Strona 72 z 254 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    nieeeee, no nie wytrzymam!

oni chyba oszaleli na tym bigstocku, bo wołają Release Manager na makro ważki

możliwe to?????
    zdecydowanie jest to niemożliwe :-|

odnosnie tego błędu - skoro standardowy błąd windowsa [blue screen] to na bank nie był timeout... spróbuj jakąś inną przeglądarką wejść na stronę i wysłać - choć nie wiem czy to pomoże bo sam mam firefoxa i wszystko działa jak powino.

Pozdr
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Może ktoś mi powiedzieć jak zobaczyć w Dreamstime fotki które się wysłało ale które oni jeszcze nie zatwierdzili? Czyżby nie było takiej opcji ???
    350D

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    Może ktoś mi powiedzieć jak zobaczyć w Dreamstime fotki które się wysłało ale które oni jeszcze nie zatwierdzili? Czyżby nie było takiej opcji ???

Management Area -> Pending Files
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Bywalec

Domyślnie

na tym bigstocku:

wysłałam 5 zdjęć
    2 zaadoptowali od razu
    a 3 są w albo w kolejce, albo nie wiem co, przez to że nie znam angielskiego, to tłumaczenie w netowym 'tłumaczniku' bywa zawodne (można się pośmiać z tych przetłumaczonych zdań
    no i nie wiem czy oni chcą coś ode mnie czy po prostu zdjęcia się nie załapały czy czekają, ale w takim razie dlaczego dwa poszły błyskawicznie?

nie rozumiem
    macie jakieś pomysły?

jest tam taki komunikat obok opisanego zdjęcia:
    "Model Releases: New Method!! If your photo requires a release you MUST UPLOAD the release FIRST in your Release Manager before submitting your photos to Approver Queue." ->ale on tam był od początku i jest nadal, miałam wrażenie
    a obok:
    "You do not have any releases setup. Use the Release Manager to add any releases you have."

przy czym dodam, że fotki to: koza na łące, ważka na liściu i serwetki zrobione na szydełku przez moją mamcię

nie wiem jak to opisać, ale próbowałam, ech, ciężkie jest życie 'patryjotki'
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    *ale on tam był od początku i jest nadal, miałam wrażenie, że to co nie gra to podświetla się na zielono i tak jest w przypadku tego wklejonego powyżej tekstu
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 07-08-2007 o 15:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

jak czegoś nie wiesz/nie rozumiesz to pytaj, a my/ja już Ci pomożemy... najlepiej by było abyś wklejała to czego nie rozumiesz.

odnośnie zdjęć zaakceptowanych na bigstocku.

po zalogowaniu wchodzisz na 'my account'
    potem 'uploads'

'upload images status'

włączy się strona na której masz liste wysłanych plików, w kolumnie status masz 3 opcje:

pending - czeka na weryfikacje
    deleted - odrzucone
    accepted - zaakceptowane

jeśli nie zaakcpetowali to pod nazwą zdjęcia masz ciemnymi literkami napisaną przyczynę.

mam nadzieję że się sytuacja trochę rozjaśniła

Pozdr.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Management Area -> Pending Files
    Dzięki, szukałem w photographer`s area, a niżej już nie popatrzyłem...
    350D

Bywalec

Domyślnie

wygląda na to, że czekają te zdjęcia na weryfikację, bo nie ma tam deleted

może to i dobrze, bo dziś zauważyłam, że mam sporo błędów i takich jakoichś zagmatwań (w/g mnie) w słowach kluczowych, chyba warto to dopracować

dzięki, rozjaśniło się trochę

poza tym dziś sobie się zarejestrowałam na stockplus, gdzie jest wszystko w naszym pięknym ojczystym języku
    to są właśnie te chwile, kiedy czuję się komfortowo, bo mam czarno na białym, że białe jest czarne

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

istock i stockxpert również mają interfejs w języku polskim

PS. a na bigstockphoto nie licz na zyski nie mając dużego portfolio. Na początek skup sie na shutterstock, istock, fotolia i stockxpert.
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 08-08-2007 o 11:16
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    istock i stockxpert również mają interfejs w języku polskim

PS. a na bigstockphoto nie licz na zyski nie mając dużego portfolio. Na początek skup sie na shutterstock, istock, fotolia i stockxpert.
    jak już przygotowuje zdjęcia w angielskim to nie widzę przeszkód żeby przesłać je do jak największej liczby serwisów. A nuż ktoś kto potrzebuje takie fotki jak koleżanka zrobiła szuka w bigstockphoto?

może to i dobrze, bo dziś zauważyłam, że mam sporo błędów i takich jakoichś zagmatwań (w/g mnie) w słowach kluczowych, chyba warto to dopracować

dzięki, rozjaśniło się trochę
    a czytalas art ze stopki mojej strony? najpierw wysyłaj do canstockphoto bo tam mają świetny 'keywording tool' i automat może podrzucić kilka pomysłów...

Pozdr

Bywalec

Domyślnie

a czytalas art ze stopki mojej strony? najpierw wysyłaj do canstockphoto bo tam mają świetny 'keywording tool' i automat może podrzucić kilka pomysłów...
    nie czytałam, dzięki, zapoczytam

istock po polsku?

hura!!!

wysyłam gdzie się da, po kolei, i tak się czeka na rejestracje na bigstocku kilka dni, na stocekspert na razie czekam na odpowiedz w sprawie tych zdjęć, co się nie wysłały normalnie i poszły na skrzynkę ich, milczą, a ja nie mogę nic zrobić, mam komunikat, że moje zgłoszenie (bez załączonych prawidłowo zdjęć, heheh) czeka na rozpatrzenie i nie muszę się powtórnie rejestrować (jak nie muszę jak muszę;P!)
    więc zajmę się rejestracją na innych stockach, nauką i opracowywaniem słówek najczęściej używanych oraz oczywiście szykowaniem prac

swoją drogą, od lat wybierałam się na kurs angielskiego, cóż, życie podsuwa niespodzianki i różne inne rozwiązania ...;D
    robgr85

tzn. zaglądałam w twoją stopkę (hih;P), ale po kolei, doba ma tylko 24 godziny, a ja dukam te literki i słówka, poza tym jeszcze jem, śpie i oddycham, zatem powoli poznaję wszystko i próbuję nie odlecieć z tego świata w wirtualną fotorzeczywistość;P
    jak już przygotowuje zdjęcia w angielskim to nie widzę przeszkód żeby przesłać je do jak największej liczby serwisów. A nuż ktoś kto potrzebuje takie fotki jak koleżanka zrobiła szuka w bigstockphoto?
    nie sądzę, aby ktoś poszukiwał akurat mojego zdjęcia kozy na łące czy też ważki ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo, kózka jest piękna jak żadna inna, a ważka zanim jej zrobiłam zdjęcie walnęła mnie w twarz wylatując spod gałęzi drzew, więc w sumie to są orgyinalne fotki jak nic;P;P;P
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 08-08-2007 o 13:34 Powód: Automerged Doublepost

Strona 72 z 254 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów