Strona 12 z 84 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Domyślnie

Cytat z dpreview - recenzja eosa 5d - Noise levels are essentially identical to the EOS 20D as is dynamic range, this is neither a surprise or a disappointment, it simply means consistency and the maintaining of an expectation built by Canon in the performance of its CMOS sensor.
    LINK - http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS5D/page32.asp
    Warto to wziąść pod uwage przez zakupem 5-ki...
    Aaaa i jeszcze jedno...wbudowana lampa przydaje sie przy ustawianiu ostrości przy słabym oświetleniu...aż dziw,że 5d jej nie ma...

Zauważyłem ,że wszyscy posiadacze 5d bardzo dużo piszą o tym jaka to jakość zdjęć jest fantastyczna,plastyka obrazu itd. ale gdy przychodzi do udowodnienia tej tezy poprzez umieszczenie linka do zdjęcia w pełnej rozdzielczości to nagle cały ich zapał gdzieś znika...Panowie poprosze o potwierdzenie Waszych słów w postaci 1 zdjęcia - najlepiej niech to będzie krajobraz - oryginał bez zmniejszania.
    A także o jedną fotke przy iso 3200 - takze oryginał.To na pewno zamknie usta takim krytykom jak ja...a przy okazji pomoze niezdecydowanym osobom podjąć ostateczną decyzję...
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-08-2007 o 23:49

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Aaaa i jeszcze jedno...wbudowana lampa przydaje sie przy ustawianiu ostrości przy słabym oświetleniu...aż dziw,że 5d jej nie ma...
    No tym to już przegiąłeś... spawarka się przydaje.. ROTFL... pierwsze co ustawiłem w swoim 350D to wyłączyłem to cholerstwo - do wspomagania AFa to sie przydaje 580EX ze swoim wspomaganiem.. w 5D nie ma lampy wbudowanej bo tego aparatu nie kupuja idioci którym kukułka jest potrzebna tylko ludzie jak najbardziej świadomi swoich potrzeb..
    Zauważyłem ,że wszyscy posiadacze 5d bardzo dużo piszą o tym jaka to jakość zdjęć jest fantastyczna,plastyka obrazu itd. ale gdy przychodzi do udowodnienia tej tezy poprzez umieszczenie linka do zdjęcia w pełnej rozdzielczości to nagle cały ich zapał gdzieś znika...Panowie poprosze o potwierdzenie Waszych słów w postaci 1 zdjęcia - najlepiej niech to będzie krajobraz - oryginał bez zmniejszania.
    A także o jedną fotke przy iso 3200 - takze oryginał.To na pewno zamknie usta takim krytykom jak ja...a przy okazji pomoze niezdecydowanym osobom podjąć ostateczną decyzję...
    Pozdrawiam.
    Pooglądaj sobie np. zdjęcia Andrew'a (snowboardera) - zwłaszcza te z jego stałek lub innych użytkowników - adresy znajdziesz w stopkach.. różnica jest widoczna w większości na pierwszy rzut oka..

Żeby nie było - na 5D kasę mam przygotowaną .. ale kupie raczej 40D bo zalety które potencjalnie ma dla mnie przy zdjęciach które aktualnie robię (sport + przyroda) raczej przeważą szalę na jego korzyść (fps+crop).. chociaż może być różnie - poczekam na wypowiedzi userów - żona chce nowe body i do tej pory było to 5D bo dla niej różnica (do 20/30D) jest widoczna na pierwszy rzut oka.. i jak nie kupię 40D z powodów nazwijmy to "technologicznych" (czyli Cwanon gdzieś da ciała) to na pewno do końca roku kupie 5D i nie będę czekał na jego następców - i kupię go pomimo tego że jest kilka tysięcy droższy bo uważam że różnica w jego obrazowaniu/oddawaniu kolorów/plastyce - generalnie JAKOŚCI jest naprawdę duża w stosunku do 2/3 cyfrowych body a 350D mnie powoli wqrza.
    A jak kupie teraz 40D to kolejna puszka będzie FF
    Jak piszesz że FF i 2 mpix różnicy to prawie nic i nie ma różnicy w obrazie to IMHO trolujesz specjalnie

Pozdrawiam
    Artur
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 28-08-2007 o 00:15
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Arturs, 5d jest swietny i nie ma co polemizowac. Jednak, patrzac na Twoja stopke, to jesli kupisz 5d to mozesz miec male klopociki z winieta. MARANTZ, jak wczesniej pisal, po zakupie 5d musial "pogonic" swoje 24-105/4.0 IS L wlasnie z powody winiety. Do tego masz 85/1.8, jak podaja zrodla z optyczne.pl, pokaze swoja winietke wlasnie na pelnej klatce. Sam tez rozwazam wymiane body. Zapieralem sie, ze 5d ale nie wiem czy nie 40d plus szklo Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Arturs, 5d jest swietny i nie ma co polemizowac. Jednak, patrzac na Twoja stopke, to jesli kupisz 5d to mozesz miec male klopociki z winieta. MARANTZ, jak wczesniej pisal, po zakupie 5d musial "pogonic" swoje 24-105/4.0 IS L wlasnie z powody winiety. Do tego masz 85/1.8, jak podaja zrodla z optyczne.pl, pokaze swoja winietke wlasnie na pelnej klatce. Sam tez rozwazam wymiane body. Zapieralem sie, ze 5d ale nie wiem czy nie 40d plus szklo Pozdrawiam.
    Wiem..
    W planach jest jeszcze 35L i 70-200 (nie wiem jeszcze jaka wersja ), aktualnie robię piłke nożną i staram sie ptaszyska więc tu akurat 40D będzie w sam raz ale tylko dla moich zastosowań, co do winiety to i tak zawsze przymykam szkło co najmniej o jedna przysłonę.. Jak kupię 40D to zostanie jeszcze na szkiełko (chyba że będzie 70-20 2.8 ) ale poczekam na opinie tych co pierwsi kupią 40D.. co do cen to wstepne informacje jakie docieraja do mnie z kół zbliżonych do moich sprzedawców to cena nieco ponad 4000 za body..
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Obawiam się, że Twojemu trollowaniu zamknie usta tylko kawałek drutu albo linki stalowej
    Najlepiej "z dedykacją"
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony

Domyślnie

Fajnie by bylo gdyby tak bylo. Mam na mysli cene. Bo fotoit wola sobie 4999 zl.
    Dowod:
    http://fotoit.pl/index.php?site=wysw...1ae8b&v&view=2

Pozdro.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla canika: proszę bardzo, wszystko CR2, bardzo duże pliki (12-15 MB każdy)
    http://www.sendspace.pl/file/b9Ol5xs3/
    http://www.sendspace.pl/file/w9mmOUz3/
    http://www.sendspace.pl/file/2l8vmAdN/
    http://www.sendspace.pl/file/kY9w6kQ1/
    Kompletnie nie obchodzi mnie, czy ktoś widzi różnicę, czy chce, czy nie chce jej widzieć; miałem 20D, 30D i JA JĄ WIDZĘ.
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox
    Do tego masz 85/1.8, jak podaja zrodla z optyczne.pl, pokaze swoja winietke wlasnie na pelnej klatce.
    Posiadam jedno i drugie i nie moge tego potwierdzic. Wienieta jest, ale trzeba sie nagimnastykowac, zeby ja bylo widac. A samo szklo na 5D przymkniete do F2, F2.2 to po prostu miod. Chodz Canik pewnie by roznicy nie zauwazyl ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Posiadam jedno i drugie i nie moge tego potwierdzic. Wienieta jest, ale trzeba sie nagimnastykowac, zeby ja bylo widac. A samo szklo na 5D przymkniete do F2, F2.2 to po prostu miod. Chodz Canik pewnie by roznicy nie zauwazyl ;-)

Marcin
    Ja się mogę tylko pod tym podpisać.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Paprochwbody WIELKIE dzięki za fotki zaraz rzuce okiem!...uwierzcie mi ja też chciałbym zobaczyć różnicę bo po tym co do tej pory widziałem w siecii jej tak do końca nie widze....

A jak kupie teraz 40D to kolejna puszka będzie FF
    arturs nasze plany są zbieżne ...myśle,że za rok cena 5d ukształtuje się na poziomie 6000 na allegro - oczywiscie pod warunkiem,że canon wypusci jego nastepce na wiosne...a póki co 40d do większości zastosowań ja znalazł
    Ostatnio edytowane przez canik ; 28-08-2007 o 08:38

Strona 12 z 84 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów