Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 32 z 170 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1693

Wątek: Canon 40D

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ta 40tka to smakowity kasek musi byc
    dobrze sie oglada fotki na tym 3 calowym telewizorze? tzn ma jakas rozsadna rozdzielczosc?
    powiem szczeze zajefajnie sie oglada, super tak samo sie karduje w live view
    w tygodniu pykne jakies makro z dcr-250 zobaczymy czy duzo to da

a po poludniu wrzuce porownanie szumow z 30d
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

crop z iso 160 tylko do poprawy ale to szczegół - dzięki Przemek!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    crop z iso 1600 tylko do poprawy ale to szczegół - dzięki Przemek!
    Ostatnio edytowane przez canik ; 09-09-2007 o 12:12 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Szumy waygladaj badzo dobrze .Zdjecie jest ostrzejsze niz z 30d
    byc moze ostrosc jest taka sama ale szczegolowsc wieksza i to powoduje ten efekt zreszta zobaczymy po tescie
    Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    crop z iso 160 tylko do poprawy ale to szczegół - dzięki Przemek!
    crop z iso 1600 tylko do poprawy ale to szczegół - dzięki Przemek!
    wiem i juz go zapodam tu

iso 1600 crop

Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 09-09-2007 o 12:15 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Canik, niektórzy mają 5D, 20D, robią zdjęcia 30D, D200, D70s, D50 i robili zdjęcia 40D Canona, troszkę się fotografią parają i też potrafią coś napisać i wyciągnąć wnioski. I nie są sponsorowani przez taką czy inną firmę.
    Liczba gadźetów nie zwiększy klasy aparatu, ale jak ktoś ma zaćmę na punkcie bajerów to tego nie zrozumie.
    Ja już np. wiem, że funkcja podglądu na żywo przy robieniu zdjęć z nad głowy (dla mnie to w zasadzie jedyne zastosowanie) jest mało przydatna w świetle dziennym i mało użyteczna bez - O ZGROZO - odchylanego monitorka. Tyle praktyka.
    Co do np. czyszczenia matrycy - jeden z aparatów miał małego syfka, pomimo kikunastokrotnych prób jego "oczyszczenia" dalej tam został. Matrycy nie czyściłem bo to nie mój aparat. Tyle o skuteczności "trzepaczki".
    Jak widać te bardzo ładnie wyglądające funkcje mogą się tak naprawdę stać tylko bajerami, przez które dalej się nie zrobi lepszych zdjęć :wink:
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Canik, niektórzy mają 5D, 20D, robią zdjęcia 30D, D200, D70s, D50 i robili zdjęcia 40D Canona, troszkę się fotografią parają i też potrafią coś napisać i wyciągnąć wnioski. I nie są sponsorowani przez taką czy inną firmę.
    Liczba gadźetów nie zwiększy klasy aparatu, ale jak ktoś ma zaćmę na punkcie bajerów to tego nie zrozumie.
    Ja już np. wiem, że funkcja podglądu na żywo przy robieniu zdjęć z nad głowy (dla mnie to w zasadzie jedyne zastosowanie) jest mało przydatna w świetle dziennym i mało użyteczna bez - O ZGROZO - odchylanego monitorka. Tyle praktyka.
    Co do np. czyszczenia matrycy - jeden z aparatów miał małego syfka, pomimo kikunastokrotnych prób jego "oczyszczenia" dalej tam został. Matrycy nie czyściłem bo to nie mój aparat. Tyle o skuteczności "trzepaczki".
    Jak widać te bardzo ładnie wyglądające funkcje mogą się tak naprawdę stać tylko bajerami, przez które dalej się nie zrobi lepszych zdjęć :wink:
    zeby robic lepsze zdjecia radze zaczynac od zenita i to nie zart wielu to
    poprze...

Domyślnie

Jak widać te bardzo ładnie wyglądające funkcje mogą się tak naprawdę stać tylko bajerami, przez które dalej się nie zrobi lepszych zdjęć
    tak samo jest z 5d za ktore placisz ponad 2 razy wiecej niz za 40d i tu sie z tobą zgodze

zeby robic lepsze zdjecia radze zaczynac od zenita i to nie zart wielu to
    poprze...
    ja bede pierwszy To nie sztuka miec pelna klatke za ktora sie dalo prawie 8,500 zesta liczy sie efekt finalny i umiejetnosci jakie posiada dany fotograf.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Ja mam jeszcze jedno pytanie dot. 40D. Czy moglby ktos sprawdzic jak wyglada sprawa z zaszumieniem po np. 30 minutach uzywania live view? Wiadomo bowiem ze matryca podczas pracy sie nagrzewa, a wiec i bardziej szumi. Ciekawe, czy Canon sobie z tym poradzil.
    Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    byc moze ostrosc jest taka sama ale szczegolowsc wieksza i to powoduje ten efekt zreszta zobaczymy po tescie
    Przemek, czy te fotki sa z aparatu? Bo jak dla mnie to sa przejechane przez DPP (nie cierpie odszumiania generowanego przez DPP, mam alergie na jego punkcie)
    Ostatnio edytowane przez arra ; 09-09-2007 o 12:56 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    Porównując szumy nie zapomnij że w 40D trzeba ustawić ISO o 1/3EV większe.

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To ja dorzucę kolejne pytanie dotyczące podglądu na żywo. Czy zauważalne jest jakieś opóźnienie między tym co się dzieje na fotografowanej scenie, a tym co widać na ekraniku LCD? Tak się zastanawiam np. nad sytuacją fotografowania motyla na kwiatku lub innych makro-zwierzaków. Dostrajanie ostrości w pogdlądzie na żywo może być w takich sytuacjach nie do pogardzenia. Czy opóźnienie jest mocno zauważalne?

Kojot
    Guest

Domyślnie

W piatek zabrałem pieniadze i udałem sie po 5d.Macałem,macałem i nagle przypomniałem sobie ten watek i znów pojawiły sie watpliwosci.Wiec wróciłem i czytam i czytam i nadal nie wiem - brac 5d czy czekac na 40D , a myslałem ze zmiana systemu ( z nikon D200) bedzie taka prosta.
    ALE MI NAMIESZALISCIE chyba wróce do NIKONA

Strona 32 z 170 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów