Strona 87 z 254 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Bywalec

Domyślnie

polecam za ot slownik oraz lekture danego stoc'ka - tam jest wszystko opissane - co i jak
    słownika używam, ale słownik mi nie powie: tak, fotoaloja, dobrze to tłumaczysz i interpretujesz, masz rację fotoaloja, ty w ogóle jasteś fotoaloja świtna z angielskiego;PPP

itp. itd. ble ble ble

dz.

tatoke
    Guest

Domyślnie PayPal

Proces weryfikacji, który opisał Morfeusz wygląda w ten sposób w przypadku brytjskich kont. Sprawa ma sie zupełnie inaczej jesli chodzi o polskie konta...
    Wiem bo pracuję w PayPalu

Konto bankowe służy tylko i wyłacznie do wypłacania tego co otzrymasz, jesli chcesz zweryfikowac konto MUSISZ dodać karte kredytową i weryfikacja nastepuje przy jej użyciu. Weryfikacja jest konieczna kiedy osiągniesz limit wypłacania ( 7000 PLN total, 2500 miesięcznie) lub limit wysyłania 1600 PLN total.

Jesli chcesz płacić używajac polskiego PayPal musisz użyć karty kredytowej lub środków uzyskanych od innych użytkowników.

PayPal jest "country specific service" więc przebywając w danym kraju można założyc tylko konto tego kraju ( w momencie rejestracji nastepuje przekierowanie na strone danego kraju).

Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mam takie pytanie:

zdjęcie zostało zaakceptowane na fotolii, ale nie można go znaleźć w wyszukiwarce. Wiem że musi minąć trochę czasu zanim będzie można je wyszukiwać, ale to już trwa jakiś tydzień...

to jest normalne?

np. kumpel wczoraj wysłał zdjęcia, a dzisiaj już można je znaleźć w wyszukiwarce...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tatoke Zobacz posta
    Proces weryfikacji, który opisał Morfeusz wygląda w ten sposób w przypadku brytjskich kont. Sprawa ma sie zupełnie inaczej jesli chodzi o polskie konta...
    Wiem bo pracuję w PayPalu

Konto bankowe służy tylko i wyłacznie do wypłacania tego co otzrymasz, jesli chcesz zweryfikowac konto MUSISZ dodać karte kredytową i weryfikacja nastepuje przy jej użyciu. Weryfikacja jest konieczna kiedy osiągniesz limit wypłacania ( 7000 PLN total, 2500 miesięcznie) lub limit wysyłania 1600 PLN total.

Jesli chcesz płacić używajac polskiego PayPal musisz użyć karty kredytowej lub środków uzyskanych od innych użytkowników.

PayPal jest "country specific service" więc przebywając w danym kraju można założyc tylko konto tego kraju ( w momencie rejestracji nastepuje przekierowanie na strone danego kraju).

Pozdrawiam
    Tak jak powiedzialem - posluguje sie tylko wersja UK poniewaz tu mieszkam. PL wersji nawet nie "obczajalem" myslalem ze to to samo (zawsze moge sie mylic). Zresta co to za roznica - czy z konta czy z karty pobieraja. Najwazniejsze ze bezpiecznie i prosto - to dla mnie sie liczy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    słuchajcie, mam bardzo ważne pytanie, którym już zamęczałam coniektórych chyba na priv i nadal mam wątpliwości, które wynikają wciąż z bariery językowej 9netowy tłumacz mi subtelnych różnic nie wyjaśni)

otóż.
    na każdym ze stocków jest inny interfejs itp. i w różny sposób się człowiek musi tam rejestrować i są różne, choć niby podobne opcje sprzedaży i kupna

no i.
    ja wciąż nie rozumiem, czy opcję Extended License zaznaczać przy fotkach. bo np. na dreamstime ta opcja jest do zaznaczenia za pomocą ptaszka przy wrzuconych już i zatwierdzonych zdjęciach, a jak czytam opis tej opcji o nazwie, którą powtórzę: Extended License, no to ja ją rozumiem w ten sposób, że Extended License polega na tym, że tę fotkę sprzedaję tylko na tym danym portalu i nigdzie więcej, a tak póki co nie chcę robić, chcę wszystkie fotki mieć na wszystkich portalach
    a np. na bigstockphoto można sobie wchodząc w zakładkę pt. Special Licensing ustalić dostępność wszystkich (lub tylko wybranych) fotek w sprzedaży ze specjalną licencją, czyli rozumiem, że ktoś sobie wykupi taką licencję na fotkę, np. terminy ma jakieś wyzbnaczone do jej używania itp., ale ja nadal mam tę fotkę na wszystkich portalach

uściślę ten wywód:
    czym się różni opcja Special Licensing od Extended License?
    chciałabym to raz na zawsze wyjaśnić i pojąć i już się tym nie kłopotać, pomóżcie please
    special licensing i extended license to to samo i nie chodzi o włączność. Zaznaczając te opcje pozwalasz na szersze zastosowanie swoich fotografii.

wyłączność to exclusive - i jeśli w ten sposób oflagujesz fotkę to nie powinnaś jej publikować na innych stockach

kumpel wczoraj wysłał zdjęcia, a dzisiaj już można je znaleźć w wyszukiwarce...
    to że twojego nie widać jest bardzo dziwne - na pewno Ci ją zatwierdzili?

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-08-2007 o 14:34
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tatoke Zobacz posta
    jesli chcesz zweryfikowac konto MUSISZ dodać karte kredytową i weryfikacja nastepuje przy jej użyciu.
    ... badz karta platnicza z mozliwoscia placenia przez siec czyli taka, ktora posiada numer CVC (3 cyfry po numerze karty). Przyklad, karta Visa Electron w Inteligo.

pixelman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta

PS2: możesz napisać jak robisz te wszystkie zdjęcia z wodą? jak uzyskujesz takie białe tło, akwarium masz oklejone białymi plakatami ? ;]
    Trochę późno ale szczerze Ci powiem, że tak, mam akwarium oklejone z tyłu białą folią. Tak że dobrze kombinujesz , aczkolwiek sposobów napewno jest więcej.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rachwal Zobacz posta
    ... badz karta platnicza z mozliwoscia placenia przez siec czyli taka, ktora posiada numer CVC (3 cyfry po numerze karty). Przyklad, karta Visa Electron w Inteligo.
    No to chyba nie do końca tak jest - własnie sprawdziłem kartę Visa Electron - na karcie jest numer CVC i paypal nie zaakceptował karty..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iblip Zobacz posta
    mam takie pytanie:

zdjęcie zostało zaakceptowane na fotolii, ale nie można go znaleźć w wyszukiwarce. Wiem że musi minąć trochę czasu zanim będzie można je wyszukiwać, ale to już trwa jakiś tydzień...

to jest normalne?

np. kumpel wczoraj wysłał zdjęcia, a dzisiaj już można je znaleźć w wyszukiwarce...
    Niestety, po wprowadzeniu fotolii w wersji 2 to normalne. Musisz sie uzbroić w cierpliwość. Ja sie wylogowuję i szukam jakiegoś starego swojego pliku, przez nie wchodzę do galerii i klikam na tym, którego nie widać. Następnego dnia już je widać w bazie. Może to przypadek, ale póki co sposób jest skuteczny.
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    Niestety, po wprowadzeniu fotolii w wersji 2 to normalne. Musisz sie uzbroić w cierpliwość. Ja sie wylogowuję i szukam jakiegoś starego swojego pliku, przez nie wchodzę do galerii i klikam na tym, którego nie widać. Następnego dnia już je widać w bazie. Może to przypadek, ale póki co sposób jest skuteczny.

widać jestem jakiś wyjątkowy, od czasu wprowadzenia fotolii v2 uploadowałem kilka fotek i wszystko działa tak jak należy...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 87 z 254 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów