Strona 45 z 182 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Początki nałogu

Domyślnie

ja jednak mam ograniczone zufanie i nie kupuje w ciemno, ISO1600 na optyczne wygląda tak jak wygląda, ja wiem że być może autor fotki się nie przyłożył, dlatego chętnie sobie spokojnie poczekam i zobaczymy co czas, testy i opinie userów przyniosą.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    ladnie to wyglada, Ci co sprzedaja 30d maja racje
    Z mojego punktu widzenia wymiana 30D na 40D nie ma sensu. Jakby nie było jakość zdjęć będzie zbliżona. 10megapikseli vs 8 to dla mnie bez różnicy. Jedynym sensownym posunięciem wydaje mi się przejście na pełną klatkę. Mam nadzieję, że w ciągu 2,3 lat potanieje do ok. 5 tys.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

ja jako posiadacz 30ki tez nie mam cisnienia na 40 :-) wole juz wydac kase na kolejne szkla lub 580ke... przesiadac beda sie glownie onanisci i potentaci ropy naftowej ;-) co innego przesiasc sie z 350 czy 20d...

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

ja uważam ze to spory krok naprzód w aparatach Canona i coś w końcu zaczęło sie dziać:-) :-) . Ale jak pokażą sie rzetelne testy to wtedy ocenimy. Mnie najbardziej zainteresował nowy system focusa i z tego co piszą wizjer oraz wymienne matówki. To jest to czego brakuje mi w 350 bo wszyscy wiedza jak jest tutaj z focusem i tak naprawdę do użytku nadaje sie tylko centralny punkt pozostałe są dla ozdoby. I myślę ze właśnie ze zamiana 30D -> 40d nie ma dużego sensu jednak dla osób przesiadających się 350/400d to będzie prawdziwe cudo. Jakość zdjęć myślę ze będzie podobna do 30d, w końcu najważniejszy jest fotograf

Ja bym dorzucił jeszcze jeden bajer, a mianowicie aby w aparacie pokazywała sie aktualna głębia ostrości. Bo można by sczytać na jaki punkt ustawiony jest punkt focusa, mamy dane o ogniskowej oraz przesłonie wiec można spokojnie policzyć wszystko co trzeba
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Z mojego punktu widzenia wymiana 30D na 40D nie ma sensu.
    Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    ja jako posiadacz 30ki tez nie mam cisnienia na 40 :-) wole juz wydac kase na kolejne szkla lub 580ke... przesiadac beda sie glownie onanisci i potentaci ropy naftowej ;-)
    Czyżby na tym forum byli jeszcze normalni ludzie?
    Brawo Panowie!:-)
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Ja tez poczekam, przynajmniej do czasu, az ceny spadna i beta testerzy wytkna wszystkie bledy Canona. A skarbonka niech sobie kwiczy

PS. Moze posiadacze 5D sie tez zaczna przesiadac na 40D, wtedy mozna by wyjac taniej fajna 5-teczke (zarcik)

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony

Domyślnie

Swoją 30D także będę trzymał aż do czasu przejścia na pełną klatkę. "Trzydziestka" w porównaniu do 40D naprawdę wiele nie traci, owszem jest kilka bajerów i udogodnień, ale jakośc zdjęć będzie na tym samym poziomie, może nawet w starszym bracie szumy będa mniejsze przy wyższych czułościach. Gdyby chodziło o dopłatę (po sprzedaży) kilkuset złoty, to można się zastanawiać, lecz wygląda na to, że będzie to koło 3 tyś. zł, nie mówiąc o jeszcze zakupie nowego gripa, czyli kolejne kilkaset złoty do wydania po sprzedaży swojego. 30D to dobra i szybka puszka. Podejrzewam, że ok. 15-20 proc. w ogóle fotografujących wykorzystuje w 100 proc. możliwości aparatu i ma wiedze jak je wykorzystać.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

a ja do piatki w tej chwili dokupiłbym ta 40 stkę.... oczywiście gdybym miał kasę ;D .... szybkostrzelne to, szybki af.... do sportu na długa ruręjak znalazł.... na piątce krótki zoom na czterdziestce długi i można bez rozpinania bodów szczelać krótkim i długim
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

A ja juz myslalem ze Canon zrezygnowal z DEP-a, bo AF dzialal tak losowo, ze zbyt czesto wychodzily ujemne wartosci przeslony :P

A tak na powaznie Japonce testowali 40D i sa zadowoleniz servo. Strona z opisaem i sampelkami tu: http://translate.google.com/translat...language_tools

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dyskusja o trybie DEP wydzielona do osobnego wątku http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25173

proszę trzymać się tematu !
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 45 z 182 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów