Ostatnio edytowane przez konradl ; 04-08-2007 o 16:44 Powód: Automerged Doublepost
Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!
Mnie najbardziej zmartwiło to:
No weather sealing
Co prawda nawet moja 350d jest w stanie wytrzymać spotkanie z deszczem, ale spałbym bezpieczniej gdybym miał do dyspozycji aparat z uszczelnieniami.
Za to to jest fajne:
3 inch LCD with LiveView
Buffer 75 JPG or 17 RAW
Ciekawi mnie ile będzie kosztować nowy Canonik? 5000?
Ślubna
No i niestety N.
Sensor - 10 mega pixels self cleaning sensor
1.6x crop factor
3 inch LCD with LiveView
Formats JPG, RAW and sRAW
ISO 100 to 1600 in incremental steps of 1/3
Shooting speed 6.25 fps
Buffer 75 JPG or 17 RAW
Available grip BG-E2
18-55mm lens renewed
No weather sealing
Possible DIGIC3
Dziwne te specyfikacje. Szczególnie te 6.25. fps - musieliby całkowicie przekonstruować migawkę. W sumie gdyby jeszcze poprawili AF - przede wszystkim dali możliwość jego modyfikacji (poszerzanie pól etc.) to dla mnie może być. Grip ten sam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Szczerze nie mam pojecia dlaczego 40D wzbudza takie podniecenie.
Czy ma uszczelnienia czy nie - czy to jest cos o czym warto snic po nocach?
Skoro 1D MkIII ma 10MP, to trudno sie spodziewac wiecej w 40D...
Reszta - jasna jak slonce, o czym tu gadac???
Mam nadzieje, ze twoje ploty nie sa o 1Ds MkIII... Kurcze, jesli nie
pojawi sie on razem z 40D za dwa tygodnie, to sie lekko rozczaruje...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1Ds Mark III pewnie jeszcze nie wyjdzie. Może w styczniu 2008. A co do 40D to 6.25 klatek/sek. to raczej niemożliwe. Musiałby więcej kosztować. Pewnie zostaną przy 5 klatkach/sek. - i tak nikt nie potrzebuje więcej. Jedyne co mogą poprawić po 30D to wstawić lepszy wizjer, większy bufor, dać eye-controlled focus, wstawić działające czyszczenie matryc, a funkcje użytkownika to bardzo dobry pomysł - coś jak 2 spusty migawki u nikona.
Ktoś chce uszczelki to niestety musi zbierać na jedynkę... taka jest smutna prawda ;) chociaż to obciach, że 5D nie jest uszczelniony.
Kapitan Wagner