Strona 77 z 254 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Trzeba bardzo uważać z podostrzaniem zdjęć. Należy to robić bardzo delikatnie lub sobie odpuścić. Mając dobry obiektyw, odpowiednią technikę i dobre światło zdjęcie powinno być wystarczająco ostre bez wyostrzania. Artefakty i szum to dwa podstawowe powody odrzucania zdjęć.
    Na początku również miałem odrzucane 80% zdjęć na istockphoto. Teraz 80% mam akceptowane... bo przestałem wyostrzać zdjęcia.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Bywalec

Domyślnie

mi odrzucili właśnie fotkę, którą mocno przerobiłam w Photoshopie, wymaziałam prześwietlone niewyraźne tło, ponakładałam warstwami konia na konia i wyszedł taki cukierkowy, że aż mdli, na większości przyjęli go ->takiego 'cukiereczka', na fotoli nie

napisali, że jest przefitrowany czy cóś, więc chyba jest tak jak pisze sergi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    To samo. Dlatego czasmi zrobie Cropa (minimalnego) - podostrze i czasme przyjma czasem nie. Z nimi to zagadka, wszystko zalezy od czlowieka po 2 stronie, jak ma dobry dzien to OK

dokładnie! nic dodać nic ująć
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał Awatar 3SA

Domyślnie

dzięki za info, uzbroję się w cierpliwość i popróbuję.

a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z retuszem. Widzę sporo portretów ewidentnie retuszowanych (czasem retusz na wysokim poziomie, czasem słabszy) i zastanawia mnie czy dopuszczalne są retuszowane foty?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak najbardziej. W opisach (jak nie przyjmuja) napisane jest ze iStock ze ich fotki to "consumer product" to oc zrobisz ot juz twoja sprawa - mozesz pozklejac rozne fotki - bedzie spoko - nie lubiane jest natomiast "cukierkowanie przesadne" czyli np z kota zrobisz tygrysa. PS to duzy % prac jeakie sie tam widuje

Coś już napisał Awatar 3SA

Domyślnie

dzięks!

Bywalec

Domyślnie

w sumie to nie rozumiem nadal tych lightboxów ...

co to oznacza dla mnie, jeżeli mi się wyświetla przy moim zdjęciu, że jest dodane do lightboxów ? że komuś się spodobało i sobie wrzucił do swojego zbioru, a po co sobie wrzucił, żeby sobie popatrzeć? czy jest to przydatne w zyskiwaniu oglądaczy i ewentualnych kupujących (wyświetla się częściej, w jakiś katalogach czy co?)

pzdros

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    w sumie to nie rozumiem nadal tych lightboxów ...

co to oznacza dla mnie, jeżeli mi się wyświetla przy moim zdjęciu, że jest dodane do lightboxów ? że komuś się spodobało i sobie wrzucił do swojego zbioru, a po co sobie wrzucił, żeby sobie popatrzeć? czy jest to przydatne w zyskiwaniu oglądaczy i ewentualnych kupujących (wyświetla się częściej, w jakiś katalogach czy co?)

pzdros

zrobiłem mały research na 123rf

A lightbox is a "personal folder" on our website that you create. You can store and manage images of interest to you.

Lightboxes are designed to organize your images. When you find an image on our website that you like, you can save it in a lightbox you've created. You would not need to save the image to your hard drive or jot down the image number.

There is no limit on the number of lightboxes you can create and the amount of time we'll store them for you. You can choose to remove images that you no longer need in your lightbox.
    http://www.123rf.com/lightboxhelp.php
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 19-08-2007 o 22:48

Bywalec

Domyślnie

musiałeś po angielsku?
    uch, ale sobie poradziłam))

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta

musiałeś po angielsku?
    uch, ale sobie poradziłam))
    w ramach ćwiczeń

jeśli nie rozumiesz to napisz PM.

Pozdr

Strona 77 z 254 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów