Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 393 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    No i zaczynają się spekulacje, do sierpnia 3 miesiące więc wątek odpowiednio napuchnie. Sam nie wiem czy czekać do sierpnia na nową (hipotetycznie) puszkę czy robić deal już teraz.
    Tak,mamy problem:smile: Czy żyć i cieszyć się tym już od dziś ?? Czy tez poczekac z tym do sierpnia bo moze wyjdzie taniej?Kazdy dzień w którm mozemy zrobic sobie frajdę trzeba wykorzystac .Teraz Już.Nie to nie .mądrzenie sie.Chciałem kupic 5d rok temu poczekałem jest taniej i szkoda mi kazdego dnia który uciekł.Lepszy debet niż depresja.Luz panowie i kupowac
    to do czego tęsknimy.To wy na to ciezko pracujecie.Dobra koniec płomiennego apelu.Pozdrawiam wszystkich wahajacych sie.

Domyślnie

a ja tam jem lody z biedronki, ryz tartym jablkiem tez z biedronki ale 5 dw torbie czeka na czwartkowy wypad

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja natomiast zasmakowalem w ryzu 'basmanti' - baaardzo polecam :-)

I tylko Tokiny szkoda... ;-) 12mm_na_5D

EDIT:

MAC - z taka szklarnia, jak u Ciebie, to ja bym nie czekal...
    Ostatnio edytowane przez zOOn ; 01-05-2007 o 19:42
    5D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    ryz i makaron daja duzo power'u _ wiem bo kiedys jechalam tak przez 3 lata scigajac sie na rowerze _ wtedy kasa szla na rower _ teraz na ...
    W wakacje możesz nawet przyoszczędzić na ryżu/makaronie jeśli pobiwakujesz przy dostatecznie dużym polu z kukurydzą

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    No i zaczynają się spekulacje, do sierpnia 3 miesiące więc wątek odpowiednio napuchnie. Sam nie wiem czy czekać do sierpnia na nową (hipotetycznie) puszkę czy robić deal już teraz.
    Nie robić - poczekać. Kolega Janusz kilka postów wyżej zauważył, że 5D jest na tyle dobrym aparatem, że "nowy 5D" dużo lepszy raczej być nie może. Ale jeśli właśnie to "raczej" robi różnicę, to warto poczekać kilka miesięcy, żeby mieć kolejne kilka lat komfortu psychicznego użytkowania wynikającego ze świadomego wyboru....

No i Kolega jest w lepszej sytuacji, bo ma już obiektywy adekwatne do 5D, a Kolega Grzanka ma w perspektywie kolejne lata o ryżu/zbożu/kukurydzy...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    a ja tam jem lody z biedronki, ryz tartym jablkiem tez z biedronki ale 5 dw torbie czeka na czwartkowy wypad
    Jak tam u Was dalej będzie śnieg w maju padał, to z tym wypadem poczekajmy do czerwca
    Lody (nie tylko z biedronki) są tuczące, a ryż jest najlepszy w połączeniu z dwoma piersiami kurczaka gotowanego na parze z warzywami (ktoś pisał o powerze, lepszego po niczym innym nie dostaniecie).
    Jarek

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    .... to warto poczekać kilka miesięcy, żeby mieć kolejne kilka lat komfortu psychicznego użytkowania wynikającego ze świadomego wyboru.....
    Moim zdaniem nie warto czekać. Od tego, że 5D będzie, lub nie, miał następcę obecne egzemplarze nie zaczną robić gorszych zdjęć.

Wersja, że nie będzie 5D Mk II jest całkiem prawdopodobna - "piątka" sprzedaje się tak dobrze i jest tak chwalona, że...

Nie wiem czy np. włożenie czyszczenia sensora do 5D jest opcją na którą warto czekać a obserwując 400D i 1D Mk III to to może być największa zmiana w ewentualnym Mk II. Może jeszcze usuną ten "Direct Print" - mnie on nie przeszkadza
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 01-05-2007 o 19:17

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    a ryż jest najlepszy w połączeniu z dwoma piersiami kurczaka gotowanego na parze z warzywami (ktoś pisał o powerze, lepszego po niczym innym nie dostaniecie).
    Jeśli chodzi o piersi, to również preferuję dwie, tyle, że nie z ryżem. Jeśli już to wolę np. bitą śmietanę, albo miód. Ostatecznie ciepłą czekoladę. I też wtedy mam powera. Dodatkowo dodam, że wolę gotowe a nie gotowane i stanowczo nie kurczaka!

A ja jednak poczekam na 5D MkII. A to tylko i wyłącznie ze względów finansowych. Narazie wyprułem się na szkła, które pozostaną ze mną już na wieki.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Dyskusję na temat ryżu, bitej smietany i miodu proszę kontynuować na innym forum http://www.forum.smacznie.com/

Domyślnie

oj popadal rano troche snieg ale juz przeszlo , a na powera to ja wole 2 piwa no bo po 4 usypiam , J wezniesz w czwartek 35 ?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    oj popadal rano troche snieg ale juz przeszlo , a na powera to ja wole 2 piwa no bo po 4 usypiam , J wezniesz w czwartek 35 ?
    Ba.. Innych mogę nie wziąć, ale 35 i 135 to na pewno.
    Jarek

Strona 2 z 393 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów