EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Zakupiłem tę książkę i lekko mnie rozczarowała. To taki elementarz, podstawy kompozycji bez szczegółów. Brakuje przykładowych zdjęć do każdego rozdziału wraz z ich analizą pod kątem przekazywanej wiedzy. Te fotografie które są umieszczone nie wiadomo do czego się odnoszą i czasem sprawiają wrażenie przypadkowych co tym bardziej dziwi że całość jest wydana na papierze kredowym który na pewno podniósł cenę książki.
Ogólnie pozycja nie jest zła, dowiedziałem się kilku nowych rzeczy ale lektura zostawia pewien niedosyt.
Zakupiłem niedawno The Nature Photographers's Complete Guide to Professional Field Techniques napisaną przez John'a Shaw. Lektura jest bardzo wciągająca, a materiał w niej zawarty i sposób przedstawienia sprawia, że jest to najczęściej używana książka w mojej fotobiblioteczce. Jak komuś j.angielski nie straszny to bardzo polecam.
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Ja mam "Praktyczny kurs fotografii" autor Łukasz Gaweł i jak dla mnie początkującego jest to dobra pozycja.
Być albo nie być, o jest pytanie :-D
czy ktoś może spotkał się z tą książką, może czytał ?
http://helion.pl/ksiazki/akty.htm
widziałem dziś tą książkę i bardzo mnie zaciekawiła ... więc pytam czy warto kupić ??
EDIT :
tutaj znalazłem jeszcze fragment tej książki w PDF.
ftp://ftp.helion.pl/online/akty/akty-3.pdf
Ostatnio edytowane przez Piere ; 10-05-2007 o 19:31