Strona 6 z 34 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 331

Wątek: Masa ciała

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Hmm, ja się przekonałem że jedyna metoda na takie problemy to po prostu wziąć się za to porządnie i ćwiczyć silną wolę zamiast szukać cudownych sposobów Dieta i ćwiczenia, ja dałem radę praktycznie na samej diecie bo na ćwiczenia nie było zbyt wiele czasu, a poza tym w większości przypadło to na zimę a ja preferuję rower a nie zimowe sporty. Pozbyłem się naprawdę ogromnej nadwagi... jeszcze odrobina i wracam do normalnego żywienia Miło w końcu być normalnym
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Wydaje mi się, że chciałbyś dostać radę jak schudnąć nic nie robiąc. Na rowerze spokojnie możesz "zgubić" brzuch i wzmocnić nogi, ale nie jeżdżąc sobie na przejażdżki, a poprzez intensywny trening. Trochę zacięcia i poprawisz sylwetkę. Jak chcesz zwiększyć masę, to siłownia będzie najlepsza. Jak nie ruszysz porządnie d... sylwetka nie poprawi Ci się sama...
    Czyli jednak rower coś pomaga.Dzięki za pomoc.A zwiększenie masy nie jest mi kompletnie potrzebne.No to od jutra jeżdżę do szkoły okrężną drogą na najcięższym przełożeniu
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=- Zobacz posta
    Watson-możesz rozwinąć swoją myśl?Szybciej ,,zejdę''?
    Generalnie, u osób z tzw. otyłością brzuszną - ku której z tego co piszesz masz zadatki - znacznie częściej dochodzi do zawałów i udarów niż u osób "otyłych równomiernie". BMI nie przekłada się bezpośrednio na problemy z krążeniem, trzeba uwzględnić rozkład tkanki tłuszczowej.
    (Od jakiegoś czasu robie zdjęcia na konferencjach kardiologicznych, więc jestem w miarę na bieżąco )
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Od kwietnia jeżdżę do szkoły rowerem,ale wydaje mi się,że to nic nie daje.Da się mi jakoś pomóc?

Zmień szkołę, bo ta jest za blisko
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli jednak rower coś pomaga.Dzięki za pomoc.A zwiększenie masy nie jest mi kompletnie potrzebne.No to od jutra jeżdżę do szkoły okrężną drogą na najcięższym przełożeniu
    Najlżejszym. Ty masz się nakręcić do upadłego a nie dojechać przed czasem. I nie zapisuj się na siłownię, w Twoim wieku to bardzo słaby pomysł. Nie masz jeszcze uformowanych zakończeń kości długich, stawy w takiej fazie rozwoju, że każde obciążenie stosowane dłużej spowoduje patologiczne zmiany a jedynym pewnym efektem ćwiczeń będzie zdobycie szeregu stałych kontuzji.

Jeśli dobrze zrozumiałem, to masz spory brzuch i chude kończyny (syndrom pająka). Możesz w domu robić brzuszki (na przykład zahaczając nogi o kaloryfer lub łóżko). Nie musi ich być dużo, wystarczy 2x50szt przynajmniej raz dziennie. Liczy się nie ilość i czas wykonania, tylko konsekwencja, z jaką to będziesz robił.

Jeśli masz kłopoty z bokami (nie chodzi o otłuszczenie brzucha "do przodu" tylko "na boki"), to pomogą Ci skręty boczne z kijem od szczotki na karku. To ćwiczenie robi się na czas. Zasada jest prosta - im dłużej, tym lepiej. Jest to nudne i głupie ćwiczenie, ale skuteczne. Najlepiej je robić jak oglądasz telewizję, tylko uważaj z tym kijem na rodowe kryształy

To, co Ci wzmocni sylwetkę to bieganie. To nieprawda, że biegnąc pracują tylko nogi grzbiet. To najbardziej ogólnorozwojowe ćwiczenie, jakie jest znane. Angażują się wszystkie partie mięśni, łącznie z żuchwą, karkiem i wszystkim innnym, co powinno odpoczywać. Jak ktoś nie wierzy, to proponuję po minucie biegu w trakcie biegnięcia położyć sobie rękę na boku brzucha i spróbować nacisnąć. Wtedy poczujecie.
    Jarek

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jeśli dobrze zrozumiałem, to masz spory brzuch i chude kończyny (syndrom pająka). Możesz w domu robić brzuszki (na przykład zahaczając nogi o kaloryfer lub łóżko). Nie musi ich być dużo, wystarczy 2x50szt przynajmniej raz dziennie. Liczy się nie ilość i czas wykonania, tylko konsekwencja, z jaką to będziesz robił.
    Tu byłbym ostrożny, bo jeśli kolega Festyk ma słabe prostowniki grzbietu, to łatwo o kontuzję dolnej części pleców (szczególnie u początkujących).

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Tu byłbym ostrożny, bo jeśli kolega Festyk ma słabe prostowniki grzbietu, to łatwo o kontuzję dolnej części pleców (szczególnie u początkujących).
    Jeśli ktoś posługuje się przy ćwiczeniach tylko masą własnego ciała bez dodatkowego obciążenia,to nic sobie nie zrobi. Takie genetyczne uwarunkowania. Oczywiście mam na myśli trwałe kontuzje, a nie chwilowe zakwasy, nawet te największe.
    Jarek

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jeśli ktoś posługuje się przy ćwiczeniach tylko masą własnego ciała bez dodatkowego obciążenia,to nic sobie nie zrobi.
    Tu bym polemizował... Wg mnie konieczne jest wzmocnienie prostowników grzbietu (bez obciążenia), jeśli chce się zabierać za poważny trening brzucha.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Proponuję wystosować pismo do Hazana w sprawie zmiany "forumowego mądrali" u Oskarkowego na "doradcę ds kultury fizycznej"
    Ostatnio edytowane przez Wats0n ; 11-05-2007 o 11:04
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Proponuję wystosować pismo do Hazana w sprawie zmiany F"forumowego mądrali" u Oskarkowego na "doradcę ds kultury fizycznej"
    I wydzielenie sekcji gimnastycznej Canon Board

Strona 6 z 34 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów