Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: 30D teraz, czy zaczekać na 40D w nadziei, że 30D będzie teńszy ?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    zaraz zaraz co to znaczy kup 30d i ciesz sie fotami bo nie rozumiem ... kupi sobie chlopak body albo body i 18-55 i nie liczac jog dial to nie wiem czym tu sie cieszyc ...
    To znaczy konkretnie co proponujesz?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek_m Zobacz posta
    Zamierzam kupić aparat EOS 30D
    No to kup.
    Myślę, że jak pojawi się EOS 40D to troszkę poleci cena 30D.
    No to nie kupuj i czekaj, aż cena spadnie.
    Nie będzie on jednak tańszy niż 400D,
    No to kupuj.
    EOS 30D jest teraz w dobrej cenie
    No to tym bardziej kup.
    Proszę o rady.
    http://www.wróżka.pl
    słyszałem, że 40D ma wejść we wrześniu.
    Na razie, to w ogóle nie wiadomo jak będzie wyglądał i jakie będzie miał bebechy (mimo, że niektóre newsy są takie, jakby już był ogólnie dostępny ;-) ). Żeby "wejść" najpierw musi "być".
    Póki co Canon jeszcze go nie pokazał światu. Na razie jest jedynie pełno dywagacji dotyczących tego jaki będzie, co będzie miał, kiedy będzie, dlaczego będzie taki a nie inny, czy będzie tańszy czy droższy, czarny czy srebrny, większy niż 350D czy nie, itd... :wink:
    Jeżeli chcesz kupić aparat tylko po to, żeby go mieć - czekaj. Jeżeli chcesz robić zdjęcia - kupuj teraz 30D, bo nie wiadomo ile czasu będziesz czekał na 40D.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Nie ma sensu za bardzo czekać, bo cena 30D i tak już jest bardzo atrakcyjna i jeżeli jeszcze spadnie to naprawdę niewiele. Wystarczy sobie przypomnieć sytuacje jak wchodził 30D, cena 20D wcale nie poleciała drastycznie na dół.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Poza tym ile mozna czekac na wyjscie nowego modelu ... wyjdzie/nie wyjdzie 40D albo 3D. A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp. Pytanie brzmi ile sie straci do tego czasu zdjec ? Bo chyba do tego ma sluzyc aparat - jesli nie to przepraszam nie bylo mnie tu
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Poza tym ile mozna czekac na wyjscie nowego modelu ... wyjdzie/nie wyjdzie 40D albo 3D. A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp. Pytanie brzmi ile sie straci do tego czasu zdjec ? Bo chyba do tego ma sluzyc aparat - jesli nie to przepraszam nie bylo mnie tu
    Jeśli ktoś czeka, przypuśćmy pół roku, to tydzień czekania na specyfikację i dwa, trzy na pierwsze miarodajne opinie go nie zbawi.
    Jeśli ktoś czeka miesiąc, to może i drugi.
    Jeśli ktoś kupuje sprzęt na lata, to także ten miesiąc "nie zrobionych" zdjęć wielkiej różnicy nie sprawi.
    Jeśli ktoś po raz pierwszy kupuje cyfrową lustrzankę, to zrozumiałe, że nie jest pewien, co robić.
    Itd, itp...
    Ale zgadzam się - no ile można czekać!?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poza tym ile mozna czekac na wyjscie nowego modelu ... wyjdzie/nie wyjdzie 40D albo 3D. A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp.
    Jakie problemy z AF w 40D? Przeciez dadzą to samo dziadostwo co w 30D ;-)

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

taaaa .. Tak samo wszyscy czekali, co bardziej napaleni tupali nogami ze juz juz juz jest.I co sie okazalo? Super aparat okazuje sie miec problemy !. (aparat za tyle kasy i okazuje sie nie teges!) Kupuj te 30D i nie marudz... albo jeszcze inaczej. Kup 350D bo przeciez 350D i 30 to to samo (wedlug wielu osob) ) - oczywiscie zartobliwie to napisalem ) Jak ja kupowalem 5d to kosztowal 9 klockow za samo body. Raptem 3 miesiace i juz mozna kupic nawet 1400 zl taniej. Tyle ze przez te 3 miesiace zrobilem duzo fotek, zdokumentowalem kilkanascie koncertow i zrealizowalem kilka tematow. Uwierz ze nadal nie zaluje ze wlasnie wtedy kupilem a nie czekalem z nadzieja bo moze spadnie cena, a moze wyjdzie nastepca a moze nie wyjdzie, a jak wyjdzie to moj aparat juz bedzie taki lipny ze bede musial do kosza wywalic albo odsprzedawac bo musze miec nastepce. Pytanie tylko takie : masa ludzi pisze ze nie ma kasy ze to ze tamto, ze za drogo. Ile was bedzie w takim razie mialo tyle kasy zeby tego nastepce kupic juz w dniu premiery? Bo taki tani to zapewne nie bedzie. Bedziecie czekali zeby nastepca stanial? Troche bledne kolo!
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 16-08-2007 o 18:40
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp.
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jeśli ktoś czeka, [...]
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jakie problemy z AF w 40D? Przeciez dadzą to samo dziadostwo co w 30D ;-)
    Wiecie co? Spojrzałem jeszcze raz na tytuł wątku - jego Autora nie interesuje 40D i jego problemy, bo chce kupić 30D. A my tu - jak nakręceni - walimy swoje mądrości o przyszłości
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wiecie co? Spojrzałem jeszcze raz na tytuł wątku - jego Autora nie interesuje 40D i jego problemy, bo chce kupić 30D. A my tu - jak nakręceni - walimy swoje mądrości o przyszłości
    Wydaje mi sie ze nawet jak wyjdzie 40 D to przeciez te ceny nie poleca znow tak na leb na szyje. Mysle ze to jest ryzyko ktorego trzeba byc swiadomym. Czy zydzimy 200-300 zl i czekamy w niepewnosci czy po prostu machamy reka, kupujemy i cieszymy sie z robienia zamiast pisac o tym co kupie jak to i to wyjdzie.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

40D będzie pokazany już za kilka dni. Poczekaj więc na oficjalne info ze strony Canona i wtedy decyzja będzie łatwiejsza.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów