Strona 21 z 84 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Mysle ze najpózniej w marcu doczekamy sie nastepcy 5d - dzis piątki juz raczej nikt normalny nie kupi poniewaz 40d przewyzsza ją pod kazdym wzgledem i jest ponad połowe tańszy Nastepca 5d nie powinien kosztować więcej niż 7-8 tys.
    Obecni wlasciciele piątek mają czego załować oj mają
    zrozum chlopie to ze niektorzy nie maja wyboru i widza wiele zalet w pelnej klatce, jesli walczysz na milimetry w pomieszczeniach (zdjecia indoor) to zrozum to ze pelna klatka to decydujaca sprawa

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Panowie, daliście się z prowokować komuś takiemu jak canik, który to wywołał nie przyjemną już dyskusję (w której udowadnia bardziej sobie niż Wam, że 40D będzie dobrym wyborem dla niego). Każdy kupuje to co chce i na co ma pieniądze i nie ważne czy jest to nowością czy nie. To że 5D jest inne i nie ma co go porównywać z 40D było tu już pisane setki razy.

Rozwala mnie tylko fakt, w którym to canik pisał że woli mniejszy aparat gdzie sam sobie zaprzecza bo 40D jest większe od 30D.
    Wydaje mi się że skoro canik pożycza swój aparat kuzynowi na wakacje, który to robi zdjęcia na zielonym kwadracie to zapewne mając 5D nie pożyczył by go nikomu bo dużo droższy no i co najważniejsze nie ma zielonego kwadrata.

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    mając 5D nie pożyczył by go nikomu bo dużo droższy no i co najważniejsze nie ma zielonego kwadrata.
    Najciekawsze jest, ze ma...
    5D

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Uuuups

Domyślnie

Witam.
    Powiem Wam tak: jestem troche onanistą sprzetowym (tyczy sie to nie tylko sprzetu foto ale i innego).

Jesli chodzi o sprzet foto to nie ma sie co podniecac co soba prezentuje jeden czy drugi aparat. Bo powiem jeszcze raz co bylo mowione juz wiele razy: "zdjecia robi fotograf, a nie aparat" !
    Jak sie nie umie robic zdjec, a zwlaszcza ich odpowiednio skomponowac i nie umie sie ich obrabiac to nie pomoze nawet posiadanie 1Ds Marka III !

Widzialem wiele zdjec fotografow posiadajacyh 5D i eLki ktore nie dorastaly do piet zdjeciom z Canona 350D i przecietnych szkielek czy zdjeciom z Nikonow D40, D70 itp !

Wiec mysle ze nie ma sensu bawic sie w porownania jednego i drugiego aparatu, chociaz przy zakupie zawsze nalezy sprecyzowac do czego nam glownie ma sluzyc aparat bo zawsze mozna dokonac wyboru dobrego i lepszego.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez pawelxx ; 05-09-2007 o 10:39

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    Witam.
    Powiem Wam tak: jestem troche onanistą sprzetowym (tyczy sie to nie tylko sprzetu foto ale i innego).

Jesli chodzi o sprzet foto to nie ma sie co podniecac co soba prezentuje jeden czy drugi aparat. Bo powiem jeszcze raz co bylo mowione juz wiele razy: "zdjecia robi fotograf, a nie aparat" !
    Jak sie nie umie robic zdjec, a zwlaszcza ich odpowiednio skomponowac i nie umie sie ich obrabiac to nie pomoze nawet posiadanie 1Ds Marka III !

Widzialem wiele zdjec fotografow posiadajacyh 5D i eLki ktore nie dorastaly do piet zdjeciom z Canona 350D i przecietnych szkielek czy zdjeciom z Nikonow D40, D70 itp !

Wiec mysle ze nie ma sensu bawic sie w porownania jednego i drugiego aparatu, chociaz przy zakupie zawsze nalezy sprecyzowac do czego nam glownie ma sluzyc aparat bo zawsze mozna dokonac wyboru dobrego i lepszego.

Pozdrawiam
    to moze zaczniemy porownywac fotgrafow jak i ich umiejetnsci maja sie do posiadanego sprzetu))
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Każdy kupuje to co chce i na co ma pieniądze i nie ważne czy jest to nowością czy nie.
    Właśnie

Można napisać przed wypowiedzią " Moim zdaniem..... "
    i wygłosić swoją opinię bez udowadniania na siłę

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    to moze zaczniemy porownywac fotgrafow jak i ich umiejetnsci maja sie do posiadanego sprzetu))
    Nie mogę nigdzie znaleźć takiego forum
    a przydałoby się pogadać o bojach z fotografią a nie o bojach ze sprzętem.
    najlepiej jak by info o sprzęcie było zabronione
    Ostatnio edytowane przez Max_im ; 05-09-2007 o 11:40

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    Tyle że to jest subiektywne do granic możliwości i od razu prowadzi do wojen personalnaych. A cyferki w sprzęcie są dużo łatwiejsze do zmierzenia/przeczytania i porównania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja absolutnie nie neguje tego,że 5d to bardzo dobry aparat ale cena na dzień dzisiejszy nie jest adekwatna do tego co 5-ka oferuje.Wyobrazmy sobie ,ze canon dzis wypuszcza na rynek 5d - po premierach 40d i oczywiscie 30d - ile dalibyscie za taką puszkę? - 5-6 tys? - ujedzie w tłoku.

Nastepca 5d jesli nawet wyjdzie dopiero na poczatku przyszlego roku - badzmy szczerzy - canon nie odpusci i ustanowi cene startowa na poziomie 12 tys - dlatego wlasnie ze w tym segmencie nie ma konkurencji.Moze jestem naiwny ale wciaz wierze,ze cena bedzie na poziomie 8 tysiecy zlotych...czyli taka w miare adekwatna do tego co 5d II moze oferować.

40d plus 2 naprawde dobre szkła dadzą wysmienita jakosc zdjec i cena takiego zestawu to tyle ile kosztuje dzis 5d....warto o tym pamietac bo to nie puszka a przedewszystkim podpiete szkła dają śliczne zdjęcia Zdaje sie ze 40d juz nawet zdazyl to udowodnić

Ale uzytkownicy 5d mysla inaczej i gdy wyjdzie nastepca 5d bede chcieli na sile go sprzedać i kupić nastepce z "bajerami" z 40d...które podobo sa dla nich bez znaczenia - no ale czy wtedy przepalcaliby tyle za starą piątkę?
    Ostatnio edytowane przez canik ; 05-09-2007 o 13:00

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że to jest subiektywne do granic możliwości i od razu prowadzi do wojen personalnych. A cyferki w sprzęcie są dużo łatwiejsze do zmierzenia/przeczytania i porównania.
    To po pierwsze...

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Nie mogę nigdzie znaleźć takiego forum
    a przydałoby się pogadać o bojach z fotografią a nie o bojach ze sprzętem.
    najlepiej jak by info o sprzęcie było zabronione
    .. a po wtóre są przecież Galerie użytkowników, w których wątki zarządzane są przez (moderatorów na wniosek) autorów.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 21 z 84 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów