Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: strona www z galeriami foto - prosba o rady

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

arturs - dzięki za odp

ale jeszcze spytam z ciekawości - czemu załadowanie galerii we flashu jest takie trudne [czy wręcz niemożliwe] dla laika, skoro np PS daje mozliwośc zrobienia gotowej galerii flashowej za pomocą dwóch kliknięć i taką stronę web mozna dać na serwer? skoro jest gotowy skrypt takiej galerii, to czy nie można kilku galerii tematycznych zrobionych w ten sposób podczepić do strony głównej, a do tego dac jeszcze inne podstrony [nieflashowe] typu 'kontakt', 'linki'?

może gadam od rzeczy, bo czegoś takiego się nie robi?
    w każdym razie jestem ciekawa odpowiedzi

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Przepraszam ze Ci bez pukania w watek wejde
    wchodź :grin:
    ja raczej nie porwę się sama na pozycjonowanie, poszukam kogoś,
    a gdy będę znała jakieś konkrety, od razu dam znać,
    na razie wszystko mi się opóźniło z tą stroną i z szukaniem informacji[choroba w rodzinie]

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    na razie wszystko mi się opóźniło z tą stroną i z szukaniem informacji[choroba w rodzinie]
    To moze pokaz jakies zdjecia tutaj w galerii?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To moze pokaz jakies zdjecia tutaj w galerii?
    wstydzę się

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

wstydzę się
    taka wygadana to i pewnie zdjecia masz dobre Powaznie-ciekawa jestem

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

taka wygadana to i pewnie zdjecia masz dobre Powaznie-ciekawa jestem
    kochana, znasz powiedzenie o krowie, która dużo ryczy?
    rety, jaka ja samokrytyczna dzisiaj :grin:

zdjęcia mam takie, że dostałabym tu za nie po uszach,
    więc po co mam się podkładać?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

arturs - dzięki za odp

ale jeszcze spytam z ciekawości - czemu załadowanie galerii we flashu jest takie trudne [czy wręcz niemożliwe] dla laika, skoro np PS daje mozliwośc zrobienia gotowej galerii flashowej za pomocą dwóch kliknięć i taką stronę web mozna dać na serwer? skoro jest gotowy skrypt takiej galerii, to czy nie można kilku galerii tematycznych zrobionych w ten sposób podczepić do strony głównej, a do tego dac jeszcze inne podstrony [nieflashowe] typu 'kontakt', 'linki'?

może gadam od rzeczy, bo czegoś takiego się nie robi?
    w każdym razie jestem ciekawa odpowiedzi
    Nie chodzi o to że jest strasznie trudne tylko że jest trudniejsze niż gdzie indziej, poza tym pisałaś o super hiper galerii a nie jakiejś tam pospolitej z PSa a takie robi się np. w macromedia flash a nie w PSie.. - kwestie nawigacji itp.. - żeby była jasność piszę o zrobieniu tego CAŁKOWICIE we fleszu a nie wstawkach fleszowych a nawigacji w html.. takie coś jak piszesz możesz sobie sama zrobić i podczepić do głównej galerii - to zresztą poponował ten gość z listu na początku.. bo to jest i w miarę łatwe do zrobienia dla laika i w miarę łatwe do aktualizacji..

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Nie chodzi o to że jest strasznie trudne tylko że jest trudniejsze niż gdzie indziej, poza tym pisałaś o super hiper galerii a nie jakiejś tam pospolitej z PSa a takie robi się np. w macromedia flash a nie w PSie..
    o ile się nie mylę, to najnowszy PS daje w swoich opcjach galerii webowych 2 galerie obslugiwane wlasnie przez macromedia flash - ale jeszcze nie sprawdzałam dokładnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    żeby była jasność piszę o zrobieniu tego CAŁKOWICIE we fleszu a nie wstawkach fleszowych a nawigacji w html.. takie coś jak piszesz możesz sobie sama zrobić i podczepić do głównej galerii - .. bo to jest i w miarę łatwe do zrobienia dla laika i w miarę łatwe do aktualizacji..
    sama?
    obawiam się, że jako 100%-owa kobieta prędzej zrobię pyszne schabowe niż działającą stronę www

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

ja raczej nie porwę się sama na pozycjonowanie, poszukam kogoś,
    a gdy będę znała jakieś konkrety, od razu dam znać,
    pozycjonowanie nie jest na tyle trudna rzeczą, żeby wydawać na to kase. tym bardziej, że efekty mogą być znikome.
    żeby strona dobrze sie indeksowala (a przez to wysoko byla w google i innych) musi być dobrze napisana - chodzi o poprawny (X)HTML i CSS. do sprawdzenia można użyć walidatora. trzeba dobrze wypełnić odpowiednie sekcje w META. ważny jest tez odpowiedni adres (zawierający jakieś słowo kluczowe np. aniafoto.pl itp). pozycja strony w google zależy m.in. od ilości stron, które wskazują na nią (mają zamieszczonego linka do niej), ważne jest więc zarejestrowanie jej w katalogach stron i np. umieszczenie linka w stopce na forum.
    to tylko kilka porad, ale zastosowanie ich na pewno zwiększy liczbę wejść na stronę.
    szczegóły można znaleźć w sieci (oczywiście w google)
    pozdrawiam
    orzeh

Uprawnienia umieszczania postów