Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 126

Wątek: Karta 4GB do EOS400D

pilotpirx
    Guest

Domyślnie

Poniewaz to moj pierwszy post wiec witam wszystkich uzytkownikow forum!
    Mam podobny problem jak opisany w tym temacie. Nowy 400D+kit (kupiony 12 grudnia, zrobione okolo 100 fotek), z tym ze z kartą SanDisk Extreme II 4GB. Przy probie wykonania kolejnego zdjecia w trybie A-DEP (nie wiem czy to moze miec znaczenie ale byla to pierwsza fotka w tym trybie) aparat zawiesil sie, tzn. zadziałała migawaka ale zdjecie nie ukazalo sie na wyswietlaczu a aparat przestał reagowac. Po wylaczeniu na "off" zielona dioda nie zgasla. Wszystko wrocilo do normy po wyjeciu baterii. Po wykonaniu 2-3 kolejnych zdjec (w roznych trybach) sytuacja powtorzyła sie. Podlaczylem aparat do komputera i sciagnolem z karty zdjecia co odbylo sie bez problemow. Potem wylaczylem aparat. Przy kolejnym wlaczeniu aparat wogole nie zadzialal, zielona dioda nie zapalila sie (bateria byla naladowana). Dodam ze aparat do tej pory byl uzywany tylko w warunkach domowych i nie doznal w tym czasie zadnych "wstrzasow". Czy ktos ma podobny problem? Czy ktos ma pomysl co moglo sie stac? Aparat po nowym roku zostanie oddany do reklamacji, jak sie czegos dowiem to przekaze tutaj.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Mozę nie do końca o 400D, ale 350D jest podobne. Jaka karta tam wejdzie max. taka jak znajdę wiec jakieś 16GB, czy są limity, no limit to chyba FAT tylko.

http://www.allegrofun.pl/!baza/3/img/254077984_002.jpg
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Coś już napisał Awatar KrzysiekRally
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Platinum ledwo przędzie z jakością płyt CD, a co dopiero Karty Pamięci...
    www.image-sport.net moja www
    www.imagesport.digart.pl prace
    www.facebook.com/imagesportnet
    7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7

Zablokowany
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Witam, pierwszy post
    Powiem, że kupiłem w USA 400D aka. Rebel XTi z kartą 2GB LEXARA (btw. droższa od sandiska), słyszałem kilka opinii na temat tej karty i ponoć bije odpowiednik sandiska pod każdym względem. Jaki jest wasz stosunek do tego, pozdro.

Miasto
    Jelenia Góra / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bedart Zobacz posta
    Czy ktos ma jakis pomysl co to moglo byc ? (aparat sie nie wiesza i wszystko wyglada ok) - probowalem powtorzyc zdarzenie i na razie bezskutecznie. Dlatego watpie ze to wina karty. Czy jest jakis soft ktory pozwala pogrzebac w naglowku jpg'a?
    Pozdrawiam
    Artur
    http://www.google.pl/search?q=easy+r...ient=firefox-a
    polecam bardzo przydatny programik, nawet w wersji testowej potrafi wiele zdziałać...

Hyakinthos_13
    Guest

Domyślnie xyz

Ja mam karte 2gb SanDiska Extreme III i jak narazie nic sie nie dzieje.

Domyślnie

Osobiscie 3 tyg. temu kupilem 2 body 400d. Uzywam je z kartami SanDisk Extreme III 2 i 4GB oraz z obiektywami firmy Canon. W ciagu tego okresu kilka razy aparaty sie zawiesily. Nic nie dzialalo. Po wylaczeniu przelacznika na "off" dioda "on" dalej swiecila. Dopiero wyjecie akumulatora pomagalo. Jednak akumulator trzeba czasami wyjac na dluzsza chwile, zeby sie odblokowaly. Osobiscie na ta dluzsza chwile nie moge sobie pozwolic podczas wykonywania zlecen. Wymieniam je w przyszlym tygodniu na nowe.
    Mam nadzieje, ze beda dzilaly.
    Nawiasem mowiac narzekacie na Zytnia a ja wam powiem, ze w Niemczech wcale nie jest lepiej. Natomiast glowny serwis canona.de ma swoich klientow w d...e. Wiekszosc zawodowcow oddaje sprzet w rece prywatnych serwisow. Ale i one sa rozne.

Krzys_ek
    Guest

Domyślnie

Witam wszytkich.
    Jestem nowy na forum, lecz mam doświadczenie z kartami PLATINUM CARD CF 4GB HS jak również słyszałem kilka opinii o tych kartach.

Tuż na wstępie stanowczo odradzam kupno kart PLATINUM CARD CF 4GB HS
    Karty były kiedyś dodawane do aparatów, później większość sklepów sprzedawała i nadal sprzedaje dane karty osobno.
    Dane karty na początku mogą działać bez problemu, lecz w większośći przypadków zacinają się lub wogóle nie działają.

Można ich uzywać jedynie jako nośniki danych, lecz do aparatów się nie nadają!!!

Odradzam!

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Zależy, jaki okaz się trafi.
    Mam już coś ponad 70 tys. zdjęć na przebiegu - używam tej Platinum i wszystko jest ok. - widocznie jakiś fart, błogosławieństwo Jaśnie Wielkiego Conana (czy Canona albo jakiegoś Onana...) albo cóś tego.
    Czytając temat, można dojść do wniosku, że wiele z problemów (większość?), to wina body. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby ktoś, kto trafił trefny egzemplarz od razu pisał, że większość nie działa, zacina się etc.

winyl
    Guest

Domyślnie

Jestem nowa na forum, więc proszę od razu nie bić :P.
    Otóż mam pewien problem - mam kartę 4GB, używam jej już ok 4 miesięcy. W tym czasie setki razy robiłam zdjęcia, zgrywałam je z karty, kasowałam itd. Natomiast teraz skasowałam wszystkie zdjęcia, a mój aparat wyświetla, że moję zrobić tylko 80 zdjęć . Owszem, są ustawione na największą rozdzielczość, ale przedtem też tak było, wszystkie ustawienia byly takie same, a zdjęć dało się zrobić około 1000. Wiecie może co się stało i co mogę z tym zrobić?
    Ostatnio edytowane przez winyl ; 11-11-2008 o 21:48

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów