Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Brudne lustro... prosze o pomoc..

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    czyszczenie w ramach gwarancji jest realizowane tylko przez pierwsze 6 miesiecy tej gwarancji. Pozniej trzeba placic.
    a i często kończy się tym że trzeba aparat ponownie wysyłac bo coś innego zje.....li...

Ja wysyłałem na czyszczenie matówki 2razy i za pierwszym razem jak wrócił to wszystkie punkty AF były rozmazane...wysłałem znowu i wrócił już ok...co ciekawe za każdym razem była wymiana matówki. Więcej nie chcę eksperymentować.
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    a i często kończy się tym że trzeba aparat ponownie wysyłac bo coś innego zje.....li...
    i dlatego ja polecam gruche w aptece zakupic. Przedmuchac i wyczyscic wacikiem do uszu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie lustro w lustrzance

zabralem sie za czyszczenie matrycy w lustrzancei jak skonczylem to zauwarzylem brud na lustrze i tez zaczalem czyscic ale chyba zrobilo sie gorzej niz na poczatku. czy kurz na lustrze jakos wplywa na jakosc zdjec??

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olej Zobacz posta
    czy kurz na lustrze jakos wplywa na jakosc zdjec??
    ani troche.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie. Chyba że po machnięciu lustrem spadnie na matrycę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Albo jest go tak dużo, że zasłania wszystko układowi AF

herrra
    Guest

Domyślnie Canon 400D - brudne lutro

Siemka siemka!!!
    Mój pierwszy post na forum ale od czegoś trzeba zacząć
    Pech chciał że jak byłem na wspaniałych JUWE zmieniałem szkła, a że tam sie taaaaaaaaaaak kurzyło to mam całe lustro (na szczeście) brudne...

No ale szczęście w nieszczęściu, nie mam pojęcia jak to wyczyścić. W zasadzie Lutro juz doprowadziłem do porządku, natomiast to od góry (matówka??) jest nadal zakurzone i na domiar złego podczas mojej próby czyszczenia jeszcze bardziej to ufajdałem....

http://www.aukcjoner.net/gallery/000364192-.html#I1

Czy ma ktoś może jakiś swój domowy sposób na wyczyszczenie tego??

Z góry dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
    herrraku11

Domyślnie

tak patyczek do uszu i jazda mnie zawsze pomaga mozesz mu koncowke zagiac, wtedy lepiej wszedzie dociera

herrra
    Guest

Domyślnie

no włąsnie tym sposobem go bardziej ufajdałem... Zagiołem i z microFibrą jechałem ale pozostały jakieś smugi...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Matówki się nie czyści. Możesz spróbować wyjąć i umyć wodą z detergentem, najlepiej bezdotykowo, w wanience ultradźwiękowej czy coś. Matówka jest robiona z dość miękkiego plastiku i łatwo ja porysować nawet np. paznokciem.

Wymiana to zdaje się koło stówki.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów