Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no weż stary, trza by próby porobic i wtedy okaże się z jakiej wysokości (10cm 20cm 50cm ...itd ) upadki jakie uszkodzenia powodują. Poza tym patrza na zdjęcia jak część odstaje no chyba że gostek za lcd trzymał i pod własnym ciężarem się odchyliło. U JanuszaP jest rysa a to co innego. To jest uderzone i tyle. Nie mówie że gostek se sam zrobił ale może córka,syn , wqr..na żonka że sie stzrela inne laski ludb w najlepszym wypadku babcia nie zauważyła i w dobrej wierze słój z ogórkami do bagażnika na sprzęt wraziła...??
    Marku pozwolę sie z Tobą nie zgodzić. Ale ponieważ jestem strona w sprawie do czasu otrzymania decyzji o uznaniu mojej reklamacji nie będę na siłe nikomu braku racji udowadniał na swoim przykładzie. Ale dam inny. Miałem swego czasu Eos-a 33 który upadł z przypięta lampą zewnętrzną. Skutki uderzenia były następujące. Zero pęknięć! Zgięte sanki lampy oraz przesunięte elementy lampy wbudowanej.
    Przesunięcia nie były na pierwszy rzut oka widoczne ale na tyle istotne, że lampa sie nie otwierała i nie działała elektronika lampy. Wyobrażasz sobie (przy dzisiejszych plastikach w body canona aby po upadku aparatu , którego samoistne uszkodzenie kwestionujesz- działającą lampę wbudowana (szczególnie automatyczne otwieranie sie przy robieniu na zielonym prostokącie) oraz cały układ elektroniczny aparatu? Wierz mi nie byłoby to możliwe. A u niego jak i u mnie wszystko działa! (tylko jakoś brzydko wygląda):-P

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Panowie, ale co wy sobie, dzołki tutaj urzadzacie. na 10D spalem, jadlem, tluklem go po skalach i nie bylo sladow. slad pojawil sie dopiero jak aparat polecial z polmetrowej lawki i na kamieniu sie drapnal.

30D nie jest moze tej samej klasy wykonania, ale to nie jest jakas wydmuszka w stylu trabanta, gdzie sie trzeba modlic przy dotknieciu. bez przesady. to co, mam nie opierac glowe o plecak (dokladnie w miejscu gdzie wypada body) jak spie w schronisku, bo Canon sobie z xxD zrobil toy-camera?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Panowie, ale co wy sobie, dzołki tutaj urzadzacie. na 10D spalem, jadlem, tluklem go po skalach i nie bylo sladow. slad pojawil sie dopiero jak aparat polecial z polmetrowej lawki i na kamieniu sie drapnal.

30D nie jest moze tej samej klasy wykonania, ale to nie jest jakas wydmuszka w stylu trabanta, gdzie sie trzeba modlic przy dotknieciu. bez przesady. to co, mam nie opierac glowe o plecak (dokladnie w miejscu gdzie wypada body) jak spie w schronisku, bo Canon sobie z xxD zrobil toy-camera?
    Patrzac na grubosc obudowy przy lampie ja bym nie opieral jednak No chyba ze chcesz miec dodatkowy schowek na karty za wyswietlaczem LCD :P
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

I to jest chyba sedno sprawy!

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Więc sprawa przedstawia się następująco: odwiedzilem sklep w którym reklamowalem body i usłyszalem nastepujaca odpowiedz:
    "Sprzedawca(dosyc kumaty pan) wykonal juz kilka telefonow i mowi: Pana aparat jest aktualnie na Zytniej i czeka na opinie, jesli padnie negatywna diagnoza aparat zostanie wyslany do serwisu w niemczech, to co zostaje to tylko czekac".
    Tak samo jak JanuszP. cierpliwie poczekam na opinię.
    Bardzo dziekuję McKane za chlodne podejscie do sprawy, komentarze w stylu

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Pytanie do autora: co chciałeś tym postem osiągnąć? sprawdzić czy serwis uzna reklamację?
    są nie na miejscu. Jestem poważnym czlowiekiem i nie robilbym dymu o nic - poprostu nie mam na to czasu...
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Zablokowany

Domyślnie

Powodzenia panowie, współczuję. Moja 20 czysta na szczęście, uffff.

Coś już napisał Awatar Fotomaniac
    Miasto
    Lublin, Kazimierz Dolny

Domyślnie

Widząc stan mocowania lampy to raczej sprzęt nie jest specjalnie traktowany.
    Wygląda to na upadek niestety MZ

Pozdrówka
    fotografia & jazz

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Sprawa robi się coraz ciekawsza - 2 przypadek. Tak czy inaczej pewne siły muszą działać aby coś pękło w takim miejscu - choćby siła ciężkości na założona lampę. Może nowym seriom 30-tek trafiły się słabe obudowy. W sumie jest to możliwe. Życzę pozytywnej opinii a co za tym idzie wymiany puszek dla obu Panów.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 29-08-2007 o 00:43
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Proponuję powołać komisję śledczą CB w sprawie afery z 30D .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Proponuję powołać komisję śledczą CB w sprawie afery z 30D .
    A Kolega przybędzie "z ziemi włoskiej do Polski"?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta
    Widząc stan mocowania lampy to raczej sprzęt nie jest specjalnie traktowany.
    Wygląda to na upadek niestety MZ
    No niestety wygląda, wygląda - ale przyszło mi do głowy, że jeśli była taka wadliwa seria, to serwis będzie miał taką informację i uwzględni ją na korzyść obu naszych pechowców...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 29-08-2007 o 00:03 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów