Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: numeracja zdjęć canon + nikon

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azdanowski Zobacz posta
    Witam,

mam w jednym katalogu zdjęcia z dwóch systemów - canon i nikon. I chciałbym je ponumerować wg kolejności ich powstawania. Jednak niczym nie mogę ich przesortować wg takiej kolejności - z tego co mi się wydaje to data powstania zdjęcia w jednym i w drugim jest zapisana pod innymi parametrami. Czy to jest możliwe aby to jakoś zrobić czy nie da rady?
    Fast Stone i zwykłe sortowanie po dacie, a po tym "rename" - czasem problem może Ci wyjść inny - C zapisuje na karcie pliki w innej kolejności niż zostały faktycznie zrobione - mam tak z 5D i zdjęciach robionych seriami. Efekt jest taki że jakbym chciał najpierw zrobić rename całości po jotpegach (bo w obu przypadkach robię RAWy i JPGi) a potem po rawach to się z tego syf robi i te pliki ni cho**** nie są po kolei w sensie JPG1+RAW1, JPG2+RAW2 ... etc.

Swoją drogą może ktoś ma patent na szybkie zsynchronizowanie takiego bajzlu ??
    Ostatnio edytowane przez Myszoor ; 02-09-2007 o 19:41
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Uprawnienia umieszczania postów