Może masz jedną noge krótszą?
Może masz jedną noge krótszą?
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Albo krzywą framugę i wypaczoną...książkę o kotach
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Raczej jedno jądro bardziej mi ciąży, bo złote.
No nie wiem, jakoś często musze ustawić moim zdaniem nienaturalnie przekrzywiony kadr, aby obiekt był na zdjęciu pionowo, a nie krzywo.
Poza tym tym chyba 98% ludzi ma odrobinę krótsza jedną nogę od drugiej, a nogi tu wiele nie mają do rzeczy.
Ostatnio edytowane przez AdamAGP ; 24-04-2007 o 15:44 Powód: Automerged Doublepost
Podstawy Fotografii m.in: Ekspozycja w fotografii, także obróbka i Retusz zdjęć, Wyostrzanie dwupoziomowe, Kadrowanie - zdjęć. Porady jak: Wybór aparatu oraz Obiektywy fotogrficzne. Techniki: Fotografia makro i Fotografia portret
Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Tarnowskich Górach
Tez mi sie przypomina ze juz pare razy czytalem cos o krzywych matrycach. Chyba jedynie zdjecia testowe z dokladnymi poziomicami bylyby dobrym dowodem by w serwisie sie zainteresowali. Ja mam matowke z liniami w 20D i jak rowno skadruje to i rowno wychodza wiec ani matowka ani matryca nie sa krzywe.
A mi jak wychodzą krzywe zdjęcia to zmieniam rękę w której trzymam piwo i wszystko jest ok.
Ostatnio edytowane przez Fan nr 1 ; 24-04-2007 o 21:28
Problem wystepuje dosc czesto, tez w analogowych lustrzankach (zwlaszcza tych low end) więc niekoniecznie matryca, krzywe może być chyba wszystko co wpływa na obraz w wizjerze: matówka, lustro, pryzmat (lub to co zamiast niego).
Kiedys sprawdzilem 3 Eosy 300 i jednego 500n na raz i każdy z nich miał przekręcony obraz względem tego co było widoczne w wizjerze.