Strona 34 z 114 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Jeśli chodzi o tanią grafe to polecam firme Galaxy, a model np. Galaxy GeForce 7300GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-Express (1.4ns) (267 zł techplanet.pl)...
    Nie wiem jaki masz zasilacz ale to też bardzo ważna część kompa, coś z tańszych ale dobrych to np. Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450W (178 zł)
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    no cóż wychodzi taniej niż Mac, ...DoMiNiQuE, może masz jakieś uwagi?
    Jesli zalezy Ci tylko i wylacznie na wydajnosci to napewno bedzie taniej zlozyc peceta. Natomiast jesli zalezy Ci na systemie OS X to pozostaje Ci kupno maka. C2D w makach jest tak samo wydajne jak w pecetach wiec nawet macbook bedzie sobie radzil z PSem. Ja osobiscie polecam iMaca - najlepszy strosunek ceny do jakosci. Uwazam, ze do podstawowej obrobki w PS i wszystkiego innego iMac wystarczy MacPro to piekielna maszyna i chyba nie ma az takiej potrzeby aby w nia inwestowac.

Domyślnie

hehe lubię większość rzeczy z piekłem związanych, a które przyjemność dają...
    a jak porównasz wydajność
    MacBooka 2.16GHz Intel Core 2 Duo
    # 2GB memory
    # 160GB hard drive1
    do iMac'a
    Macbook mnie kręci, bo daje mi mobilność, której czasami potrzebuję, dlatego zastanawiałem się czy będzie wystarczający do obróbki w domu z podłączonym Eizo L568, jako podstawowy ekran i 13", na narzędzia - a może przekombinowałem

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

skoro lepszy od iMaca jest MacPro, bo procek ma szybszy?
    Nie tyle ma szybszy procek co ma 2 szybsze procki. Tu jest podstawowa roznica. A poza tym ma lepszy RAM, wieksze FSB, itp.

Ma być szybko pod PS CS3 i LR.
    Na MacPro bedzie super szybko (wiem z wlasnego doswiadczenia) ale iMac tez wystarczy. Wez tylko szybki procek i przynajmniej 2GB RAM.

Domyślnie

dzięki Czajna, znam zatem cenę odświeżenia mojego PC do tego muszę jeszcze doliczyć DataBank...
    zobaczymy na czym stanie w temacie Maca, tym bardziej, że jutro w Grodzie Kraka będzie nasz pierwszy raz:-D

Zeke
    Guest

Domyślnie

Ktoś pytał tu o grafikę - otóż karty zbudowane na układach ATI ładniej wyświetlają. Wiele gier szybciej chodzi pod nVidią, ale jeśli chodzi o jakość kolorków... to chyba jednak ATI . I coś firmowego, np Gigabyte z pasywnym chłodzeniem, da się znaleźć coś taniego a dobrego.

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Bym powiedzial, ze jakos obrazu jest identyczna na nV i ATI (przynajmniej na DVI) A "firmowe" konstrukcje w dzisiejszych czasach na ogol roznia sie od "niefirmowych" zastosowanym chlodzeniem, plytki referencyjne dostarcza producent chipsetu* ;>

* - w wiekszosci wypadkow.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeke Zobacz posta
    Ktoś pytał tu o grafikę - otóż karty zbudowane na układach ATI ładniej wyświetlają. Wiele gier szybciej chodzi pod nVidią, ale jeśli chodzi o jakość kolorków... to chyba jednak ATI .
    GPU nie ma żadnego wpływu na jakość obrazu. Zasadnicze znaczenie ma cała reszta, czyli jak tą kartę popełniono.

I coś firmowego, np Gigabyte z pasywnym chłodzeniem, da się znaleźć coś taniego a dobrego.
    Nazwanie Gigabyte'a firmowym sprzętem to przesada. Po zaprzestaniu produkcji kart przez ATI, nie ma w tej chwili porządnych, firmowych, dostępnych u nas kart z tymi układami. Niezłe, choć gorsze niż ś.p. oryginały robi od kilku lat były kooperant ATI - tajwański Sapphire.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 25-05-2007 o 13:58
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Zeke
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaworu Zobacz posta
    Bym powiedzial, ze jakos obrazu jest identyczna na nV i ATI (przynajmniej na DVI) A "firmowe" konstrukcje w dzisiejszych czasach na ogol roznia sie od "niefirmowych" zastosowanym chlodzeniem, plytki referencyjne dostarcza producent chipsetu* ;>

* - w wiekszosci wypadkow.
    Nie jest identyczna. Nie wiem czy to w testach technicznych można wykazać, ale porównanie pracy na dwóch komputerach różniących się tylko kartą graficzną daje do myślenia. Pewnie wiele czynników ma na to wpływ, ale np. latam online symulatorem IL-2 FB, i tam pierwsi zauważają/rozpoznają przeciwnika użytkownicy kart ATI. Użytkownicy nVidii, po takich uwagach, przesiadają się na ATI i potwierdzają.
    Z firmowymi chodzi mi tylko o to, żeby nie kupować jakichś noname'ów (kiedyś były takie na giełdzie 'built by ATI', w workach foliowych).

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nazwanie Gigabyte'a firmowym sprzętem to przesada. Po zaprzestaniu produkcji kart przez ATI, nie ma w tej chwili porządnych, firmowych, dostępnych u nas kart z tymi układami. Niezłe, choć gorsze niż ś.p. oryginały robi od kilku lat były kooperant ATI - tajwański Sapphire.
    J.w., i zgodzę się że Sapphire jest godny polecenia (ale nie wiem czy mają w ofercie z pasywnym chłodzeniem).

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Sapphire jest godny polecenia (ale nie wiem czy mają w ofercie z pasywnym chłodzeniem).
    Są wersje tylko z radiatorem oraz różne cichsze i głośniejsze wersje z chłodzeniem wymuszonym.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 34 z 114 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów