Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 126

Wątek: Karta 4GB do EOS400D

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

I ja mam Canona 400D z Platinium 4 GB (nie wiem czy HS, na karcie nie jest napisane) i działa bez problemów w sumie ponad 3500 zdjęć w kilku sesjach. Mam ustawione zerowanie nazw po każdym formatowaniu karty.

Ostatnio dokupiłem Kingstona 4 GB Elite Pro 45x i też nie mam problemu. Na razie zrobiłem na niej tylko 900 zdjęć w jednej sesji.

Firmware 1.0.5.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta

Ostatnio dokupiłem Kingstona 4 GB Elite Pro 45x i też nie mam problemu. Na razie zrobiłem na niej tylko 900 zdjęć w jednej sesji.
    Z ciekawości - na czym można zrobić 900 JPG w jednej sesji?
    Zakładając, że nie robisz samolotów :-)
    Rozumiem wrzucanie RAW-ów na taką dużą kartę, ale 900 JPG-ów?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Można na przykład zdjęcia z turnieju piłkarskiego trwającego 6 godzin. Wierz mi, że na meczach piłki nożnej można bardzo dużo zdjęć zrobić. W ciągu jednego sezonu zrobiłem ponad 10 tys. zdjęć.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ktos pytal o sprawdzone karty:
    A-Data turbo266x 4G dziala OK dosyc szybka
    A-Data turbo 2G dziala OK szybka ( niewiem czemu ale na tej seryjne mi najszybciej zapisuje, odnosze wrazenie ze to kwestia pojemnosci karty daje ta przewage)
    Kingston 512M (pomaranczowa) dziala OK predkosc tragedia
    Kingston Elit Pro 512M 50x dziala OK mul niesamowity
    PQI Hi Speed 100 4G dziala OK bardzo przyjemna karta ale wolniejsza od wczesniej wymienionych A-Data

nie posiadam ale robilem tez na jakims transcendzie byl OK jaks ie dowiem typu to podam
    o san diskach nie pisze bo zwykle sprawdzone i pewne karty
    Ostatnio edytowane przez lucas39 ; 31-10-2007 o 00:20

Dopiero zaczyna

Domyślnie

sandisk extreme II III i IV bezproblemowo smigaja, we wszystkich rozmiarach

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

PQI 4GB 120x (brak jakiejkolwiek nazwy handlowej) dziala ok
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Awatar barbarianhord
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja uzywam najtanszego Pretec'a 8 Gb 133x i jest calkowicie zadowolony.
    Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera.....??: ??:

Hermes
    Guest

Domyślnie

Ja wyszedłem z założenia, że skoro dają, a do zakupu samego aparatu jestem (niezależnie od bonusu) przekonany, to czemu miałbym nie wziąć? Na razie karta spisuje się dobrze (no, może troszkę powolna). Tylko (o ile pamiętam: jeden) raz zjadło mi jakieś zdjęcie = wyskoczył komunikat o uszkodzeniu danych i musiałem fotkę skasować. Generalnie o kartę dbam, co jakiś czas staram się formatować (w aparacie).
    Przed dłuższym wyjazdem dokupiłem sobie jeszcze szybszą, markową kartę, więc teraz focę na dwie (do ważniejszych sesji używam tej lepszej), już parę miesięcy. Przy RAW-ach prędkość ma znaczenie, ale nie odkrywam tym stwierdzeniem żadnej Ameryki :-)

Pzdrw,
    Hermes.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Można na przykład zdjęcia z turnieju piłkarskiego trwającego 6 godzin. Wierz mi, że na meczach piłki nożnej można bardzo dużo zdjęć zrobić. W ciągu jednego sezonu zrobiłem ponad 10 tys. zdjęć.
    To ja przez 8 godzin zrobilem prawie 7 tysiecy zdjec, na rajdzie...
    www.mkonopka.pl

5d2 + Ls + 580ex II,

bedart
    Guest

Domyślnie SanDisk Extreme IV + Canon 400D

Cytat Zamieszczone przez świstak Zobacz posta
    sandisk extreme II III i IV bezproblemowo smigaja, we wszystkich rozmiarach
    Przy okazji pierwszej wizyty na forum witam wszystkich 'Canonowcow'.
    Zrobilem juz przeszlo 2000 zdjec (SanDisk Extreme IV + Canon 400D) i do wczoraj bez przykrych niespodzianek... po sesji wlozylem jednak karte do czytnika w kompie a tu ani jednego zdjecia . Udalo mi sie softem od SanDiska odzyskac zdjecia ale o ile maja po 800Kb-1Mb (tyle ile mozna sie spodziewac po JPG'u small-good), to niestety zdjecia maja 160x120 pixeli i nijak nie wiem jak dokopac sie do 'wlasciwego' zdjecia ktore prawdopodobnie 'tam jest' - wyglada tak jakby naglowek byl zle czytany. W miedzyczasie podgladalem zdjecia zoomem w aparacie i byly... ostatnie zdjecie jakie robilem to zdjecie 30s (ustawienie long exp. na 'auto').

Czy ktos ma jakis pomysl co to moglo byc ? (aparat sie nie wiesza i wszystko wyglada ok) - probowalem powtorzyc zdarzenie i na razie bezskutecznie. Dlatego watpie ze to wina karty. Czy jest jakis soft ktory pozwala pogrzebac w naglowku jpg'a?
    Pozdrawiam
    Artur

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów