Strona 103 z 203 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I co wyskoczy? Druga miniaturka. Zdjęcia z meczu są... no są. Ale żyletką bym ich nie nazwał. Prawdopodobnie przez fatalne przygotowanie do publikacji.

Pełne uzależnienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    I co wyskoczy? Druga miniaturka. Zdjęcia z meczu są... no są. Ale żyletką bym ich nie nazwał. Prawdopodobnie przez fatalne przygotowanie do publikacji.
    Dokładnie. Dalej guzik widać.
    Kupując puchę za 15kzł płacę za detale. A tutaj ich zupełnie nie widać. Dalej podtrzymuję tezę o d70 (oczywiście później dokładnie umyję ręce )
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    ojacię.. uznanie dla fotografa. Domyślam się, że jechał grubą serią, ale dynamika zdjęć przy takiej kombinacji ze szkłem powala na kolana. 6400 to już kupa, ale też nigdy chyba nie trafię na warunki, żeby tego używać.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 05-09-2007 o 10:47
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    ze iso 6400 jest beznadziejne?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dokładnie. Dalej guzik widać.
    Popieram. Widze ze ludzie nadal nie rozumieja ze problemy z AF i 1DIII nie dzieja sie zawsze i wszedzie. W jednym warunkach dana pucha dziala poprawnie w innych jest do bani i o to chodzi, i to jest najgorsze. Bo fotoreporter, przekonany o poprawnosci dzialania swojego narzedzia pracy, nagle dostaje wielka kupe, ktora w najlepszym przypadku przyprawi go bol brzucha, a w najgorszym pozbawi zarobku, a nawet pracy.

Pozdro
    Ostatnio edytowane przez arra ; 05-09-2007 o 11:14 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Popieram. Widze ze ludzie nadal nie rozumieja ze problemy z AF i 1DIII nie dzieja sie zawsze i wszedzie. W jednym warunkach dana pucha dziala poprawnie w innych jest do bani i o to chodzi.
    Może nie piszmy do kogoś w trzeciej osobie...

Zastanawiające jest, że nie mając (prawdopodobnie) Mk III w rękach piszesz że jest do bani...
    Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla orientacji i obrony Jarkowej tezy o D70 zobaczcie ten wątek: http://forum.stock-photo.pl/viewtopic.php?t=3302. Facio (na naszym forum też pokazywał te zdjęcia) jechał MANUALAMI. A takie kajaki w miejscu nie stoją ;-) Tak więc ocena AF na zdjęciach wielkości 400x700 itp. nie jest najlepszym pomysłem :-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Popieram. Widze ze ludzie nadal nie rozumieja ze problemy z AF i 1DIII nie dzieja sie zawsze i wszedzie.
    Pozdro
    A ja nie popieram, że mnie popierasz ;-)
    Po prostu pisaliśmy o dwóch różnych rzeczach. Ja doszukuję sie w zdjęciach czegoś, czego nie miałem wcześniej: ładniejszych przejść tonalnych, super działającego AF w trudnych warunkach itp. Ty doszukujesz się błędów działania, a tego nie zobaczysz na publikowanych zdjęciach, bo jak ktoś sie chwali, to tylko super klatkami.
    Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Dla orientacji i obrony Jarkowej tezy o D70 zobaczcie ten wątek: http://forum.stock-photo.pl/viewtopic.php?t=3302. Facio (na naszym forum też pokazywał te zdjęcia) jechał MANUALAMI. A takie kajaki w miejscu nie stoją ;-) Tak więc ocena AF na zdjęciach wielkości 400x700 itp. nie jest najlepszym pomysłem :-)
    Użyszkodnik - hasło...
    A że na miniaturkach g.. widać, to wiadomo nie od dziś. Sęk w tym, że nie wszyscy to jeszcze zauważają.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ligus Zobacz posta

Zastanawiające jest, że nie mając (prawdopodobnie) Mk III w rękach piszesz że jest do bani...
    A jak jest w twoim przypadku ? Jesteś zadowolony ze wszystkich swoich zdjęć zrobionych Markiem III , czy w jakiś specyficznych warunkach pieprzy ci zdjęcia ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Ja nie pisze do kogos, tylko do wszystkich, ktorzy sie wypowiadaja pokazujac przyklady gdzie akurat AF dzialal prawdopodobnie poprawnie.
    Hmmmm. W ktorym miejscu pisze ze jest do bani? Napisalem tylko, ze w sporadycznych przypadkach rezultaty moga byc do bani.
    Nie musze sam wszystkiego przetestowac zeby podejrzewac, ze jest cos nie tak.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A ja nie popieram, że mnie popierasz ;-)
    Hehe, widze ze za malo kropek postawilem pomiedzy Popieram, a zupelnie nowym zdaniem, ktore juz nie bylo kierowane do Ciebie.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez arra ; 05-09-2007 o 11:36 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Użyszkodnik - hasło...
    O sorki. Ja tam mam konto i zapomniałem o tym ;-)

TUTAJ masz te same zdjęcia wrzucone na naszym forum.

Strona 103 z 203 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów