Znalazłem taką oto pozycję.Może ktoś czytał lub przeglądał taką książkę:Richard I'Anson
"Fotografowanie w podróży "
Czy możecie się podzielić informacjami na temat tej lektóry?
Czy jest godna zakupu i przeczytania?
Pzdrawiam
Znalazłem taką oto pozycję.Może ktoś czytał lub przeglądał taką książkę:Richard I'Anson
"Fotografowanie w podróży "
Czy możecie się podzielić informacjami na temat tej lektóry?
Czy jest godna zakupu i przeczytania?
Pzdrawiam
A może ktoś poda gdzie wysyłkowo można kupić książkę Mroczka ? Z góry dziekuję.
20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L
to ja dodam niewymienione:
John Shaw's Nature Photography Field Guide - swietna ksiazka dla fotografow przyrodniczych. nie jest droga (w USA) a pod wzgledem technikaliow swietna
Galen Rowell "The Inner Game of Outdoor Photography" - ksiazka niewarsztatowa. zbior esejow o podejsciu do fotografowania, o psychologii obrazu, postrzeganiu swiata przez ludzi i zwiazanych z tym problemach. zdecydowanie warta przeczytania dla zaawansowanych fotografow
National Geographic "Szkola fotografowania - krajobraz" - dla kogos kto wyszedl z kolyski w zasadzie strata czasu. ale dla poczatkujacych jest dosc dobra
Michael Langford "Fotografia od A do Z" - troche w formie leksykonu pokazujacego pogladowo rozne aspekty fotografii. bardzo wartosciowa ksiazka, mimo pewnej nieaktualnosci (praktycznie brak fotografii cyfrowej, natomiast jest sporo ciemni), ale lektura wartosciowa, ktora sie dobrze czyta. dodatkowa zaleta jest to, ze mozna czytac wyrywkowo po kilka stron - np. w autobusie/tramwaju w drodze na uczelnie.
Norbert Debes "Fotografia cyfrowa" - dla zupelnych amatorow, ktorzy nie kumaja tematu. niezbyt "wysublimowana", ze tak delikatnie powiem, ale moze ktos bedzie potrzebowal. wspominam, bo sam tlumaczylem :-)
David D. Busch "Fotografia cyfrowa dla profesjonalistow" - wbrew glupiemu tytulowi dobra lektura nie o Photoshopie i kartach pamieci, a o robieniu zdjec. dla zaawansowanych raczej srednia, ale dla poczatkujacych z aparatem cyfrowym MSZ bardziej godna polecenia niz National Geographic. a przy tym tlumaczyla moja zona, wiec nie moglo zabraknac w zestawieniu![]()
Hej, a ja to właśnie ostatnio dostałem w prezencie i z założenia (widząc tytuł) odłożyłem na półkę... zwłaszcza że w tym samym transporcie przyjechał MroczekZamieszczone przez akustyk
Ale skoro tak piszesz, to zajrzę.
a ja to się chyba kiedyś do biblioteki narodowej w wawie wybiorę i poszukam czegoś starszego-klasycznego o fotografii..
Ja teraz czytam starego Mroczka i odnoszę wrażenie, że pisał ją zupełnie ktoś inny.
Co do starych książek, to ostatnio wydałem ze 100zł w antykwariacie na kilkanaście starych książek. Prawdopodobnie coś ciekawego tam jest![]()
A może album jakiegos fotografa / przeglądowy, skoro większość pozycji adresowana jest do mniej zawansowanych niż Ty i nie za bardzo Ci odpowiada? To zupełnie co innego niż oglądać te zdjęcia w galerii internetowej, czy choćby realnej. Sama chce sobie sprawić taki prezent :-)