Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 104

Wątek: Masters of wedding photography

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    Dla ciebie Jester idealny byłby Marcus Bell. Jego domeną jest nie wkraczanie w uroczystość, tylko robienie z niej reportażu pozostając jak najbardziej niewidocznym. Przeczytałem 3/4 jesgo książki i jestem pod wrażeniem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    robiłem zdjęcia na ślubie rodziny, gdzie to fotograf i jego video-kamerzysta byli głównymi osobami na uroczystości. wszędzie ich było pełno i, o dziwo, państwu młodym to nie przeszkadzało. To wszystko zależy od podejścia...
    A ja widziałem ślub, na którym w ogóle nie było fotografa. Młodzi poprosili, żeby WSZYSCY robili zdjęcia jak chcą i kiedy chcą, pod warunkiem, że później przekażą te foty młodym. Dzięki temu wiem, jak wyglądały naloty dywanowe aliantów na Kolonię i Drezno... Ksiądz dwa razy przerywał mszę... A zdjęć w rezultacie z tej imprezy nie ma prawie wcale, bo okazało się, że komórki są na razie do tego za słabe, mimo OGROMNYCH chęci "fotografów"...
    Tak czy siak - uważam, że fotograf NIE JEST najważniejszą osobą na ślubie. Nie jest nawet w pierwszej trójce. Nawet fotograf-ninja (Buissink?)

J

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Dla ciebie Jester idealny byłby Marcus Bell. Jego domeną jest nie wkraczanie w uroczystość, tylko robienie z niej reportażu pozostając jak najbardziej niewidocznym. Przeczytałem 3/4 jesgo książki i jestem pod wrażeniem.
    robiłem zdjęcia na ślubie rodziny, gdzie to fotograf i jego video-kamerzysta byli głównymi osobami na uroczystości. wszędzie ich było pełno i, o dziwo, państwu młodym to nie przeszkadzało. To wszystko zależy od podejścia...
    dokładnie.

Wiesz, ja na moim ostatnim slubiku pobawiłem się w Yevratna trochę. (oczywiście w duuużo łagodniejszym stylu ) para, rodzina, uczestnicy byli zachwyceni z interakcji. Mówili że widzą, że się staram, że to muszę kochać,że napewno będą super foty bo było mnie wszędzie, itp. Sami po jakimś czasie zaczeli się wygłupiać, pozować, ciągnąć mnie w dziwne lokacje restauracji hotelowej

Myślę, że ciężko jest zrobić ciekawe kadry nie ingerując z otoczeniem. W przeciwnym wypadku pozostają nudne kadry, które niektórzy fotografowie ratują paskudnymi blurami, sepiami i oczojebnymi ramkami.

Moim zdaniem powini istnieć na naszym rynku fotgrafowie zarówno tacy, jak i tradycyjne słupy kościelne

Wszystko zależy od podejscia i potrzeb :-D

Domyślnie

dlatego zawsze warto spotkać się*z parą przed ślubem na kawce, wziąść przykłady (laptop) i obgadać jak to widzą.
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

dlatego zawsze warto spotkać się*z parą przed ślubem na kawce, wziąść przykłady (laptop) i obgadać jak to widzą.
    Dokładnie ! Ja zawsze tak robie Kilka razy fociłem pary, które pierwszy raz widziałem przed kościołem dopiero??: . Nie polecam...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Wiesz, ja na moim ostatnim slubiku pobawiłem się w Yevratna trochę. (oczywiście w duuużo łagodniejszym stylu ) para, rodzina, uczestnicy byli zachwyceni z interakcji. Mówili że widzą, że się staram, że to muszę kochać,że napewno będą super foty bo było mnie wszędzie, itp. Sami po jakimś czasie zaczeli się wygłupiać, pozować, ciągnąć mnie w dziwne lokacje restauracji hotelowej
    Po jakimś czasie, jak już się lekko nawalili?
    Nie dziwię się, ludzie po alkoholu dostają z reguły małpiego rozumu. Sęk w tym, że zdjęcia później są oglądane na trzeźwo...

Myślę, że ciężko jest zrobić ciekawe kadry nie ingerując z otoczeniem.
    Chyba mylisz fotografa z wodzirejem
    Ja ich w każdym razie rozróżniam i fotograf, który drze ryja na gości i ustawia ich 40 minut do zdjęcia zbiorowego jest IMHO idiotą. A W ŻADNYM RAZIE nie świadczy to o jego profesjonaliźmie. To nie on jest bohaterem wieczoru i powinien sobie z tego zdawać sprawę. W tym filmie któryś z fotografów (tych spokojniejszych) mówi niegłupią rzecz: panna młoda nigdy nie wyglądała lepiej, niż w dniu swojego ślubu. Ma najładniejszą sukienkę, najlepszą fryzurę i najlepszy makijaż. Fotograf ma to tylko zarejestrować. A zaraz potem widzę głąba z 70 centymetrową lufą, który robi z młodych i gości idiotów bo chce mieć ładne ujęcia, więc akcja zaczyna przypominać próbę generalną w kiepskim teatrze na dzień przed premierą: wszyscy latają jak potrzaskani a w środku króluje szczęśliwy fotograf, napiernicza 8 klatek na sekundę i drze na nich japę. Pożar w burdelu to przy tym pikuś
    Lekko zniesmaczające wrażenie.

Moim zdaniem powini istnieć na naszym rynku fotgrafowie zarówno tacy, jak i tradycyjne słupy kościelne
    Słupy jak Ascough na przykład?
    Sęk w tym, że często to, że fotografa nie widać, nie znaczy, że go tam nie ma. Często dzięki temu, że go nie widać - ma najlepsze foty. A już na pewno prawdziwsze, niż upozowane przez ninję-terrorystę

J

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester
    W tym filmie któryś z fotografów (tych spokojniejszych) mówi niegłupią rzecz: panna młoda nigdy nie wyglądała lepiej, niż w dniu swojego ślubu. Ma najładniejszą sukienkę, najlepszą fryzurę i najlepszy makijaż. Fotograf ma to tylko zarejestrować. A zaraz potem widzę głąba z 70 centymetrową lufą, który robi z młodych i gości idiotów bo chce mieć ładne ujęcia, więc akcja zaczyna przypominać próbę generalną w kiepskim teatrze na dzień przed premierą: wszyscy latają jak potrzaskani a w środku króluje szczęśliwy fotograf,
    To chyba wszystko łysy Buissink
    Filozofię ma świetną, aczkolwiek chyba zbytnio czuje się jak gość na weselu, a nie tylko człowiek odpowiedzialny za jakąś usługę. Taki prawie członek rodziny

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Propi Zobacz posta
    To chyba wszystko łysy Buissink
    Filozofię ma świetną, aczkolwiek chyba zbytnio czuje się jak gość na weselu, a nie tylko człowiek odpowiedzialny za jakąś usługę. Taki prawie członek rodziny
    hehe dokładnie dlatego najlepszy jest MIX - polskiego fotografa-nudziarza, patrzącego się na zegarek i Szalonego-Yevranta
    A największy policzek dla fotografa ślubnego moim zdaniem i dowód na jego słupkowatość to moment, kiedy goście zaczynają zlewać fotografa, wyciągać małpki i sami robić sobie foty, ustawiać się do zdjęć... a fotograf stoi jak ciota pod ścianą w tym czasie.

Ja na ostatnim slubie tak miałem, 2 razy podleciałem wtedy, walnołem fotę, to potem sami goście mnie odszukiwali i prosili o fote. Poczuli, że nie muszą się bawić w fotografa bo jeden już jest, ten wynajęty.
    Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 16-09-2007 o 18:48 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

@jester - a nie przyszlo Ci na mysl, ze mlodzi swiadomie decyduja sie na takiego fotografa, jak Yerwant?

Dla mnie nie stoi on w centrum, on po prostu robi to, co mu ktos wczesniej zlecil. I za co zaplacil. I zauwaz jedna rzecz - on to robi na sesjach, nie w kosciele. Jak rozumiem, na sesji sam bys pozowal jako mlody, a wynajety fotograf mialby tylko naciskac spust? Cenie i szanuje styl jego pracy - to czyni z niego indywidualna osobowosc

I no offence please
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Zablokowany

Domyślnie

Oglądając filmik widzę kreatywnego kolesia. Wedding jest mi obcy jak dotąd, ale nie widzę NIC złego w zachowaniu fotografa. Kreacja jest konieczna dla atrakcyjności zdjęć. Gość odblokowuje modeli i nie robi tego IMO w jakiś drastyczny sposów vide film, bo na nim opieram swój osąd.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    @jester - a nie przyszlo Ci na mysl, ze mlodzi swiadomie decyduja sie na takiego fotografa, jak Yerwant?
    Oczywiście. Tyle, że daje sobie głowę uciąć, że wybrali go na podstawie portfolio, a nie stylu pracy, bo pewnie nie mieli o nim zielonego pojęcia. A ten styl jest DLA MNIE nie do przyjęcia, choć zapewne skuteczny.
    JA bym go pewnie też wybrał na podstawie portfolio - a następnie wykopał za drzwi po góra kwadransie, bo mam alergię na wojskowy dryl

Dla mnie nie stoi on w centrum, on po prostu robi to, co mu ktos wczesniej zlecil. I za co zaplacil. I zauwaz jedna rzecz - on to robi na sesjach, nie w kosciele. Jak rozumiem, na sesji sam bys pozowal jako mlody, a wynajety fotograf mialby tylko naciskac spust? Cenie i szanuje styl jego pracy - to czyni z niego indywidualna osobowosc
    Sesja to sesja - fotograf rządzi. Zaraz sobie tego łysola obejrzę dla pewności, ale wydaje mi się, że on szaleje w trakcie całej ceremonii, nie tylko na sesji w domu/na ulicy/czy gdziekolwiek Jeżeli ciska się tak samo po USC to sorry - wynocha

I no offence please
    ofkorrs

J
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Oglądając filmik widzę kreatywnego kolesia. Wedding jest mi obcy jak dotąd, ale nie widzę NIC złego w zachowaniu fotografa. Kreacja jest konieczna dla atrakcyjności zdjęć. Gość odblokowuje modeli i nie robi tego IMO w jakiś drastyczny sposów vide film, bo na nim opieram swój osąd.
    No to z ręką na sercu: którego z tych pięciu fotografów wybrałbyś na swój ślub? (zakładam, że widziałeś film, jeżeli nie - nie ma pytania )
    Ostatnio edytowane przez Jester ; 16-09-2007 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów