Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 331

Wątek: Masa ciała

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dla wszystkich którzy pragną zwiększyć masę swojego ciała (nie koniecznie za pomocą niskiej jakości tłuszczów zwierzęcych, smacznych cukrów prostych i alkoholu zapraszam do lektury:
    http://www.fkif.pl/index.php?showtopic=4
    jeszcze raz dodam, że niezmiernie ważne jest, aby znaleźć równowagę między wysiłkiem a odpoczynkiem. każdy musi sam wsłuchać się w swój organizm. zbyt krótki czas regenaracji spowoduje wiadomo: spadek siły, masy ciała, a w efekcie frustracje i zupełny brak chęci do dalszego treningu (szczególnie ważne dla początkujących).
    na znużenie i przemęczenie najlepszym lekarstwem jest cierpliwe nic_nie_robienie lub przerzucenie sie lżejszy rodzaj ćwiczeń (np. aerobowych)
    po krótkim okresie takigo lenistwa, zregerenowany organizm da z siebie więcej niż można by sie było spodziewać.
    wiem, że to banały, ale bardzo łatwo i bardzo często się o tym zapomina.
    Pozdrawiam
    Slick

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Tu bym polemizował... Wg mnie konieczne jest wzmocnienie prostowników grzbietu (bez obciążenia), jeśli chce się zabierać za poważny trening brzucha.
    Najczęściej zaczynający są chudzi, więc wiele do przenoszenia nie mają. Gdy będą próbowali wykonać jakieś trudne ćwiczenie (wypychanie ciała na tricepsy, czy podciąganie na drążku za kark) to zwyczajnie nie dadzą sobie rady i go nie wykonają.
    Inaczej oczywiście ma się sprawa z ludźmi choroblwie otyłymi, tutaj nie ma mowy o zastosowaniu którejkolwiek z naszych rad.

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Proponuję wystosować pismo do Hazana w sprawie zmiany "forumowego mądrali" u Oskarkowego na "doradcę ds kultury fizycznej"
    Kiedyś chciałem, żeby mi wpisali "kotleciarz", ale się nie zgodzili..
    Jarek

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Skorzystałem dziś z rady odnośnie zmienienia przełożenia w rowerze.Skutek jest taki,że wróciłem ze szkoły zlany potem i nie czując nóg.Czyli wydaje mi się,że jestem o krok bliżej tego co chcę osiągnąć Dzięki za wszystkie rady.Teraz kiedy już wiem co robić wystarczy wziąć się porządnie za siebie.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A zna ktos z was cud dietę na przytycie? Ja mam 186cm i waze niecale 60kg W ostatnie wakacje zywilem sie 2tygodnie w McDonaldzie itp. i waga ani drgnela:P Nie powiem zebym byl bardzo zmartwiony, jak dla mnie lepsze to niz nadwaga, ale mimo wszystko wolalbym wazyc wiecej
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 12-05-2007 o 18:58

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A zna ktos z was cud dietę na przytycie? Ja mam 186cm i waze niecale 60kg W ostatnie wakacje zywilem sie 2tygodnie w McDonaldzie itp. i waga ani drgnela:P Nie powiem zebym byl bardzo zmartwiony, jak dla mnie lepsze to niz nadwaga, ale mimo wszystko wolalbym wazyc wiecej
    Ja mam niezawodny sposób - wypróbowany na sobie i paru kolegach.. bo też tak miałem, jak się żeniłem to ważyłem około 60 kg przy wzroście 185 cm
    Przytyłem po pierwszym dziecku i teraz ważę 85 i usiłuję schudnąć 5 kg z brzucha :-) - dobrze że po drugim nie przytyłem kolejnych 20 kg..
    Teraz dziewczyny mają już 8 i 4 lata a waga nie chce spaść :neutral:

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja tez znam niezawodny sposob

zapraszam po instrukcje

http://www.joemonster.org/filmy/4025...-kg-w-15-minut
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chyba oba przedstawione sposoby nie sa dla mnie najlepsze:
    na stosowanie 1 jest raczej za wczesnie a drugi skonczylby sie moja smiercia (czy tez zniknieciem z ekranu)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To może i ja się dopiszę, gdyż od pewnego czasu "siedzię" w temacie przybierania wagi... Opiszę jak to u mnie wyglądało:
    Warunki: 18 lat, 188cm wzrostu, 71kg wagi na początek. Oczywiście zachciało mi się wyglądać "szerzej" więc wziąłem sie za ćwiczenia na siłowni- tzw ogólnorozwojowe... I ćwiczyłem sobie tak 4-5 miesięcy. Oczywiście, dieta się trochę zmieniła- więcej białka. I przybyło chyba 3kg.. ale to mało jak na tyle czasu ćwiczeń. Później znajomy doradził mi takie coś zwące się Dibencozide- aktywna forma wit B12 chyba.. I fajnie to zadziałało- wpływa to na poprawę apetytu, oraz na szybsze nabieranie masy. Po ponad miesiącu przybyło kolejne 3,5 kg. Teraz jest nieźle-prawie 78kg.. ale mam ambitny plan dojścia do 80sięcu.. Pewnie już dawno bym to zrobił.. ale zbyt mocno przywiązany jestem do bursztynowego napoju i mocnej kawy

PS1-na siłowni ćwiczę bez tzw szarpania się... Praktycznie nigdy nie mam ma hantlach, sztandze 100% tego co mógłbym podnieść- ze względu na to co napisał Oskarkowy- nieskostniałe jeszcze nasady kosci.
    PS2- a dlaczego zacząłem ćwiczyć? Poniekąd dla bezpieczeństwa... "Większych" raczej się nie zaczepia na ulicy... pozatym.. fajnie dobrze wyglądać

Aha.. siłownia 3x w tygodniu+ bieganie i siatkówka

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Odnoszę dziwne wrażenie, że większość użytkowników tego forum można zaliczyć do grona osób wysokich, tj. ~190cm. Ciekawe jaka jest średnia na FN. Czyżby ciekawy temat na pracę badawczą? Dobór systemu w zależności od wzrostu fotografa?
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avic Zobacz posta
    To może i ja się dopiszę, gdyż od pewnego czasu "siedzię" w temacie przybierania wagi... Opiszę jak to u mnie wyglądało:
    Warunki: 18 lat, 188cm wzrostu, 71kg wagi na początek. Oczywiście zachciało mi się wyglądać "szerzej" więc wziąłem sie za ćwiczenia na siłowni- tzw ogólnorozwojowe... I ćwiczyłem sobie tak 4-5 miesięcy. Oczywiście, dieta się trochę zmieniła- więcej białka. I przybyło chyba 3kg.. ale to mało jak na tyle czasu ćwiczeń.
    Nawet nie chcę Ci pisać, ilu znam takich, którzy się zarzynają, żeby zrobić na czysto 3kg w rok...
    Jak dalej będziesz tył w tak niekontrolowany sposób, to krwawe rozstępy będą najmniejszą nieprzyjemnością, na jaką się narazisz.

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Odnoszę dziwne wrażenie, że większość użytkowników tego forum można zaliczyć do grona osób wysokich, tj. ~190cm. Ciekawe jaka jest średnia na FN. Czyżby ciekawy temat na pracę badawczą? Dobór systemu w zależności od wzrostu fotografa?
    177 i ani ani więcej. A przy Vitezie czuję się wręcz poniżany
    Jarek

Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów