Zrobilem sobie nowa stronehttp://danielrychcik.com
DHTML/JS, choc Lynxem tez sie da ogladac ;-) Chetnie dowiem sie jak to u Was dziala/wyglada - pod katem roznych przegladarek, szybkosci ladowania obrazkow itp. Same fotki raczej stare ;-)
Zrobilem sobie nowa stronehttp://danielrychcik.com
DHTML/JS, choc Lynxem tez sie da ogladac ;-) Chetnie dowiem sie jak to u Was dziala/wyglada - pod katem roznych przegladarek, szybkosci ladowania obrazkow itp. Same fotki raczej stare ;-)
Ostatnio edytowane przez muflon ; 15-06-2007 o 14:45
![]()
u mnie OK - dodalbym tylko opis "przycisku", ktory powoduje przelaczenie w FullScreen.
Pozdrawiam.
Moja przegladarka: FF 2.0.0.4
Ostatnio edytowane przez Goopher ; 16-06-2007 o 22:59 Powód: Update
A ja bym poprawil, bo sie pod opera rozjezdza![]()
Nawet dziala pod Safari. Muflon, jestem z Ciebie dumnyTylko co tak malo zdjec?
Bo to jest the best of Muflon![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Odnośnie zdjęć modeli: są świetne [chciało bu sie napisać jak zwykle, jak dalej pójdziesz w tym kierunku to zaczniesz owady w locie masowo focić]
Co do strony:
U mnie na firefoxie działa ok tyle że full screen nie jest full a jedynie w osobnym oknie.
Zdjęcia ładują się dość szybko (łącze 512).
Natomiast zdecydowanie wole oglądać Twoje zdjęcia w wersji większej jaką dostępną mamy na forum!
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
muflon powiem krotko zazdrosze stronki i zdjec- I liga
nie ma wiecej co sie rozpisywac![]()
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
Hmm, co do Opery, to testowałem u siebie (9.20 build 638, Linux) i poza żenująco wolnym interpreterem JS ;-) to większych problemów nie było. Mniej więcej podobnie chyba pisał Naczelny Operowiec IRCa
A to okienko fullscreen to Wam wyskakuje takie "gołe", bez paska adresu, back/forward itp? Bo jeśli tak, to hmm.. "tak ma być" ;-) trzeba wcisnąć F11. Nie znalazłem sposobu na zrobienie "prawdziwego" fullscreena z czystego JSJakby ktoś miał podpowiedzi, to byłbym wdzięczny. A opisu przycisku nie ma i nie będzie
To tak specjalnie, jak nie wiadomo o co chodzi, to każdy kliknie, z ciekawości... i o to chodzi
To decyzja mniej więcej tego samego typu jak brak thumbnaili i możliwości przeskakiwania w slideshow - jak user dostanie co kilka sekund po oczach jakimś w miarę fajnym zdjęciem, to nie będzie miał czasu na myślenie "zamknąć czy nie". Analiza logów to potwierdza ;-)
Fotek jest dużo, za dużo, w "archive" ;-) To mi się właśnie trochę nie podoba, myślę nad przerobieniem tego na kilka mniejszych tematycznych działów (oldtimers, warbirds, teamy itp.), ale chwilowo nie mam tzw. "koncepcji wizualnej".
Aha, i zawsze jak coś "nie tego", to piszcie jaka przeglądarka/system!
Ostatnio edytowane przez muflon ; 16-06-2007 o 08:16
stronka bardzo czytelna, skromna graficznie ale interfejs bardzo przyjemny...
mam tylko dwa zastrzeżenia: mz fade-in fade-out fotek jest za wolny i jak by haczy, po kliknięciu na thumb nail zdjęcia za pierwszym razem pojawia się na ułamek sekundy jakiś niebieski tekst w html.. może to dlatego że przeglądałem na Safari w każdym razie lepsza niż poprzednia no i bio po angielsku
pozdrawiam