Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 41 z 170 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1693

Wątek: Canon 40D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A mnie interesuje... porównanie 40D z 400D.
    Ciekaw jestem czy rzeczywiście matryca jest lepsza czy to tylko marketingowy bełkot. Jeśli ktoś ma obie puszki, to fajnie byłoby zobaczyć coś z obu np. na ISO 800 i ISO 1600.
    Matryca musi być inna niż w 400D ze wzgłedu na szybkość fps.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A mnie interesuje... porównanie 40D z 400D.
    Ciekaw jestem czy rzeczywiście matryca jest lepsza czy to tylko marketingowy bełkot. Jeśli ktoś ma obie puszki, to fajnie byłoby zobaczyć coś z obu np. na ISO 800 i ISO 1600.
    coprawda nie mam już 400D ale posiadałem ten aparat i przy ISO 1600 widzę różnicę

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Matryca musi być inna niż w 400D ze wzgłedu na szybkość fps.
    Mi bardziej chodzi o te lepsze mikrolustra i mniejsze szumy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    coprawda nie mam już 400D ale posiadałem ten aparat i przy ISO 1600 widzę różnicę
    Też mi się tak wydaje, ale to może być sugestia. Trudno porównywać zdjęcia zrobione w różnych warunkach.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-09-2007 o 20:30 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Takie porównanie dla mnie byłoby ciekawsze przy niskich iso najlepiej 200. Ze względu na rozmiar matrycy nie trzeba robić żadnych interpolacji, a różnica między nimi na papierze jest istotna (no właśnie czy tylko na papierze) 12 bit -14 bit.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A mi właśnie te 14 bit jest zupełnie obojętne . I uważam, że tę różnicę raczej ciężko będzie dostrzec w praktyce.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ze względu na rozmiar matrycy nie trzeba robić żadnych interpolacji, a różnica między nimi na papierze jest istotna (no właśnie czy tylko na papierze) 12 bit -14 bit.
    Bo ma być na papierze! - no chyba, że już nikt...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Bo ma być na papierze! - no chyba, że już nikt...
    Jakie tam nikt!
    Właśnie zawiesiłem kilka nowych odbitek do kolekcji

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    przy uzyciu powiekszenia x5 jest jeszcze spoko w miare ale przy x10 kady najmniejsze drgniecie reki widac
    Ooo, naprawde? Nie zauwazylem (eh te szkla z ISem ).

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    A jak jest z oceną GO - da się na ekranie lcd stwierdzić zakres jaki obejmuje głębia ostrości?
    Wg mnie jak najbardziej sie da oszacowac ze tlo czy front beda rozmyte. Ale na zdjeciu wychodza bardziej rozmyte niz na LCD.

Cytat Zamieszczone przez kamel24 Zobacz posta
    Szczerze to zacząłem myśleć o Nikonie. Ponieważ miałem możliwość pracować 5D i moim skromnym zdaniem lampa (w sensie pomiar światła z lampą ) myli sie tak samo jak w 350 D i przy kilku zdjęciach z taką samą ekspozycją i takich samych warunkach brak powtarzalności.
    Jesli masz takie wymagania to bierz Nikona. Nikon ma swoj system pomiaru swiatla i trzeba sie go nauczyc, to samo Canon. Tobie najwyrazniej system nauki Nikonowego pomiaru bardziej podpasowal.
    W 40D nie ma zmian w tym elemencie -E-TTL II i wynikajace z niego ograniczenia nadal obowiazuja.

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Jeżeli mam być szczery to w gotowych plikach jpg (te same motywy robione tym samym szkłem) to ja praktycznej i zauważalnej różnicy nie widzę. Jak wgram program do RAW-ów to się pobawię, ale rewolucji się nie spodziewam.
    Moje wstepne wrazenia sa raczej na plus i to mocno. Ale moze to wynikac z dostrojenia DPP do rawow Canona. W ACR 3.7 PS CS2 jak juz cos wywolalem to prawie zawsze dalo sie w PS jeszcze odrobinke dociagnac czy to levels czy contrast (znaczy autolevels i autocontrast cos tam robily, nie zawsze dobrze). Z rawow 40D wywolanych DPP bez klikania zadnych opcji poza balansem bieli i lekkim podbiciem kontrastu - PS nijak nie chce ruszyc nic autolevelsami i autocontrastem. Wiec albo to ja sie wreszcie nauczylem w punkt naswietlac albo to 40D taka sprytna .
    Do powazniejszego sprawdzenia zaprzegne PS CS3 z najnowszym ACR jak juz wyjdzie.
    No i hilight priority mode jeszcze w kolejce na test czeka.

Cytat Zamieszczone przez JarQ Zobacz posta
    Witam!
    Sprawdzał może już ktoś z posiadaczy jakość tego nowego AF. Nie ukrywam że jest to dla mnie główny powód zmiany 30D@40D. Chodzi mi o servo na bocznych punktach i dokładność głównego. Zaznaczam że czytałem testy w sieci jednak zależy mi na Waszej opinii.
    Servo na bocznych nie sprawdzalem ale dokladnosc bocznych - zauwazalnie lepsza. Wreszcie w ciemniejszych pomieszczeniach bez obaw bede pstrykal na bocznych punktach. Dokladnosc glownego - juz w 20D mi wystarczala, a tym bardziej teraz gdy tylko jedno szklo mam f > 2.8 .

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Vitez zapodaj jakies sample z cropami z tego nowego lensa , a staruszka 20d za ile pogoniles?
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Dopiero zaczyna Awatar JarQ
    Miasto
    Szamotuły

Domyślnie

Dziękuję Vitez.

Strona 41 z 170 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów