Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 56 z 170 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1693

Wątek: Canon 40D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    jestem pewien, ze dostanie 6. Gołym okiem widać intencje autorów testu czterdziestki, zresztą to już któryś tam raz
    Dokładnie tak, wcale nie są te testy miarodajne. Oglądajcie odbitki, najlepiej powyżej A4. Mam nikona na kliszę i jest wspaniały, ale kupiłem lustro Canona i wiem, że na dzisiejszy dzień zrobiłem dobrze. Po sieci chodzi juz trochę zdjęć z D3 i na moje oko (abstrahując od mozliwości wysokich ISO) nadal nikon mocno rzeźbi w pliku jpg. Może i wygląda to dobrze, ale na monitorze. Wydrukujcie i zobaczcie jak wyglądają zdjęcia z Canona, jak z Nikona.
    Napisali bardzo zdecydowanie, że migawka jest tak samo głośna a nawet głośniejsza przez dźwięk silnika.
    Bzdura. Dźwięk jest zdecydowanie cichszy, chociaż inny (trochę nie budzący zaufania). Grunt, że w kościele nikt nie pogoni, a w 30D to już różnie bywało.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ERR Zobacz posta
    Dokładnie tak, wcale nie są te testy miarodajne. (....)
    A są w ogóle jakieś miarodajne? Ja się dotąd z takimi nie spotkałem .
    To po prostu opis kogoś kto miał tę puszkę do pomacania i tyle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat:Napisał Maris
    Poziom zdjęć z 40D nie jest wcale lepszy niż ze starego dobrego 20D.

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Oczywiscie ty jako uzytkownik "Canon 300D+kit" masz pelna wiarygodnosc
    zeby tak twierdzic...
    Jakiś czas temu robiłem sobie zdjęcia testowe 40D i przepiąłem szkło do 20D robiąc takie same kadry... Jak dla mnie różnica w zdjęciach pomijalna. Odróżnie tylko spokojnie ISO 3200 w obu aparatach. I to nie dlatego, że 20D szumi mocniej (bo jakbyy szumiał śladowo mniej), tylko po specyficznych "liniach" tego szumu w 20D na tym wysokim ISO.

Pucha sama w sobie jest dużo fajniejsza w nowszym wydaniu i ma to czego mi brakowało, ale zdjęcia te aparaty robią tak samo dobrze. W tym miescu słowa uznania dla konstruktorów 20D, ten korpus jest cały czas na topie.
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    A Ty co sie czepiasz?! Czy Canik chociaz raz napisal, ze chce robic zdjecia? Jak ktos chce kupic sobie nowa zabawke, albo rozwaza ew. mozliwy zakup nowej zabawki, ktora prawdopodobnie ukaze sie w marcu, bo nowa zabawka ktora wlasnie sie pokazala juz mu sie znudzila zanim zdarzyl ja dostac w swoje rece i zamierza o tym wszystkim poopowiadac na forum to jest jego prywatna sprawa. No i moze moderatorow i lowcow trolli jeszcze. I tyle
    ja też chętnie zobaczyłbym fotki Canik'a
    Wypowiada sie wszędzie i wszystko krytykuje
    A jeżeli chodzi o sprzęt to wypowiada się w kontekście robionych przez ten sprzęt fotek.
    Dla mnie wagę wypowiedzi potwierdza galeria a nie stopka

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    a jednak ostrzy:grin: problrm mam tylko taki ze fotki zrobilem i chcialem je zamienic na tiff z rawu i nie moge tego zrobic musze teraz cd pozyczyc od kolegi aby dostac sie do tych fotek
    Sylwek, ale chyba niefirmowe konwertery ostrzyły zawsze. Oryginalny Canona nie ostrzy na 110%, sprawdzałem.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Dla mnie wagę wypowiedzi potwierdza galeria a nie stopka
    zatem gdzie jest Twoja?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Sylwek, ale chyba niefirmowe konwertery ostrzyły zawsze. Oryginalny Canona nie ostrzy na 110%, sprawdzałem.
    400L5,6 + Kenko 1,4 pro300 (bez zaklejania styków) wpięte do 350-tki = manual focus...
    O się nie mylę to wcześniejsze kenko na dzień dobry oszukiwały body co do jasności zestawu, ten nowy tego nie robi.

Sylwek jeśli bawiłeś się takim zestawem 400L5,6+kenko+40D to opisz dokładniej swoje wrażenia. Może zmotywuje mnie to do szybszej rozmowy z żoną na temat budżetu domowego
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 21-09-2007 o 09:13
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

warto kupic , tyle powiem , moze sam w nastepnym miesioacu zakupie te body all servo nadaza za ptakiem i robi ostre fotki ale z sama 400 mn , bez tc , tc nadaje sie tylko na wypchance

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    zatem gdzie jest Twoja?
    Ja nic nikomu nie próbuję udowodnić ani wcisnąć
    a galeria będzie, na razie uczę się i czytam (w wolnych chwilach)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Ja nic nikomu nie próbuję udowodnić ani wcisnąć
    jasne, przecież nikt Ci tego nie zarzuca :-)

ale stwierdzając "Dla mnie wagę wypowiedzi potwierdza galeria a nie stopka" i posiadając w stopce tylko listę sprzętu sam sobie podkopujesz wartość własnych wypowiedzi i tylko na to chciałem Ci zwrócić uwagę :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 56 z 170 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów