Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: 30D teraz, czy zaczekać na 40D w nadziei, że 30D będzie teńszy ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Poza tym ile mozna czekac na wyjscie nowego modelu ... wyjdzie/nie wyjdzie 40D albo 3D. A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp. Pytanie brzmi ile sie straci do tego czasu zdjec ? Bo chyba do tego ma sluzyc aparat - jesli nie to przepraszam nie bylo mnie tu
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Poza tym ile mozna czekac na wyjscie nowego modelu ... wyjdzie/nie wyjdzie 40D albo 3D. A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp. Pytanie brzmi ile sie straci do tego czasu zdjec ? Bo chyba do tego ma sluzyc aparat - jesli nie to przepraszam nie bylo mnie tu
    Jeśli ktoś czeka, przypuśćmy pół roku, to tydzień czekania na specyfikację i dwa, trzy na pierwsze miarodajne opinie go nie zbawi.
    Jeśli ktoś czeka miesiąc, to może i drugi.
    Jeśli ktoś kupuje sprzęt na lata, to także ten miesiąc "nie zrobionych" zdjęć wielkiej różnicy nie sprawi.
    Jeśli ktoś po raz pierwszy kupuje cyfrową lustrzankę, to zrozumiałe, że nie jest pewien, co robić.
    Itd, itp...
    Ale zgadzam się - no ile można czekać!?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poza tym ile mozna czekac na wyjscie nowego modelu ... wyjdzie/nie wyjdzie 40D albo 3D. A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp.
    Jakie problemy z AF w 40D? Przeciez dadzą to samo dziadostwo co w 30D ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A jak wyjdzie moze sie okazac ze ma jakies problemy z AF np itd itp.
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jeśli ktoś czeka, [...]
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wiecie co? Spojrzałem jeszcze raz na tytuł wątku - jego Autora nie interesuje 40D i jego problemy, bo chce kupić 30D. A my tu - jak nakręceni - walimy swoje mądrości o przyszłości

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Wiecie co? Spojrzałem jeszcze raz na tytuł wątku - jego Autora nie interesuje 40D i jego problemy, bo chce kupić 30D. A my tu - jak nakręceni - walimy swoje mądrości o przyszłości
    Wydaje mi sie ze nawet jak wyjdzie 40 D to przeciez te ceny nie poleca znow tak na leb na szyje. Mysle ze to jest ryzyko ktorego trzeba byc swiadomym. Czy zydzimy 200-300 zl i czekamy w niepewnosci czy po prostu machamy reka, kupujemy i cieszymy sie z robienia zamiast pisac o tym co kupie jak to i to wyjdzie.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

40D będzie pokazany już za kilka dni. Poczekaj więc na oficjalne info ze strony Canona i wtedy decyzja będzie łatwiejsza.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    200-300 zl
    To jest dobry plecak akurat na 30D...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Hehe ja myslalem ze jak nowa puszka to i nowy AF powinien byc ... nowy czyli taki jak w 1dMkIII I problem gotowy ... wszyscy forumowicze z EF 500 mm i 300/2.8IS popadna w depresje
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie no jasna sprawa ze chodzi o 30d ale spadek cen po wejsciu 40d to wielka niewiadoma. Za miesiac wyjdzie ... zanim trafi do sprzedazy zanim pojawia sie testy pokazujace ze jest to kolejny hit Canona wyrabany w kosmos bo ma odkurzacz i 4 przyciski direct print a nadal brakuje mu spota, iso, wirelessa, porzadnego af i uszczelek to 30d bedzie sobie nadal kosztowal te 3k zl bo czemu mialby spadac cenowo ?
    20d uzywanych jest jeszcze sporo i chodza kolo 2,4k zl ... za tyle samo chodza nowe 400d (mniej wiecej nie chce mi sie dokladnie sprawdzac) wiec nawet jak spadnie to o 100 zl.
    Przeciez te ceny jakie sa teraz to juz jest spadek zeby wypchnac zapasy magazynowe ...chwila chwila ... a co jak sie okaze ze po wejsciu 40d nagle zabraknie nowych 30d ?
    Wtedy pozorna oszczednosc 100-200 zl zamieni sie w koniecznosc kupna 400d bo 40d ponizej 4k napewno nie bedzie kosztowal. I znowu depresja i znowu dylematy - uzywany 30d czy nowy 400d czy 40d ? I przyjdzie kupic 400d chociaz to nie tak zle bo zamiast kita bedzie mozna zainwestowac w cos co jest obiektywem

P.S. Troche przeedytowalem posta bo poplynalem z pisaniem zapominajac ze ktos to jeszcze musi zrozumiec
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 16-08-2007 o 19:36 Powód: Automerged Doublepost
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

cena raczej juz nie bedzie za bardzo spadac, wystarczy porownac 20D ktory niewiele mniej kosztuje od 30D, fakt ze w tym interesie apetyt rosnie w miare jedzenia i jak sie bedzie mialo 30D to bedzie sie chcialo cos wiecej (przynajmniej wsorod tych ktorzy maja takie dylematy) , ale zawsze mozna sprzedac i niewiele sie straci, a jesli czekac na 40D to raczej jeszcze z pol roku poczekac niech inni potestuja i sie wypowiedza,

Uprawnienia umieszczania postów