Strona 66 z 254 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Jedno jest pewne - najlepszy moment do wkroczenia w microstock był jakieś 5 lat temu... niemniej dając dobre słowa kluczowe nasze fotki nadal będą łatwo odnajdywalne przez wyszukiwarkę...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Jedno jest pewne - najlepszy moment do wkroczenia w microstock był jakieś 5 lat temu... niemniej dając dobre słowa kluczowe nasze fotki nadal będą łatwo odnajdywalne przez wyszukiwarkę...
    Oczywiscie masz racje ale kto to wiedzial ze to tak sie rozwinie a wielu ludzi nie stac bylo na sprzet do fotografowania teraz troche sie sytuacja zmienila na rynku ale i tak nie jest tak kolorowo i wystarczy sobie poczytac nasze forum aby sie przekonac jak ludzie odkladaja grosz do grosza aby cos kupic, a jakich Ty uzywasz obiektywow jesli mozna spytac do swoich zdjec stockowych?
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    Oczywiscie masz racje ale kto to wiedzial ze to tak sie rozwinie a wielu ludzi nie stac bylo na sprzet do fotografowania teraz troche sie sytuacja zmienila na rynku ale i tak nie jest tak kolorowo i wystarczy sobie poczytac nasze forum aby sie przekonac jak ludzie odkladaja grosz do grosza aby cos kupic, a jakich Ty uzywasz obiektywow jesli mozna spytac do swoich zdjec stockowych?
    jak na razie to większość moich fot jest zrobiona kitowym obiektywem (ef-s 18-55 3.5-5.6 II). Niemniej planuję sobie w najbliższym czasie zafundować ef 50mm@1.4, i pewnie będzie wykożystywany znacznie częściej niż obecny.

Pozdr.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    jak na razie to większość moich fot jest zrobiona kitowym obiektywem (ef-s 18-55 3.5-5.6 II). Niemniej planuję sobie w najbliższym czasie zafundować ef 50mm@1.4, i pewnie będzie wykożystywany znacznie częściej niż obecny
    aha, ja caly czas sie zastanawiam wlasnie nad 50/1.8 lub 50/1.4 lub 100/2.8 i juz mam taki metlik od tego myslenia i czytania ze w tym to nie chodzi najlepiej a w tym tamto itd ze az mnie glowa boli i tak bede musial zapodac sobie to cacko na raty bo to troche kasiory jest zeby tak na raz wywalic a jakich lamp uzywasz? czy tak jak wszyscy jakies blyskowe, czy zwykle halogeny a moze tak jak Hallgerd swiatlo dzienne?

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

robgr85, możesz rozwinąć swoją wypowiedź odnośnie mojej fotki? Chodzi o to żeby na zdjęciu było jak najmniej tła, kadr ma być ciasny?
    350D

Domyślnie

Wg mnie, idealnym szkłem stockowym jest 100 2.8, choć i tak wiekszość robi 50 1.4/1.8.

Czasem przyda się podejsć bliżej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    robgr85, możesz rozwinąć swoją wypowiedź odnośnie mojej fotki? Chodzi o to żeby na zdjęciu było jak najmniej tła, kadr ma być ciasny?

trochę źle to określiłem. Możesz zostawić tak jak jest, możesz też przyciąć żeby zajmował cały kadr ale nie tracił cieni. Ja natomiast dodałbym z po 5%-10% więcej przestrzeni z lewej i z dołu. Może i brzmi to dziwnie, ale dużo ładniej będzie wyglądać.

aha, ja caly czas sie zastanawiam wlasnie nad 50/1.8 lub 50/1.4 lub 100/2.8 i juz mam taki metlik od tego myslenia i czytania ze w tym to nie chodzi najlepiej a w tym tamto itd ze az mnie glowa boli i tak bede musial zapodac sobie to cacko na raty bo to troche kasiory jest zeby tak na raz wywalic a jakich lamp uzywasz? czy tak jak wszyscy jakies blyskowe, czy zwykle halogeny a moze tak jak Hallgerd swiatlo dzienne?
    ja myślę o 50tce, bo też sporo portretów/stocków zawierających całe postacie będę w warunkach 'domowych' strzelać, a z 100ką bym się nie zmieścił.

odnośnie lamp to najchętniej strzelam przy świetle dziennym z reflektorem (blendą) tak aby całość ładnie doświetlić. Niestety czasem to nie wystarcza - na razie mam kilka halogenów, w najbliższej przyszłości planuję sobie sprowadzić kilka żarówek błyskowych.

Pozdrawiam,
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-07-2007 o 15:59

Bywalec

Domyślnie

ej, no to przestańcie już tak mocno reklamować te stocki w swoich stopkach, bo nam za duża konkurencja się zrobi i doopa będzie blada;D

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    ej, no to przestańcie już tak mocno reklamować te stocki w swoich stopkach, bo nam za duża konkurencja się zrobi i doopa będzie blada;D
    czy to dyskusja na temat watku? mysle ze od ustawiania ludzi sa moderatorzy jesli cos jest nie tak !!

Bywalec

Domyślnie

przecież żartuję, nikogo nie ustawiam, wyluzuj

Strona 66 z 254 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów