Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 3 z 393 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Tak,mamy problem:smile: Czy żyć i cieszyć się tym już od dziś ?? Czy tez poczekac z tym do sierpnia bo moze wyjdzie taniej?Kazdy dzień w którm mozemy zrobic sobie frajdę trzeba wykorzystac .Teraz Już.Nie to nie .mądrzenie sie.Chciałem kupic 5d rok temu poczekałem jest taniej i szkoda mi kazdego dnia który uciekł.Lepszy debet niż depresja
    No tak Ty miales do premiery jakies 1,5 roku a ja mam tylko 3miechy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czekam w zasadzie nie na to ze nastepca 5D bedzie lepszy _ czekam tylko zeby cena 5D spadla

co z opcja 30D (co by sie przesiac lagodnie na canona) i jakas eLka _ i w sierpniu 5D ??

eLki _ szukam czegos do architektury _ tez wnetrz _ 16-35 czy 17-40 ??

oj zazdroszcze wam posiadania tego cuda
    Ostatnio edytowane przez grzanka ; 01-05-2007 o 20:55 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mhmm ja się z tą myślą [czekać na 5d mkII? nie czekać? a może mk III?] woziłem cały ostatni miesiąc z hakiem...
    ... dałem sobie czas do końca kwietnia na podjęcie decyzji ... i tu podziękowania dla: marantza, viteza, oskarkowego i muflona - Wasze opinie (m.in.) bardzo pomogły mi w tej kwestii (a także odnośnie wyboru optyki) - wczoraj 5d (mój deadline :-D ) został wreszcie zamówiony - u TIPa Kristopherosa (przy okazji - POLECAM - bardzo rzeczowy i konkretny sprzedawca) z Allegro - 8 maja odbiór puszki i kilku szkiełek
    - przyznam szczerze - mk III był najważniejszym powodem zwłoki - miałem nadzieję, że do 30.04 pojawią sie już jakieś miarodajne testy - porównania z 5d ale cóż w sieci pusto, na półkach sklepowych pusto ... a czas płynie :neutral: - prędkość mkIII nie jest dla mnie priorytetem a to co widziałem i czytałem utwierdza mnie w przekonaniu, ze jakości 5d raczej nie pobije... mogę poczekać do sierpnia na 5d mkII - ale w tej chwili już tylko jako na drugie body , które i tak miałem zamiar kupić ( i takie podejście daję pod rozwagę wszystkim wahającym się nad decyzją zakupową :smile: ) -(dygresja - cashback tylko do końca czerwca :cool:
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 01-05-2007 o 21:40

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    ( i takie podejście daję pod rozwagę wszystkim wahającym się nad decyzją zakupową :smile: ) - cashback tylko do końca czerwca :cool:
    tjaaa _ cashback cashbackiem _ no i pewnie dlatego tylko do czerwca jest ta akcja _ bo potem premiera _ i ciekawe jaki bedzie spadek _ jak by nie patrzec tej idealnej puszki sadzac po wypowiedziach

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    [...] Wersja, że nie będzie 5D Mk II jest całkiem prawdopodobna - "piątka" sprzedaje się tak dobrze i jest tak chwalona, że...
    Nie wiem czy np. włożenie czyszczenia sensora do 5D jest opcją na którą warto czekać a obserwując 400D i 1D Mk III to to może być największa zmiana w ewentualnym Mk II. Może jeszcze usuną ten "Direct Print" - mnie on nie przeszkadza
    Pewnie masz rację - po prostu dla mnie (z racji zainteresowań i przyszłych planów zawodowych) - najbardziej oczekiwaną zmianą byłby dodany podgląd "LiveView" w każdej z nowych (zwłaszcza z tej niższej półki) lustrzanek Canona (ale Nikona też) i dlatego trochę kibicuję tym, którzy oczekują większych zmian i nowych modeli.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ba.. Innych mogę nie wziąć, ale 35 i 135 to na pewno.

nie bierz 135 !!!!!! bo zamiast lodowki , kuchenki gazowej bede mial jeszcze ze -2000 na koncie

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

watek powoli przeradza sie w to co wziasc na biwak

powoli sklaniam sie do opcji 30D jak najszybciej wraz z 16-35 eL

sierpien 5D za 6000zl hehe

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    watek powoli przeradza sie w to co wziasc na biwak

powoli sklaniam sie do opcji 30D jak najszybciej wraz z 16-35 eL

sierpien 5D za 6000zl hehe
    w sierpniu może 5d mkII zostanie zapowiedziany; w sprzedaży pojawi się zapewne dopiero kilka miesięcy później - taką praktykę canona można obserwować choćby teraz na przykładzie 1d mkIII... z całą pewnością 5d zejdzie z ceną - ale czy dla (potencjalnie) 1.5k zł warto tracić możliwość uzyskiwania jakościowo znacznie lepszych zdjęć (piszę o aspekcie technicznym, żeby nie było ) w stosunku do tego, co zapewnia Twój dotychczasowy korpus?
    <Realna cena 5d ze zwrotem to w tej chwili 7.5kzł>
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta

Ogólnie to jak poczekasz jeszcze kolejne dwa lata to będzie 5D Mk III a za kolejne dwa może Mk IV.
    Proponuję potraktować słowa Janusza jako myśl przewodnią tego wątku

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

W tej chwili mozna szarpnac body 5D za 7800-8000. Czy czekac to troche ryzykowne. Jesli wyjdzie nastepca 5D to pewnie z kosmiczna na poczatku cena. Uwazam podobnie jak Janusz ze nie trzeba czekac, bo potem bedzie tak jak ludzie sie nie przesiadali z 20D na 30D bo zaraz wyjdzie nastepca i po co schodami leciec. Tylko jak na razie ani widu ani slychu o tych nastepcach, czas biegnie, ceny uzywanych body spadaja a 5D nie spada tak drastycznie. Ja za moje 30D w styczniu zaplacilem 4400.. dzisiaj nie dostalem wiecej jak 3400-500 wiec tysiac poszedl w dol ( prawie cena nowego po Cashbacku ) Nie wiem czy od polowy Stycznia do teraz 5d spadlo o ten tysiac. Jesli poczekalbym kolejne pol roku to pewnie za body dostalbym kolejne 400 zl mniej, 5d zapewne o tyle by nie spadlo , a ja pewnie czekalbym bo moze wyjdzie a moze nie wyjdzie nastepca, moze spadnie cena a moze nie. CHyba faktycznie lepiej kupic 5D nawet splacajac co miesiac niz kupowac 30D bo w sumie co? I tak wyjdzie na to ze do tego 5 D trzeba odkladac no i potem ewentualnie sprzedac 30D. (no chyba ze ktos zaklada wygrana w totka akurat przed tym jak nadejdzie nastepca). Ja nie zaluje decyzji o przesiadce. Dodatkowo zalapie sie jeszcze na zwrot z Cashback wiec nawet jesli 5D potanialby o te kolejne 500-600 zl to wyjde na to samo kasowo a fotkami z FF moge sie cieszyc juz dzis.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    nie bierz 135 !!!!!! bo zamiast lodowki , kuchenki gazowej bede mial jeszcze ze -2000 na koncie
    Ja też bym się do takiego plenerku podłączył bo w zasadzie oprócz 70-200 to muszę kupić te 35 i 135L i to bedzie koniec wielkich zakupów. Robiłem tymi stałkami ale w warunkach "halowych" a plener to plener. Jakbyście coś panowie planowali albo wybierali się do Góraszki na pokazy to wtedy na pewniaka chciałbym się spotkać.

Co do 5D to nie kombinować tylko kupować. WARTO i to bez dwóch zdań a następca wielkich zmian raczej nie wprowadzi. Lepiej tę różnicę w cenie wpakować w dobre stałki. Dadzą dużo bardziej wymierny efekt pozytywny.
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    <Realna cena 5d ze zwrotem to w tej chwili 7.5kzł>
    sory ale skad macie ceny 7,5 kzl ?? _ ja najtaniej znalazlem w sklepie internetowym za 2200euro czyli jakies 8580zl _ po cashback'u daje nam to cene 7999zl _ nie wydaje mi sie zeby w PL byly tanaszy sprzet niz w rzeszy _ po przykladzie na 30D widze ze sklepy w rzeszy oferuja za 500zl mniej

Strona 3 z 393 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów