Strona 22 z 84 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta

40d plus 2 naprawde dobre szkła dadzą wysmienita jakosc zdjec i cena takiego zestawu to tyle ile kosztuje dzis 5d....warto o tym pamietac bo to nie puszka a przedewszystkim podpiete szkła dają śliczne zdjęcia Zdaje sie ze 40d juz nawet zdazyl to udowodnić
    I tu się nieco mylisz, dobre - super szkła podpięte pod puszkę analoga to się zgodzę, bo w analogu liczą się szkła + materiał światłoczuły np. slajd. Jeżeli chodzi o cyfrę to się nie zgodzę zarówno szkła jak i puszka są ważne.

Domyślnie

Jeżeli chodzi o cyfrę to się nie zgodzę zarówno szkła jak i puszka są ważne.
    Masz racje ale jesli różnice miedzy puszkami dochodzą do 5-6 tysiecy zlotych a zdjęcia mimo to są znakomitej jakosci to cos tu nie gra - przyklad jeden z wielu to eos 400d ktory kosztuje 2,000 zł...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Masz racje ale jesli różnice miedzy puszkami dochodzą do 5-6 tysiecy zlotych a zdjęcia mimo to są znakomitej jakosci to cos tu nie gra - przyklad jeden z wielu to eos 400d ktory kosztuje 2,000 zł...
    Tyle że to zawsze tak jest. Różnice bardzo niewielkie, a cena razy dwa albo lepiej. W analogu to było jeszcze bardziej wyraźne. Puszki się różniły wyłącznie funkcjami - matryca była ta sama . Mało tego tam było tak, że po dołączeniu L-ki do takiego plastikowego g.. jak np. canon EOS 5000 miałeś dokładnie takie same zdjecia jak z 1V . Tu zasada że "jak nie widać różnicy to po co przełacać" nie sprawdzała się zupełnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

canik prosze Cie tylko nie Tworz watku canon 40D vs. 1Ds Mark III. Oszczedzisz wiele osoba nerwow.

Domyślnie

Ja absolutnie nie neguje tego,że 5d to bardzo dobry aparat ale cena na dzień dzisiejszy nie jest adekwatna do tego co 5-ka oferuje.Wyobrazmy sobie ,ze canon dzis wypuszcza na rynek 5d - po premierach 40d i oczywiscie 30d - ile dalibyscie za taką puszkę? - 5-6 tys? - ujedzie w tłoku.

Nastepca 5d jesli nawet wyjdzie dopiero na poczatku przyszlego roku - badzmy szczerzy - canon nie odpusci i ustanowi cene startowa na poziomie 12 tys - dlatego wlasnie ze w tym segmencie nie ma konkurencji.Moze jestem naiwny ale wciaz wierze,ze cena bedzie na poziomie 8 tysiecy zlotych...czyli taka w miare adekwatna do tego co 5d II moze oferować.

40d plus 2 naprawde dobre szkła dadzą wysmienita jakosc zdjec i cena takiego zestawu to tyle ile kosztuje dzis 5d....warto o tym pamietac bo to nie puszka a przedewszystkim podpiete szkła dają śliczne zdjęcia Zdaje sie ze 40d juz nawet zdazyl to udowodnić

Ale uzytkownicy 5d mysla inaczej i gdy wyjdzie nastepca 5d bede chcieli na sile go sprzedać i kupić nastepce z "bajerami" z 40d...które podobo sa dla nich bez znaczenia - no ale czy wtedy przepalcaliby tyle za starą piątkę?
    canik a Ty dalej o aparatach i jakosci zdjec, roznicy pomiedzy nimi sie z folderow i fusow wypowiadasz.. ehh masz chlopie cisnienie:rolleyes:
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Ale uzytkownicy 5d mysla inaczej i gdy wyjdzie nastepca 5d bede chcieli na sile go sprzedać i kupić nastepce z "bajerami" z 40d...które podobo sa dla nich bez znaczenia - no ale czy wtedy przepalcaliby tyle za starą piątkę?
    A ja jestem użytkownikiem 20D i nie lecę na bajery, tylko na jakość zdjęć. Dlatego zrezygnowałem z dopłaty do 30D i jak dotąd 40D też mnie nie kręci. Postęp jakościowy zaczyna się od 5D. Pełna klatka jest trudna do pobicia, ale potrafię zrozumieć inne walory techniczne cropa.

Domyślnie

W siecii juz pojawily sie dwa testy 40d zrobione przez znanych i szanowanych na calym swiecie fotografów i kazdy z nich podkresla ze jakosc zdjec 40-ki jest równie dobra a nawet odrobine lepsza niz w 5d....nie wiem czy szargali by swoje dobre imie gdyby to nie byla prawda - ja tam im wierze a nie komus kto ma 5d i nigdy w zyciu nie trzymał 40d w rekach prawda rysiaczek?

Mało tego - jest wielu zwyklych fotografów którzy mają juz obie puszki 5d i 40d i oni również chwalą 40-kę i z niecierpliwoscia czekaja na nastepce 5d

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A czy Ci znani fotografowie to nie byli przypadkiem "biased" przez Canoan, bo jak słyszę coś takiego to jedyne co mi się nasuwa sensownego. Zwłaszcza biorąc pod uwagę mozliwości obrazowania 5-tki, które znam bom sam miał możliwość zapoznania się z tym body. Nawet Raw-y gdzieś mi się pałętają po dysku .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

ja tam im wierze a nie komus kto ma 5d i nigdy w zyciu nie trzymał 40d w rekach prawda rysiaczek?
    No jak sobie jaj nie robi jak robi, no?
    Boski jest ten wątek

Domyślnie

W siecii juz pojawily sie dwa testy 40d zrobione przez znanych i szanowanych na calym swiecie fotografów i kazdy z nich podkresla ze jakosc zdjec 40-ki jest równie dobra a nawet odrobine lepsza niz w 5d....nie wiem czy szargali by swoje dobre imie gdyby to nie byla prawda - ja tam im wierze a nie komus kto ma 5d i nigdy w zyciu nie trzymał 40d w rekach prawda rysiaczek?
    Prawda! Malo tego! W sieci pojawily sie testy ze zdjeciami (a nie 'opiniami', ze 40D jest znacznie bardziej zaszumiony, niz 20D... taak, ten wiekowy aparat). Co z tego, ze i jedne i drugie opinie do **** - bo albo fotki zrypane, albo to tylko 'opinia' a nie test...

I prawda! Mnie mozesz nie wierzyc.. Tyle ze ja slowa nie napisalem o jakosci zdjec z 40D :rolleyes: (co wiecej - zdziwilbym sie, gdyby jakosc byla gorsza z matrycy mlodszej o dwa lata - to bylaby potwarz, nie?)

I prawda! Nie wiesz, czy szargaliby swoje dobre imie...:-D
    Mało tego - jest wielu zwyklych fotografów którzy mają juz obie puszki 5d i 40d i oni również chwalą 40-tke i z niecierpliwoscia czekaja na nastepce 5d
    A co w tym dziwnego? Ja bez posiadania 40D go znajomym chwale i co z tego wynika?

Ehhh canik - z serca udanych zakupow Ci zycze, a calej braci forumowej zycze Twoich SZYBKICH zakupow

Cytat Zamieszczone przez lempl
    No jak sobie jaj nie robi jak robi, no?
    Boski jest ten wątek
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Strona 22 z 84 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów