www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Witam!
A jest ktoś może na forum parający się fotografią sportową, który przesiadł się z 20D/30D na 40D? Ciekaw jestem bardzo, czy jest jakaś zauważalna różnica w pracy układu AF? Zwłaszcza w trybie AI-Servo...
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi...
Z góry dziękuję!
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Pozbyl, pozbyl... to znaczy 20D wlasnie lezy zapakowany i gotowy do jutrzejszej wysylki. Przez pare dni go jeszcze mialem wiec wstepne porownania latwo bylo robic, ale przykro bylo bo 20D wiernie sluzyl ale jego wnuk przerasta go zbyt znacznie.
Oddalem 20D i szkla w rozliczeniu... nie bede tu tego rozliczenia publicznie przedstawial - grunt ze kwota satysfakcjonujaca.
No nie wiem co ze zdjeciami zrobic. JPG tak sobie - nie umiem stroic puszki by znosne jpgi robila - na razie cos za ostre mi wychoda (sharpness 6, reszta zero... moze wina szkla bo domykane na f4?swoją drogą też chciałbym zobaczyć jakieś sample od viteza (:). RAW i obrobka w DPP tez mi nie bardzo sie podoba ale moze sie przemoge, choc z ocena czy to szkla czy jakosci (zares tonalny, czy 14bit cos daje, ostrosc, szumy) wolalbym poczekac az sie do CS3 upgrejdne i nowy ACR z obsluga 40D wyjdzie. No ale w weekend bede kombinowal zeby galerie z kociej wystawy zrobic to pewnie cos pokaze.
Aha w dziale Sprzedam jest moje ogloszenie i wiekszosc zdjec na moich aukcjach juz 40D zrobione 8) (szkla i mniejsze fitry).
Witam wszystkich
Czy próbował ktoś używac lampy do makro Delta DRF14 z canonem 40D ?
bo u mnie aparat wypisuje - brak zgodności ()
Pozdr
40D / C 400 5.6 L / T 90 2.8 / C 17-55 IS / Kenko 1.4X / Manfrotto 190X PROB + 679B + 488RCO / Tamrac Expedition 5
Ależ ten BG-E2N jest tandetnie wykonany przy BG-E3 ........... .
Marek
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner