Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 207

Wątek: [Fotoaparatka] Zapraszam do oceny moich najnowszych zdjęć

Coś już napisał

Domyślnie

Ojojoj czekajcie, to nie moja typowa pozycja fotografującego, zapozowałam do zdjęcia na szybko i wzięłam aparat do ręki jak "leci" :-)

Podczas pracy, przyciskam do żeber, brzuch mi akurat zawsze wystaje nie wiedzieć czemu:-) (ale wtedy estetykę ma się w ....)
    Dla odpoczynku przy większej serii wbijam łokieć w biodro żeby odciążyć ręce.
    Ilu z Was fotografuje z monopodem? Bo przyznam szczerze, że nigdy nie widziałam fotografa, któryby go używał..(podczas obserwacji na festiwalu w Cannes, ale to pewnie inne warunki) Też mi się wydaje, że to kwestia praktyki i ramiona muszą się wyrobić z czasem. Dodam jeszcze, że po dluższym fotografowaniu parują mi okulary i nierzadko pot się ze mnie leje (nie wspomnę o tuszu), ale tutaj dochodzi do tego kwestia klimatu :-D

ewg: ale żeś mi sypnął tym cukrem, powinnam po tym przejść na dietę :razz:

Zawsze uważałam, że przy naszym klimacie trzeba włożyć więcej pracy w zdjęcia i nasi krajowi fotografowie bardzo dobrze sobie z tym radzą w plenerze. W Warszawie uciekałam w architekturę i fotografię przedmiotów o ile dobrze pamiętam, bo urlop miałam nieczęsto, żeby gdzieś pojechać. Teraz korzystam z tego, czego mi brakowało w mieście i stąd tyle widoczków i kolorów, co nie znaczy, że stawiam na infantylizm. Jeśli chodzi o zdjęcia studyjne, to jak wiadomo różnicy nie ma, niezależnie od lokalizacji.

Stronka niebawem będzie zmieniona zupełnie (layout), bo mi się znudziła:-)

Jeszcze z ciekawości - używam paska, który był dodany do aparatu od początku, czy istnieje szerszy, bardziej wygodny? Zmienialiście?
    Ostatnio edytowane przez Fotoaparatka ; 22-04-2007 o 00:27

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

W temacie paska to proponuję zamienić na pasek firmy Lowepro. Od jakiegoś czasu używam i powiem szczerze - kolosalna różnica, szczególnie gdy do puszki podpięte jest cięższe szkło. Jest elastyczny, wykonany z zupełnie innego materiału, a najważniejsze że nie powoduje dyskomfortu na gołej szyji w wyższych temperaturach.
    Ostatnio edytowane przez Robson01 ; 22-04-2007 o 10:17
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja praktycznie ciągle fotografuje z moniopodem.
    Jest niewygodnie jeśli musisz ciągle zmieniać pozycję - w sensie obracać się o 180 stopni.
    Ale jeśli fotografuejsz z grubsza na wprost - jest fajnie.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Tylko czy na prawdę pomyślałaś o tym wszystkim przykładajac pierwszy raz lewe okok do aparatu (bo zakładam, że potem już zostało przyzwyczajenie)?
    zaczynalam od prawego oka i zapewniam Cie, ze od poczatku [czyli kiedy mialam kilkanascie lat] przesladowala mnie mysl o zmarszczkach! odkrycie, ze moge przejsc na lewe oko i nie mruzyc zadnego, bylo dla mnie epokowe
    kobiety wbrew pozorom zachowuja sie calkiem racjonalnie, tylko panowie nie maja pojecia o powodach, ktore nami kieruja i stad przekonanie o naszej nieprzewidywalnosci, irracjonalnosci, etc.

Cytat Zamieszczone przez Fotoaparatka Zobacz posta
    Ojojoj czekajcie, to nie moja typowa pozycja fotografującego, zapozowałam do zdjęcia na szybko i wzięłam aparat do ręki jak "leci" :-)
    najpierw pytasz o rade, jednoczesnie pokazujac zdjecie, ktore przedstawia Cie fotografujaca, a kiedy pospieszylismy z odpowiedziami [ja przez kobieca solidarnosc, panowie zapewne dlatego, ze jestes Miss Forum], nagle sie okazuje, ze dalas jakas tam fotke, ktora wcale nie odzwierciedla problemu, o ktorym piszesz

kręcisz nami, jak chcesz, kochana, troche to niepowazne
    jak bedziesz tak dalej robic, to niektorzy moga dojsc do wniosku
    ze odpowiadanie na Twoje pytania to strata czasu

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Ja to chyba taka troche meska jestem po patrze prawym okiem

A w kwestii ergonomii to czesto gdy jest chwila na odpoczynek opieram aparat na prawej rece ktora "oplatam" wokol brzucha
    Kiedys po 4 godzinach pstrykania w pionie z bolem nadgarstka stwierdzilam ze battery grip i hand strap to zakup konieczny

pzdr

Coś już napisał

Domyślnie

energia_ki - zdjęcie nie miało na celu ilustrować tekstu, wkleiłam je, żeby zaprezentować moją nową sigmę, chyba faktycznie powinnam je była podpisać, bo zostało źle zrozumiane. Myślałam, że tekst wystarczy,a pytałam o wasze porady z życia wzięte,a nie na podstawie mojej pozycji na zdjęciu i je dostałam - dziękuję.
    O monopodzie pomyślę, pasek zdecydowanie powinnam zmienić na szerszy (juz nie mówiąc o tym, że przydałoby się go raz na jakiś czas wyprać ;-) )

Zachęcił mnie ten hand strap,chyba sobie kupię, używacie?

Jeszcze taki błahy temat, odnośnie stroju podczas fotografowania.
    Zdarzyło mi się zostać uprzedzoną aby do fotografowania tańca w teatrze ubrać się "jak do teatru" czyli wyjściowo i to rozumiem. Jak ma się u Was sprawa fotografowania ślubów, czy pozwalacie sobie na wygodne buty, raczej sportowe, czy jak całość to całość?
    Szczególnie ciekawi mnie opinia Pań:-)
    Ostatnio edytowane przez Fotoaparatka ; 22-04-2007 o 14:25

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoaparatka Zobacz posta
    Jak ma się u Was sprawa fotografowania ślubów, czy pozwalacie sobie na wygodne buty, raczej sportowe, czy jak całość to całość?
    Szczególnie ciekawi mnie opinia Pań:-)
    Jako ze rzadko mi sie zdarza w kieckach biegac czy garsonkach jakis
    na slub i inne takie okazje to czarna koszula i krawacik
    Calosc jest elegancka kobieca i co najwazniejsze wygodna

pzdr

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

bardzo masz przyjemna stronę, taki ładny kobiecy design
    bardzo podoba mi się zdjęcie w twoim Avatar
    co do twojego pf to mam dwie sugestie
    1. zmniejsz dziesięciokrotnie ilość zdjęć na stronie, fotografia jest sztuka wyboru - ciężko wysortować ziarno od plew
    2. w portretach przydało by się więcej twojej interakcji z modelami, postaraj się z nich więcej wyciskać, w wielu fotkach banalne pozy i drętwe nienaturalne uśmiechy psują ogólny odbiór, zadbaj też o bardziej wyszukane światło, duże cienie pod oczami i nosem nie świadczą dobrze o fotografie

Ogólnie twoja twórczość robi dobre wrażenie: egzotyka modeli, ładne widoki, mocno nasycone kolory... ale niestety czasami zahacza to o przerost formy nad treścią ... twoje CV robi zdecydowanie ogromne wrażenie
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki za opinie, chwilowo nie polecam odwiedzania mojej strony (photoxygen), bo ciągle ją projektuję, cała będzie do zmiany i wiele fotek wyleci. (Dlatego przestałam ją uaktualniać) Już się wstydzę, że coś takiego pokazywałam, człowiek jednak ciągle ewoluuje. Moje ostatnie "wyczyny" dostępne są tymczasowo tutaj:
    http://www.photoxygen.book.fr/

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

hihi
    ja do pozycji,
    sprzęt identyko jak mój
    więc jak mi już cięzko to, tą lewą opieram o wywalone w przód/bok biodro
    i nie oddycham ale to szczególnie przy makro i ostrzeniu przy pomocy przesuwaniu ciała w przód/tył co by GO wyszła tam gdzie mi sie wydaje, że chcę.

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów