Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

JEŚLI to prawda, to to zagranie Canona byłoby odpowiedzią na policzek wymierzony przez Nikona po premierze 40d. Nikony mają być dostępne pod koniec roku także nowe 5d w październiku zatrzymałoby ew. odpływ klientów i swoimi 16mpx przyciemniło gwiazdę d3. Pozostaje trzymać kciuki żeby to była prawda

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    JEŚLI to prawda, to to zagranie Canona byłoby odpowiedzią na policzek wymierzony przez Nikona po premierze 40d. Nikony mają być dostępne pod koniec roku także nowe 5d w październiku zatrzymałoby ew. odpływ klientów i swoimi 16mpx przyciemniło gwiazdę d3. Pozostaje trzymać kciuki żeby to była prawda
    Tyle że Canon nigdy nie odpowiadał bezpośrednio na ruchy konkurentów. Przy tym oferta N i C doskonale się mija i nikt tu raczej nikomu krzywdy nie zrobi. 5D mkII będzie najwcześniej na PMA i myślę najpóźniej na Photokinie. Wypuszczenie teraz następcy 5-tki mogło by podkopać zarówno sprzedaż jedynek jak i 40-tki to byłby z punktu widzenia marketingowego duży błąd.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że Canon nigdy nie odpowiadał bezpośrednio na ruchy konkurentów.
    Nikon D2X, 12.4 mp
    Thursday, 16 September 2004 06:00 GMT

Canon EOS-1Ds Mark II, wireless
    Tuesday, 21 September 2004 07:05 GMT

W tym przypadku glowna choc ciekawa 'wojna' byla o wifi bo D2X bodajze jako pierwsze body mial toto wbudowane i Canon rzutem na tasme dorzucil toto do 1DsMkII ktorego juz praktycznie mial gotowego. Wiecej - w archiwum forum.
    Ale wybaczam - to bylo 1.5 roku przed twoja rejestracja na forum

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nikon D2X, 12.4 mp
    Thursday, 16 September 2004 06:00 GMT

Canon EOS-1Ds Mark II, wireless
    Tuesday, 21 September 2004 07:05 GMT

W tym przypadku glowna choc ciekawa 'wojna' byla o wifi bo D2X bodajze jako pierwsze body mial toto wbudowane i Canon rzutem na tasme dorzucil toto do 1DsMkII ktorego juz praktycznie mial gotowego. Wiecej - w archiwum forum.
    Ale wybaczam - to bylo 1.5 roku przed twoja rejestracja na forum
    No uprościłem trochę . Pewnie i więcej by się znalazło także z czasów analoga. Wiadomo że ruchy konkurentów muszą brać pod uwagę co nie znaczy, że takie odpowiedzi będą natychmiastowe. Zwłaszcza w przypadku 5D, który póki co nadal nie ma konkurencji (nie oszukujmy się ale D3 to inna liga przede wszystkim cenowa). Przy tym Canon perfekcyjnie potrafi ustawiać swoje produkty tak żeby nie konkurowały same ze sobą. Co niestety oznacza też nielubiane wycinanie. Dlatego ten następca może wcale nie być taką puszką marzeń jak niektórzy sądzą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów