zbyt blisko płytki statywowej ; trzeba w tym ostatnim przypadku ująć przełącznik kciukiem i palcem wskazującym i podjąć pewien wysiłek by odebrać powera aparatowi); co z tego, że teoretycznie aparat jest gotowy do pracy momentalnie, skoro włącznik/wyłącznik jest problematyczny.
    Zainwestuj w kilka zamiennikow baterii i problem z glowy - "a po co wylaczac? ".

- szumy na ISO 800 (w pomieszczeniu) nie mniejsze niż w 30D (w partiach niedoświetlonych (np. czoło i oczy u modela z czapką z daszkiem) źle).
    Tu tez czekam na PSa ale odnosze wrazenie ze nie zjada 20D na sniadanie odnosnie poziomu szumow... ale latwo wine moge zwalic na DPP ktory cos przeostrza i szumy wzmacnia.

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

Tu tez czekam na PSa .

Jeżeli chodzi Ci o wołanie RAW-ów to nowy Lightroom 1.2 ma już obsługę 40D więc pewno PS też na dniach zostanie zaktualizowany.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Czy moglibyscie opisac ten beznadziejny duzy LCD o slabej
    rozdzielczosci, jak beznadziejny naprawde on jest?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy ktos moze potwierdzic/zaprzeczyc, czy aparacik obsluguje CF 8GB?
    Bez podpisu

Domyślnie Capture One Pro

Zastanawiam się, jak (bez aktualizacji)
    poradzi sobie z RAWami z 40D
    Caprure One Pro?

Czy próbował już ktoś
    obrabiać w tym RAWy z 40D?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stilleto Zobacz posta
    Czy ktos moze potwierdzic/zaprzeczyc, czy aparacik obsluguje CF 8GB?
    Na pewno obsługuje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    Jeżeli chodzi Ci o wołanie RAW-ów to nowy Lightroom 1.2 ma już obsługę 40D więc pewno PS też na dniach zostanie zaktualizowany.
    ACR do PS CS3 juz jest zaktualizownay. Ja czekam az pudelko z CS3 do mnie dojdzie a nie az nowy ACR wyjdzie .

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Czy moglibyscie opisac ten beznadziejny duzy LCD o slabej
    rozdzielczosci, jak beznadziejny naprawde on jest?
    Kolorystycznie jak dla mnie klapa. Na 20D moglem jakotako ocenic balans bieli, na tym nicholery... jakis taki rozowiutki - moze jak dorosnie to zmieni kolor skory z tego niemowlakowego .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Kolorystycznie jak dla mnie klapa. Na 20D moglem jakotako ocenic balans bieli, na tym nicholery... jakis taki rozowiutki - moze jak dorosnie to zmieni kolor skory z tego niemowlakowego .
    Czyli nie dosc, ze z ostroscia kiepsko, to jeszcze kolory do d...
    Czytalem opinie, ze to jest bardziej sowodowane slaba jakoscia
    wyswietlanej miniaturki, niz kiepska jakoscia samego LCD...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Tu tez czekam na PSa ale odnosze wrazenie ze nie zjada 20D na sniadanie odnosnie poziomu szumow
    To niedobrze, po przy zmniejszonej czulosci powinien

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 46 z 170 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów