Strona 24 z 114 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Taa wszyscy proponuaj plyty z PCI-E a Ty karte na AGP
    http://matrox.com/graphics/en/corpo/products/home.php

Zreszta ta "wyzszosc" matroxa w obecnych czasach to juz mit. Kiedys pewnie miala przewage w jakosc obrazu, ale teraz imo taka jakosc to juz standard.
    Kiedyś poznawało się Matroxa, po tym, że na monitorze był ostry obraz w rozdzielczości 1600x1200. Teraz poznaje się po tym samym, jeśli jest podłączona analogowo do monitora, po ciszy, po komfortowo rozwiązanym zarządzaniem kartą i po tym że nic od niej nie odpadnie w czasie pracy.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Moja wypowiedz odnosila sie do:
    Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    1. Karta graficzna: Wszyscy tutaj proponują k. graficzne przeznaczone do grania. Po jaką cholerę do pracy w PSie 256MB RAMu na karcie? Inną sprawą jest jakość obrazu generowanego przez te karty. Może warto zastanowić się nad jakimś starym matroxem? Kosztują grosze, są projektowane od podstaw do pracy z grafiką i jakością obrazu przebijają nowe katry które kosztują po 2000zł. Jeśli juz nie Matrox to proponuję dowolną kartę za 100zł bo i tak nie bedzie różnicy. Droższa karta bedzie miała wpływ na wydajność tylko i wyłącznie w grach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To nie wątpliwe tezy, tylko m.in. przebrzydłe doświadczenie 20 lat pracy w branży. Życzysz sobie faktów?

1.
    Sprawdź proszę na przykład, ofertę komputerów rynku wtórnego. Dlaczego znajdziesz sporo bardzo wiekowego sprzętu firmowego (HP, IBM, Dell) będącymi w pełni sprawnymi jednostkami. Sprzedaje się takie komputery do mniej obciążających funkcji. Sprawdź również ile oferuje się podobnie wiekowych składaków. One nie dożywają podobnego wieku.

2.
    Zapytaj statystycznie wiarygodną grupę ludzi odpowiedzialnych za dane/sieć w oparciu o jakie maszyny budują struktury serwerowe?

3.
    Zapytaj sam siebie, i swojego doświadczenia ile razy miałeś problem z komputerem? Ile razy reinstalowałeś system? Ile razy wetknąłeś urządzenie USB a ono zadziałało dopiero po przełożeniu do gniazda obok? Wiem, wiem... to wszystko wina tych złych Windowsów. Faktem jest, że jest wiele znacznie lepszych systemów, ale jednak wiele typowych problemów, nie jest wynikiem działania partaczy z Redmond. Niebagatelny wpływ ma niestabilność sprzętu na którym działa.
    Jak chcesz to sprawdzaj. Nie wiem w jakim celu miałbym ja to robić. I do czego miałoby mnie to przekonać.
    Aha problemy o których piszesz w pkt.3 są mi znane tylko gdzie ja pisałem, że coś takiego mnie spotkało i obwiniałem za to Windowsy. Ja akurat na XP nie narzekam i nigdy ich nie reinstalowałem więc nie wiem po co o tym piszesz .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-05-2007 o 19:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak chcesz to sprawdzaj. Nie wiem w jakim celu miałbym ja to robić. I do czego miałoby mnie to przekonać.
    Zdecyduj się zatem, o co Ci chodzi? Albo chcesz argumentów, albo wyznajesz zasadę "nie bo nie".
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Taa wszyscy proponuaj plyty z PCI-E a Ty karte na AGP
    Zreszta ta "wyzszosc" matroxa w obecnych czasach to juz mit. Kiedys pewnie miala przewage w jakosc obrazu, ale teraz imo taka jakosc to juz standard.
    Nie na AGP tylko na PCI. Co do jakości to zdziwiłbyś się jaki obraz potrafią dawać zwykłe grafy. Mydło takie że głowa boli.
    Mam kumpla który ma wypasionego kompa do gier (GF7900GT) a oprócz tego starą kartę Matroxa. Po co? Facet bawi się grafiką (nie zdjęciami).
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Czemu malo kto postrzega komputer jako produkt/narzedzie jak kazde inne, ktore sie po prostu kupuje i uzywa? Czemu trzeba byc od razu fachowcem, odwiedzac fora, czytac recenzje by dobrac komponenty, potem wszystko to samemu skladac, instalowac, a w razie problemow znow zdawac sie na internet lub szwagra co sie zna? Gdybym sam mial kupowac komputer a nie znal sie na tym zupelnie, to ani by mi do glowy nie przyszlo bawienie sie w ten sposob. Kupuje komputer ktory ma byc dla mnie tylko i wylacznie narzedziem, ma dzialac, a jak nie dziala to niech sie martwi gwarant, a nie ja. Podobnie jak w przypadku telewizora, lodowki czy samochodu. Czemu nie wybrac swietego spokoju i spokojnie zajmowac sie swoim?
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

rozumiem, że gdy kupujesz coś, na czym sie nie znasz, to nie zasiegasz najpierw opinii innych osob, ktore tego czegoś używają, tylko idziesz do pierwszego lepszego sklepu i bierzesz... pierwsze z brzegu? ...to, co Ci zasugeruje/wciśnie sprzedawca?

cóz, ja tam nie jestem taki kozak, wolę najpierw rozpoznać temat i potem kupić dokładnie to, co będzie odpowiadało moim potrzebom
    - ale co kto lubi...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Mac Pro oczywiście, że były fajny. Tyle, że cena najtańszej opcji jest rzędu 7,5k PLN brutto Jeszcze zaraz się okaże, że najtańszej opcji nie warto kupować bo za mało RAM'u, bo są lepsze procki do wyboru itd.
    A gdzie monitor?? Srać pieniędzmi niestety nie każdy potrafi
    Ale wszystko w swoim czasie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zdecyduj się zatem, o co Ci chodzi? Albo chcesz argumentów, albo wyznajesz zasadę "nie bo nie".
    No to czekam na te argumenty, bo na razie ich nie było .
    Aha i nie wspominaj mi o swoim dwudziestoletnim doświadczeniu, bo to żadnego wrażenia na mnie nie robi.

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Mac Pro oczywiście, że były fajny. Tyle, że cena najtańszej opcji jest rzędu 7,5k PLN brutto Jeszcze zaraz się okaże, że najtańszej opcji nie warto kupować bo za mało RAM'u, bo są lepsze procki do wyboru itd.
    A gdzie monitor?? Srać pieniędzmi niestety nie każdy potrafi
    Ale wszystko w swoim czasie
    A musi być pro? iMac sie nie sprawdzi? Pytam się, bo sam niedawno widziałem cenę coś 5kzł z kawałkiem?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wchodząc w spór pomiędzy m.in. Kolekcjonerem a Tom01 - nie taka jest moja intencja - podaję zainteresowanym (pozdrowienia dla energii_ki link do strony firmy IDEAL.PL, zajmującej się sprzedażą gotowych stacji graficznych - nie korzystałem - ale proponuję potraktować to jako punkt odniesienia do własnych przemyśleń co do kompa - czy zbudować "samemu" (tu argumenty i Kolekcjonera i Toma01), czy kupić gotowca, dopasowując jego parametry do własnych potrzeb/możliwości finansowych... co ciekawe - polecają MS Windows XP Professional x64 Edition

Strona 24 z 114 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów