Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: 30D teraz, czy zaczekać na 40D w nadziei, że 30D będzie teńszy ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    200-300 zl
    To jest dobry plecak akurat na 30D...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jakie problemy z AF w 40D? Przeciez dadzą to samo dziadostwo co w 30D ;-)
    Hehe ja myslalem ze jak nowa puszka to i nowy AF powinien byc ... nowy czyli taki jak w 1dMkIII I problem gotowy ... wszyscy forumowicze z EF 500 mm i 300/2.8IS popadna w depresje
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wiecie co? Spojrzałem jeszcze raz na tytuł wątku - jego Autora nie interesuje 40D i jego problemy, bo chce kupić 30D. A my tu - jak nakręceni - walimy swoje mądrości o przyszłości
    Nie no jasna sprawa ze chodzi o 30d ale spadek cen po wejsciu 40d to wielka niewiadoma. Za miesiac wyjdzie ... zanim trafi do sprzedazy zanim pojawia sie testy pokazujace ze jest to kolejny hit Canona wyrabany w kosmos bo ma odkurzacz i 4 przyciski direct print a nadal brakuje mu spota, iso, wirelessa, porzadnego af i uszczelek to 30d bedzie sobie nadal kosztowal te 3k zl bo czemu mialby spadac cenowo ?
    20d uzywanych jest jeszcze sporo i chodza kolo 2,4k zl ... za tyle samo chodza nowe 400d (mniej wiecej nie chce mi sie dokladnie sprawdzac) wiec nawet jak spadnie to o 100 zl.
    Przeciez te ceny jakie sa teraz to juz jest spadek zeby wypchnac zapasy magazynowe ...chwila chwila ... a co jak sie okaze ze po wejsciu 40d nagle zabraknie nowych 30d ?
    Wtedy pozorna oszczednosc 100-200 zl zamieni sie w koniecznosc kupna 400d bo 40d ponizej 4k napewno nie bedzie kosztowal. I znowu depresja i znowu dylematy - uzywany 30d czy nowy 400d czy 40d ? I przyjdzie kupic 400d chociaz to nie tak zle bo zamiast kita bedzie mozna zainwestowac w cos co jest obiektywem

P.S. Troche przeedytowalem posta bo poplynalem z pisaniem zapominajac ze ktos to jeszcze musi zrozumiec
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 16-08-2007 o 19:36 Powód: Automerged Doublepost
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

cena raczej juz nie bedzie za bardzo spadac, wystarczy porownac 20D ktory niewiele mniej kosztuje od 30D, fakt ze w tym interesie apetyt rosnie w miare jedzenia i jak sie bedzie mialo 30D to bedzie sie chcialo cos wiecej (przynajmniej wsorod tych ktorzy maja takie dylematy) , ale zawsze mozna sprzedac i niewiele sie straci, a jesli czekac na 40D to raczej jeszcze z pol roku poczekac niech inni potestuja i sie wypowiedza,

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Ja poczekalbym na oficjalna prezentacje a to juz nie duzo czasu, potem latwiej bedzie zadecydowac
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

bierz 30 do 40 wrzucą nie działający odkurzacz i matrycę 10 mpix ... i to tyle ....
    szkoda czasu i zdjęć ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja bym zbieral na 5D albo lepiej poczekal na jego nastepce. co FF to jednak FF, a APS-C to sie nie da ostrego zdjecia zrobic. ze nie wspomne o praktycznie niedzialajacym AF
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym zbieral na 5D albo lepiej poczekal na jego nastepce.
    hehe tak całe życie można czekać...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zemun Zobacz posta
    hehe tak całe życie można czekać...
    a to nie o to chodzi, zeby macac foldery i sledzic newsy w sieci?

wychodzi taniej niz kupic cos, co i tak nie bedzie uzywane, poza niedzielnymi piknikami z dzieciakami...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

a to nie o to chodzi, zeby macac foldery i sledzic newsy w sieci?
    Czy oto chodzi to nie wiem, musiałbyś spytać osoby, które doradzają by poczekać na nowszy model "który zapewne będzie robił lepsze zdjęcia"

wychodzi taniej niz kupic cos, co i tak nie bedzie uzywane, poza niedzielnymi piknikami z dzieciakami...
    Ale będzie ładnie wyglądało na półce ;p

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    40D będzie pokazany już za kilka dni. Poczekaj więc na oficjalne info ze strony Canona i wtedy decyzja będzie łatwiejsza.
    Dokładnie .
    ja bym zbieral na 5D albo lepiej poczekal na jego nastepce. co FF to jednak FF, a APS-C to sie nie da ostrego zdjecia zrobic. ze nie wspomne o praktycznie niedzialajacym AF
    Jasne w ogóle to przecież syf jest i malaria. Cud prawdziwy że w ogóle jakieś zdjęcia da się tym 30D robić .

Ja bym poczekał zwłaszcza, że moim zdaniem warto . Natomiast 30D nie stanieje, bo cena 40D zapowiada się - przynajmniej na początku - dość sporo wyższa od obecnej ceny 30D. Sądzę że będzie oscylować w okolicach 5 kzł. I sądzę że będzie się jakiś czas utrzymywać na tym poziomie. Myślę też że wzorem poprzednich puszek - 30D będzie jeszcze długo dostępny w sprzedaży także decyzję bedzie można podjąć "na spokojnie" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów