Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 103

Wątek: Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Leży sobie body na stole i nagle trach ? Bez najmniejszej ingerencji osób trzecich ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Leży sobie body na stole i nagle trach ? Bez najmniejszej ingerencji osób trzecich ?
    "i tak 4 razy, wysoki sadzie!" :-D

nie no... tak serio, to mi tez to wyglada na walniete bokiem. przy niewadliwym korpusie trzeba by solidnie przywalic, zeby tak odeszlo. tylko by wtedy pewnie tez strzaskalo sie lustro i/lub telewizorek
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ewidentna wada materiałowa. Do zwrotu do sprzedawcy jeśli minęły mniej niż 2 lata od sprzedaży z uwagi na niezgodność towaru z umową.
    PS. Za katastrofę Tytanika odpowiada oczywiście wiązanie wodorowe
    PS2. Zakładam, że właściciel nie pracował z meslem nad korpusem 30D...
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 28-08-2007 o 12:32

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

te otarcia powstały w sposób naturalny, poprzez zwyczajne uzytkowanie.
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    te otarcia powstały w sposób naturalny, poprzez zwyczajne uzytkowanie.
    dziwne...bo moje wyglądają zupełnie inaczej...poza tym nie wyobrażam sobie jak można lampę bokiem wkładać...chyba, że to od zamka od torby/plecaka
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    dziwne...bo moje wyglądają zupełnie inaczej...
    To raz.

a po drugie pęknięcie propaguje się dokładnie od stopki w obie strony:

Załącznik 3365

Pierdyknął sankami o beton/kamień jak nic...

Pytanie do autora: co chciałeś tym postem osiągnąć? sprawdzić czy serwis uzna reklamację?
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-08-2007 o 13:11
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    To raz.
    a po drugie pęknięcie propaguje się dokładnie od stopki w obie strony:
    Załącznik 3365

Pierdyknął sankami o beton/kamień jak nic...

Pytanie do autora: co chciałeś tym postem osiągnąć? sprawdzić czy serwis uzna reklamację?
    Jeszcze raz powtarzam ze aparat nie upadł, pomyślcie realnie, jesli pierdyknął by ba kamien beton lub cokolwiek podobnego, to slady na stopce nie bylyby tak delikatne... Pozatym powstaloby jakiekolwiek inne choby najmniejsze otarcie na innych elementach obudowy(chocby na 1mm) a takowych brak. pomyslcie też ile trzebaby siły w to wlozyc aby to zrobić. Magnezowe body canonowskie zawsze kojazylem z twierdzą ktora mozna zdobyc tylko sporym imadłem i młotkiem...
    Kolejnym dowodem ze tak nie bylo jest to ze musialbym to zrobic trzymajac go centralnie stopką w dół."Pierdyknąć" tylko i wylacznie stopką która prawdopodobnie wygielaby sie (o ile nie ułamała) i miałaby znacznie większe rysy niz te ktore powstaly od obtarc w torbie.

Tym postem chcialem, zasięgnąć opinii ludzi o wiele mądrzejszych w kwestii budowy tego apataru, jak i ogolnej wiedzy na temam anatomii podobnych modeli.
    Bylem ciekaw czy zaobserwowano podobne przypadki.
    Widze jednak ze ta "poszlaka" z ryskami prowadzi was ku stwierdzeniu ze aparat "pierdyknal".
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Jeszcze raz powtarzam ze aparat nie upadł, pomyślcie realnie, jesli pierdyknął by ba kamien beton lub cokolwiek podobnego, to slady na stopce nie bylyby tak delikatne...
    Delikatne powiadasz...??

Pozatym powstaloby jakiekolwiek inne choby najmniejsze otarcie na innych elementach obudowy(chocby na 1mm) a takowych brak.
    jeśli aparat poleciał stopką w dól, to całe uderzenie przyjęła na siebie stopka i obiektyw.
    obiektywu nie pokazujesz.

pomyslcie też ile trzebaby siły w to wlozyc aby to zrobić. Magnezowe body canonowskie zawsze kojazylem z twierdzą ktora mozna zdobyc tylko sporym imadłem i młotkiem...
    bez przesady, aparat służy jednak do czego innego niż obróbka metali.

Kolejnym dowodem ze tak nie bylo jest to ze musialbym to zrobic trzymajac go centralnie stopką w dół."Pierdyknąć" tylko i wylacznie stopką która prawdopodobnie wygielaby sie (o ile nie ułamała) i miałaby znacznie większe rysy niz te ktore powstaly od obtarc w torbie.
    Sam na to nie wpadłeś, tylko mattnick Ci podsunął pomysł:
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=24

Tym postem chcialem, zasięgnąć opinii ludzi o wiele mądrzejszych w kwestii budowy tego apataru, jak i ogolnej wiedzy na temam anatomii podobnych modeli.
    Bylem ciekaw czy zaobserwowano podobne przypadki.
    Widze jednak ze ta "poszlaka" z ryskami prowadzi was ku stwierdzeniu ze aparat "pierdyknal".
    widzę, że skupiłeś się strasznie na jednym słowie, co je tak namiętnie umieszczasz w cudzysłowiu, więc proszę racz zauważyć, że ja tylko rozmawiam z Tobą Twoim językiem:
    http://canon-board.info/showpost.php...ght=pierdyknac

poza tym jesli napradę SAM Ci się ten aparat w rękach rozpadł (w co nie wierzę) to przeanalizuj słowa kolegi:
    Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    ... Strzelić nie musiało od razu a jakiś czas po uderzeniu/zgnieceniu. Podsumowując nie doszukiwałbym sie ukrytych wad a raczej zastanowił kto, co i ewentualnie kiedy zadziałało ową siłą.
    i zastanów się kto Ci tak ten sprzet załatwił.

a na koniec daj kiedyś znać co na to serwis?

cześć.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Jeszcze raz powtarzam ze aparat nie upadł, ....
    Nie musiał upadać - mógł zostać np przygnieciony. A nie przywaliłeś w coś ewentualnie lampą? Aparatu komuś nie pożyczałeś?

Edit: Jak na 3 miesiące użytkowania to masz strasznie zużyta stopkę - wiec się nie dziw iz inni tym tropem idą
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 28-08-2007 o 14:26
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

Jeszcze raz powtarzam ze aparat nie upadł, pomyślcie realnie, jesli pierdyknął by ba kamien beton lub cokolwiek podobnego, to slady na stopce nie bylyby tak delikatne... Pozatym powstaloby jakiekolwiek inne choby najmniejsze otarcie na innych elementach obudowy(chocby na 1mm) a takowych brak. pomyslcie też ile trzebaby siły w to wlozyc aby to zrobić. Magnezowe body canonowskie zawsze kojazylem z twierdzą ktora mozna zdobyc tylko sporym imadłem i młotkiem...
    moje 20d(body takie samo jak 30d) uderzylo ze spora sila o betonowe nabrzeze i prawde mowiac jedyny slad to delikatne ryski przy spuscie na farbie pokrywajacej korpus magnezowy...
    na snakach od lampy nie mam takich otarc mimo czestego uzywania lampy przez ponad dwa lata jak mam ten korpus...
    dziwny jest Twoj przypadek

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów