Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    To raz.
    a po drugie pęknięcie propaguje się dokładnie od stopki w obie strony:
    Załącznik 3365

Pierdyknął sankami o beton/kamień jak nic...

Pytanie do autora: co chciałeś tym postem osiągnąć? sprawdzić czy serwis uzna reklamację?
    Jeszcze raz powtarzam ze aparat nie upadł, pomyślcie realnie, jesli pierdyknął by ba kamien beton lub cokolwiek podobnego, to slady na stopce nie bylyby tak delikatne... Pozatym powstaloby jakiekolwiek inne choby najmniejsze otarcie na innych elementach obudowy(chocby na 1mm) a takowych brak. pomyslcie też ile trzebaby siły w to wlozyc aby to zrobić. Magnezowe body canonowskie zawsze kojazylem z twierdzą ktora mozna zdobyc tylko sporym imadłem i młotkiem...
    Kolejnym dowodem ze tak nie bylo jest to ze musialbym to zrobic trzymajac go centralnie stopką w dół."Pierdyknąć" tylko i wylacznie stopką która prawdopodobnie wygielaby sie (o ile nie ułamała) i miałaby znacznie większe rysy niz te ktore powstaly od obtarc w torbie.

Tym postem chcialem, zasięgnąć opinii ludzi o wiele mądrzejszych w kwestii budowy tego apataru, jak i ogolnej wiedzy na temam anatomii podobnych modeli.
    Bylem ciekaw czy zaobserwowano podobne przypadki.
    Widze jednak ze ta "poszlaka" z ryskami prowadzi was ku stwierdzeniu ze aparat "pierdyknal".
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mi zleciał aparat Minolta z3 ale rąbnoł dobrze a obudowa w nim to zwykły szjas plastik i obudowie nic się nie stało, nie wiem jak silne musiałyby być naprężenia zeby aparat sam pękł.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Jeszcze raz powtarzam ze aparat nie upadł, pomyślcie realnie, jesli pierdyknął by ba kamien beton lub cokolwiek podobnego, to slady na stopce nie bylyby tak delikatne...
    Delikatne powiadasz...??

Pozatym powstaloby jakiekolwiek inne choby najmniejsze otarcie na innych elementach obudowy(chocby na 1mm) a takowych brak.
    jeśli aparat poleciał stopką w dól, to całe uderzenie przyjęła na siebie stopka i obiektyw.
    obiektywu nie pokazujesz.

pomyslcie też ile trzebaby siły w to wlozyc aby to zrobić. Magnezowe body canonowskie zawsze kojazylem z twierdzą ktora mozna zdobyc tylko sporym imadłem i młotkiem...
    bez przesady, aparat służy jednak do czego innego niż obróbka metali.

Kolejnym dowodem ze tak nie bylo jest to ze musialbym to zrobic trzymajac go centralnie stopką w dół."Pierdyknąć" tylko i wylacznie stopką która prawdopodobnie wygielaby sie (o ile nie ułamała) i miałaby znacznie większe rysy niz te ktore powstaly od obtarc w torbie.
    Sam na to nie wpadłeś, tylko mattnick Ci podsunął pomysł:
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=24

Tym postem chcialem, zasięgnąć opinii ludzi o wiele mądrzejszych w kwestii budowy tego apataru, jak i ogolnej wiedzy na temam anatomii podobnych modeli.
    Bylem ciekaw czy zaobserwowano podobne przypadki.
    Widze jednak ze ta "poszlaka" z ryskami prowadzi was ku stwierdzeniu ze aparat "pierdyknal".
    widzę, że skupiłeś się strasznie na jednym słowie, co je tak namiętnie umieszczasz w cudzysłowiu, więc proszę racz zauważyć, że ja tylko rozmawiam z Tobą Twoim językiem:
    http://canon-board.info/showpost.php...ght=pierdyknac

poza tym jesli napradę SAM Ci się ten aparat w rękach rozpadł (w co nie wierzę) to przeanalizuj słowa kolegi:
    Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    ... Strzelić nie musiało od razu a jakiś czas po uderzeniu/zgnieceniu. Podsumowując nie doszukiwałbym sie ukrytych wad a raczej zastanowił kto, co i ewentualnie kiedy zadziałało ową siłą.
    i zastanów się kto Ci tak ten sprzet załatwił.

a na koniec daj kiedyś znać co na to serwis?

cześć.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Jeszcze raz powtarzam ze aparat nie upadł, ....
    Nie musiał upadać - mógł zostać np przygnieciony. A nie przywaliłeś w coś ewentualnie lampą? Aparatu komuś nie pożyczałeś?

Edit: Jak na 3 miesiące użytkowania to masz strasznie zużyta stopkę - wiec się nie dziw iz inni tym tropem idą
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 28-08-2007 o 14:26
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A czy ten aparat nie został zgnieciony?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

To jeszcze nic w porównaniu z tym http://photofile.ru/photo/fishki_net...1/61684747.jpg

I od razu wytłumaczenie (jedno z wielu): "odłożył na asfalt za samochodem bo bagażnik był zamknięty, ale nagle musiał wycofać samochód".
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    To jeszcze nic w porównaniu z tym http://photofile.ru/photo/fishki_net...1/61684747.jpg

I od razu wytłumaczenie (jedno z wielu): "odłożył na asfalt za samochodem bo bagażnik był zamknięty, ale nagle musiał wycofać samochód".
    o matko boska

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    o matko boska
    e tam... da do któregoś z polskich blacharzy i będzie jak nówka
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Wytłoczka z (kruchego) magnezu i to o tak skomplikowanym kształcie??
    Kompletna bzdura.
    To jest cienkościenny odlew ciśnieniowy. Tytaj jest zdjęcie: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/page3.asp
    to mi jeszcze tylko narysuj jak to się z formy wyjmuje :rolleyes:
    Klasycznie: wstępnie odlane i przetłoczone. Zresztą na tym są zgrzewy.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    to mi jeszcze tylko narysuj jak to się z formy wyjmuje :rolleyes:
    Klasycznie: wstępnie odlane i przetłoczone. Zresztą na tym są zgrzewy.
    Kuba, ale Cyborg ma rację - to odlew magnezowy, a nie wytłoczka. nie takie rzeczy się leje - o wyciągnięcie z formy się nie martw uwierz mi, wiem co mówię
    I am FX

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów