Strona 74 z 114 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Uzależniony

Domyślnie

[QUOTE=MM-architekci;650620] Ten windows 7 to poki co beta jest tylko ? Jakas konkretna roznica miedzy vista ultimate 64bit ? [QUOTE]

Mnie też to interesuje.
    W przyszłym tygodnu chcę zamówić zestaw w Komputroniku i nie wiem co mi da kupowanie teraz Visty 64bit skoro będę chciał wejść w Windowsa 7... czy wtedy będzie mozliwy tani update do Win7, czy czeka mnie pełna odpłatność?

Początki nałogu

Domyślnie

[QUOTE=renes;650688][QUOTE=MM-architekci;650620] Ten windows 7 to poki co beta jest tylko ? Jakas konkretna roznica miedzy vista ultimate 64bit ?

Mnie też to interesuje.
    W przyszłym tygodnu chcę zamówić zestaw w Komputroniku i nie wiem co mi da kupowanie teraz Visty 64bit skoro będę chciał wejść w Windowsa 7... czy wtedy będzie mozliwy tani update do Win7, czy czeka mnie pełna odpłatność?
    Jest to RC czyli "Release Candidate" czyli ostatni etap przed wejściem gotowego produktu na rynek. Działa jak normalny system, aż jestem ciekaw czy i jakie bedą różnice. Prawie napewno będzie upgrade tańszy od całego systemu.

Pozdrowienia,swnw.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Działa jak normalny system, aż jestem ciekaw czy i jakie bedą różnice.
    Finalna wersja, miedzy innymi, bedzie posiadac pelniejsza obsluge dla dyskow SSD. W RC brakuje jeszcze paru waznych rzeczy na poziomie specyfikacji ATA dla tychze (np. brak TRIM'a). Ale to taki szczegol dla osob, ktore te dyski maja.
    .

Uzależniony

Domyślnie

Jest to RC czyli "Release Candidate" czyli ostatni etap przed wejściem gotowego produktu na rynek. Działa jak normalny system, aż jestem ciekaw czy i jakie bedą różnice. Prawie napewno będzie upgrade tańszy od całego systemu.
    Dotyczy to także upgradu z Visty 64bit?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Ten windows 7 to poki co beta jest tylko ? Jakas konkretna roznica miedzy vista ultimate 64bit ?
    To już nie jest beta. Wersja RC (Release Candidate), bardzo używalna, instaluje się błyskawicznie i bezproblemowo.
    Ogólne wrażniea po przesiadce z Win 64 Ultimate - szybciej (szczególnie start systemu), stabilniej i strasznie mi się nowy interfejs Aero podoba (podgląd zawartości otwartych okien, grupowanie, taskbar itd).

ad. 1 Widziałem, badałem i bardzo mi sie podoba.Zainstalowałes od początku?
    Raz na jakiś czas reinstalka nie zaszkodzi . Win 7 instalowałem od zera już z 4 czy 5 razy - najpierw dwie wersje pre RC jakieś nowsze buildy bety, teraz na RC ale nowszym buildzie (7217) siedzę. Doszedłem do wprawy w instalowaniu systemu i całego softu/driverów i zajmuje mi to ok 8 godzin.

Przy RC nie ma chyba opcji zainstslowania na istniejacym systemie.
    Jest jakaś opcja update ale działa chyba tylko przy updejcie z Bety a i to nie do końca skutecznie - raz skorzystałem z updejtu i niby wszystko bezproblemowo poszło ale połowa sterowników się gdzieś pogubiła a po reinstalce samych sterowników dziwnie się zachowywały (karta graf niestabilna, karta muzyczna gubiła wejście mikrofonowe itd), tak więc na razie raczej odradziłbym update istniejącego systemu.

Co do ceny upgrejdów to gdzieś czytałem plotkę że dla osób co testują (liczy się data pierwszej aktywacji pierwszego pobranego klucza na danym koncie Windows Live) co najmniej pół roku mają byc jakieś zniżki... się zobaczy .

A dziś doczytałęm że release przesunięty z grudnia na październik... Na RC da się tyle spokojnie wytrzymać jak ktoś ma dziwny uraz do Visty, ale powtórzę - na porządnie złożonym sprzęcie nie jakiejś taniosze z marketu Vista z SP powinna działać bezproblemowo (oczywiście jakaś kultura użytkowania musi być, czyszczenia, antywiry, antyspyware itp).

Uzależniony

Domyślnie

[QUOTE=Vitez;650841]. Co do ceny upgrejdów to gdzieś czytałem plotkę że dla osób co testują (liczy się data pierwszej aktywacji pierwszego pobranego klucza na danym koncie Windows Live) co najmniej pół roku mają byc jakieś zniżki... się zobaczy .[QUOTE]

Kiedy wchodziła Vista użytkownicy XP mogli zdaje się upgrejdować do Visty tylko za cenę nośnika. Może będzie podobnie z użytkownikami Visty w przypadku upgrejdowania do Windowsa 7 ???

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Vitez, pytanko do Ciebie skoro juz tyle razy instalowales :P Ile zajmuje 7 na dysku po zainstalowaniu ?? Bo w specyfikacji strasza ze potrzeba 16gb wolnego miejsca :P -> A ja mam partycje na system 20gb :P

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Vitez, pytanko do Ciebie skoro juz tyle razy instalowales :P Ile zajmuje 7 na dysku po zainstalowaniu ?? Bo w specyfikacji strasza ze potrzeba 16gb wolnego miejsca :P -> A ja mam partycje na system 20gb :P
    Mniej więcej tyle co w specyfikacji. Nigdy nie sprawdzałem tuż po instalacji a z programami to będzie z 25GB już.
    Może Ci się instalka zbuntować że na tej partycji się nie zainstaluje bo za mała.

Uzależniony

Domyślnie

Zamówienie poszło, ostatecznie po korektach (także finansowych) został zestaw:

1. Intel Core2 Quad Q9550 2,83 GHz (S775/45nm) BOX
    2. na CPU: Scythe Ninja 2
    3. Asus Maximus II Formula Intel P45
    4. na dane: Seagate 320 GB Barracuda 7200.12 (16MB, Serial ATA II)
    5. na system: Seagate 80 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II – zapis prostopadły
    6. Corsair Twin DDR2 4x 2GB 1066 MHz CL5-5-5-15 DHX Technology
    7. CoolerMaster CM 690 Black +3x Scythe Slip Stream 120mm 800rpm
    8. Tagan U33 - II SuperRock Series 600W
    10. GeForce with CUDA 9600 GT Asus Silent 512MB (PCI-E)
    11. Samsung DVD+/-RW SH-S223Q/RSMN LightScribe BOX black / white / silver + soft (Serial ATA, Vista)
    12. Windows Vista Ultimate PL OEM 64Bit

Mam nadzieję, że dobrych kilka lat na nim pociągnę bez potrzeby wymieniania części, a jedynie dokładania.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak dla mnie ok poza dyskami , troche nie rozumiem sensu brania 80GB dysku , bo mozna wiekszy podzielic na partycje poprostu , tzn nie widze sensu ekonomicznego ;].
    no comment...

Strona 74 z 114 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów