Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Dlaczego kolory na wyświetlaczu aparatu są bardziej żywe niż monitorze lcd?

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -Wolf- Zobacz posta
    (...) Właśnie zrobiłem zdjęcia na ogrodzie w trybie auto, żeby nie było, że coś źle ustawiłem (...)
    Aleś się uwziął. Problem masz taki, że w trybie auto tym bardziej nie możesz mieć pewności co aparat robi (a 400D może niedoświetlać i efekt jest taki jak widać w podanym wcześniej linku). Czy tak ciężko jest zrobić serię zdjęć z różnymi nastawami contrast / saturation / color i dla spokoju jeszcze z bracketingiem ekspozycji? Ustawienia korekty WB też sprawdzałeś? IMO taki kompleksowy test (raptem parę minut,heh) to jedyna możliwość żeby cokolwiek ustalić, ale rób jak chcesz, możemy sobie jeszcze pogdybać ;-)

EDIT:
    Fakt, to że na zielonym wychodzi nie nasycone, to trochę już dziwne, może jednak jesteś przewrażliwony...robiłeś z tego odbitki (bez korekcji i autokorekcji)?
    A może matrycę masz tak dokumentnie zapaskudzoną, że gubi kontrast i aż daje zafarb?
    Ostatnio edytowane przez APP ; 06-08-2007 o 19:57

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Fakt, to że na zielonym wychodzi nie nasycone, to trochę już dziwne, może jednak jesteś przewrażliwony...robiłeś z tego odbitki (bez korekcji i autokorekcji)?
    A może matrycę masz tak dokumentnie zapaskudzoną, że gubi kontrast i aż daje zafarb?
    Odbitek nie robiłem. Przewrażliwiony nie jestem. Po prostu widzę różnicę między tym co mam za oknem, a tym co przedstawia zdjęcie. A matrycę mam czyściutką
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Uprawnienia umieszczania postów