Dobre. Ale tak juz na powaznie. Wysłałem im body by wyczyscili lustro no a wrociło z nowa matryca bo podobno byl syf pod filtrem a dodatkowo body wrociło z rozwalonymi punktami AF. aparat pojechal jeszcze raz do serwisu tym razem byla wymiana pryzmatu. nie wiem dokladnie co i jak bylo naprawde to wie tylko Wszechmogacy i serwis na zytniej. Ciesze sie ze mam juz to za soba i ze apart dziala aktualnie bezproblemowo. Koniec i .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bardzo dobre stwierdzenieZgadzam sie z tym w 200%. Ja już sobie obiecałem ze nie bede zagladal do srodka apartu bedzie brudne lustro to bedzie mam to w d.... zaczne sie interesowac aparatem jak cos bedzie nie tak ze zdjeciami.
Ostatnio edytowane przez ghost7 ; 08-08-2007 o 11:02 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L
Pewnie im upadł![]()
A tak na poważnie, jak czyścisz lutstro patyczkiem z wacikami to jest to normalne, że będzie brud. Po prostu etanol rozpuszcza tłuszcz/brud i pozostają takie białe smugi. Potem trzeba umiejętnie chuchną i wypolerować miekką ściereczką nawiniętą na patyczek. U mnie działa i wszystko jest ok. Dodam jeszcze, że przed czyszczeniem zawsze przedmuchuję lustro, żeby nie było piachu itd. bo wtedy się robią rysy. Poza tym... w końcu to tylko lustro.
No to masz pierwszy na świecie 400d (?) z pryzmatem!![]()
Pewnie o tym wiesz, że tam nie ma pryzmatu tylko 5 lusterek, ale musiałem to dopisać, żeby nie było tu przekłamań. ;-) Ciekawe czy masz jakiś dokument serwisowy gdzie napisali o wymianie "pryzmatu"? To by dopiero była ciekawostka przyrodnicza! ...Albo ślad oszustwa. :rolleyes:
EDIT: Napisałem "5 lusterek" tłumacząc zbyt dosłownie "pentamirror", ale po przemyśleniu doszedłem do wniosku, że wystarczą 2 lusterka w układzie podobnym jak w pryzmacie lustrzanki (wtedy pryzmat ma przekrój w kształcie pięciokątu). Jeśłi ktoś wie jak dokładnie zbudowany jest "pentamirror" proszę o dopowiedzenie! ;-)
Ostatnio edytowane przez ewg ; 08-08-2007 o 12:57
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\