"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-09-2007 o 20:30 Powód: Automerged Doublepost
Takie porównanie dla mnie byłoby ciekawsze przy niskich iso najlepiej 200. Ze względu na rozmiar matrycy nie trzeba robić żadnych interpolacji, a różnica między nimi na papierze jest istotna (no właśnie czy tylko na papierze) 12 bit -14 bit.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A mi właśnie te 14 bit jest zupełnie obojętne. I uważam, że tę różnicę raczej ciężko będzie dostrzec w praktyce.
Ooo, naprawde? Nie zauwazylem(eh te szkla z ISem
).
Wg mnie jak najbardziej sie da oszacowac ze tlo czy front beda rozmyte. Ale na zdjeciu wychodza bardziej rozmyte niz na LCD.
Jesli masz takie wymagania to bierz Nikona. Nikon ma swoj system pomiaru swiatla i trzeba sie go nauczyc, to samo Canon. Tobie najwyrazniej system nauki Nikonowego pomiaru bardziej podpasowal.
W 40D nie ma zmian w tym elemencie -E-TTL II i wynikajace z niego ograniczenia nadal obowiazuja.
Moje wstepne wrazenia sa raczej na plus i to mocno. Ale moze to wynikac z dostrojenia DPP do rawow Canona. W ACR 3.7 PS CS2 jak juz cos wywolalem to prawie zawsze dalo sie w PS jeszcze odrobinke dociagnac czy to levels czy contrast (znaczy autolevels i autocontrast cos tam robily, nie zawsze dobrze). Z rawow 40D wywolanych DPP bez klikania zadnych opcji poza balansem bieli i lekkim podbiciem kontrastu - PS nijak nie chce ruszyc nic autolevelsami i autocontrastem. Wiec albo to ja sie wreszcie nauczylem w punkt naswietlac albo to 40D taka sprytna.
Do powazniejszego sprawdzenia zaprzegne PS CS3 z najnowszym ACR jak juz wyjdzie.
No i hilight priority mode jeszcze w kolejce na test czeka.
Servo na bocznych nie sprawdzalem ale dokladnosc bocznych - zauwazalnie lepsza. Wreszcie w ciemniejszych pomieszczeniach bez obaw bede pstrykal na bocznych punktach. Dokladnosc glownego - juz w 20D mi wystarczala, a tym bardziej teraz gdy tylko jedno szklo mam f > 2.8.
Vitez zapodaj jakies sample z cropami z tego nowego lensa , a staruszka 20d za ile pogoniles?
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl