słuchajcie, mam bardzo ważne pytanie, którym już zamęczałam coniektórych chyba na priv

i nadal mam wątpliwości, które wynikają wciąż z bariery językowej 9netowy tłumacz mi subtelnych różnic nie wyjaśni

)
otóż.
na każdym ze stocków jest inny interfejs itp. i w różny sposób się człowiek musi tam rejestrować i są różne, choć niby podobne opcje sprzedaży i kupna
no i.
ja wciąż nie rozumiem, czy opcję
Extended License zaznaczać przy fotkach. bo np. na dreamstime ta opcja jest do zaznaczenia za pomocą ptaszka przy wrzuconych już i zatwierdzonych zdjęciach, a jak czytam opis tej opcji o nazwie, którą powtórzę: Extended License, no to ja ją rozumiem w ten sposób, że Extended License polega na tym, że tę fotkę sprzedaję tylko na tym danym portalu i nigdzie więcej, a tak póki co nie chcę robić, chcę wszystkie fotki mieć na wszystkich portalach
a np. na bigstockphoto można sobie wchodząc w zakładkę pt.
Special Licensing ustalić dostępność wszystkich (lub tylko wybranych) fotek w sprzedaży ze specjalną licencją, czyli rozumiem, że ktoś sobie wykupi taką licencję na fotkę, np. terminy ma jakieś wyzbnaczone do jej używania itp., ale ja nadal mam tę fotkę na wszystkich portalach
uściślę ten wywód:
czym się różni opcja
Special Licensing od
Extended License?
chciałabym to raz na zawsze wyjaśnić i pojąć i już się tym nie kłopotać, pomóżcie please