Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 263

Wątek: Pytanie dotyczące filtrów Cokin

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Rozumiem że to tej tokiny najlepiej kupić system cokin P i sciąć jeden slot?
    no ja tak mam, i przy 12mm nie winietuje (w kadrach poziomych i pionowych), a nawet mozna sobie troche poobracac.

przy czym, od razu mowie, nie kupuj pierscienia do uchwytu. sam uchwyt mozna wcisnac bezposrednio na gwint oslony przeciwslonecznej. z pierscieniem trzeba sie liczyc z mozliwoscia winietowania do 14~15mm (nie pamietam dokladnie)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no ja tak mam, i przy 12mm nie winietuje (w kadrach poziomych i pionowych), a nawet mozna sobie troche poobracac.

przy czym, od razu mowie, nie kupuj pierscienia do uchwytu. sam uchwyt mozna wcisnac bezposrednio na gwint oslony przeciwslonecznej. z pierscieniem trzeba sie liczyc z mozliwoscia winietowania do 14~15mm (nie pamietam dokladnie)
    Wielkie dzięki za cenne informacje. Mam jeszcze jedną prośbę: częściej aktualizuj fotobloga

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mozna od razu kupic holder wide przy czym jest on drozszy od tego standardowego.

Gdybym wybieral filtry od podstaw to wzialbym 3 pierwsze pozycje z tych podanych przez akustyka i do nich jeden filtr szary w sytuacji w ktorej przydalyby sie dluzsze czasy a ilosc swiatla na to nie pozwala.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Wielkie dzięki za cenne informacje. Mam jeszcze jedną prośbę: częściej aktualizuj fotobloga
    Swietny pomysl
    Mam jeszcze jedno pytanie (do Akustyka):
    jakie filtry miales zalozone na zdjeciach...poziome kadry srodkowa kolumna zdjecie na samej gorze i na samym dole, bo imho efekt baardzo ladny
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    jakie filtry miales zalozone na zdjeciach...poziome kadry srodkowa kolumna zdjecie na samej gorze
    bodajze Cokin A121 ale reki sobie nie dam uciac

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    i na samym dole, bo imho efekt baardzo ladny
    za czorta nie pamietam. prawdopodobnie jakis Hitech 0.6 Hard i do moze rozowa lekka polowka, moze lekka fioletowa, a moze po prostu kolejny Hitech ND w gradacji Soft (pewnie tez 0.6)
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Mam pytanko. Efekt jaki daje szara połówka (przynajmniej podobny) można uzyskać softowo w programie graficznym. Czy mocno widać różnicę jeśli porównać szarą połowkę (filtr) i właśnie soft?
    Ostatnio edytowane przez comatus ; 08-09-2007 o 15:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Mam pytanko. Efekt jaki daje szara połówka (przynajmniej podobny) można uzyskać softowo w programie graficznym. Czy mocno widać różnicę jeśli porównać szarą połowkę (filtr) i właśnie soft?
    zaden program graficzny nie da Ci tego, co mozesz uzyskac dzieki szarej polowce. Czyli braku przepalen a wiec i szczegoly w swiatlach.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Nie ma zadnego porownania bo efekt uzyskany szara polowka jest najczesciej nie do uzyskania softem. Jesli jest do uzyskania to oznacza ze szara polowka nie byla potrzebna.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widac roznice, na niekorzysc softu. Ale jak nie masz filtra to co poradzisz
    W ps'ie tworzysz nowa warstwe, wrzycasz na nia gradient z szarego na przezroczysty a tryb mieszania warstwy ustawiasz na overlay. (Z ksiazki Kelby'iego)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Nie ma zadnego porownania bo efekt uzyskany szara polowka jest najczesciej nie do uzyskania softem. Jesli jest do uzyskania to oznacza ze szara polowka nie byla potrzebna.
    Ale np. filtry kolorowe da sie symulowac, jest tylko problem jaka jakosc Cie satysfakcjonuje
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 08-09-2007 o 15:54 Powód: Automerged Doublepost
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

wiem jak to robić, tylko interesowało mnie o ile jest to gorsze od real filtra. chcę sobie kupić filtr szary i się zastanawiałem nad kupnem od razu połówki. a kolorowe mnie nie interesują jak narazie

Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów