Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 207

Wątek: [Fotoaparatka] Zapraszam do oceny moich najnowszych zdjęć

Coś już napisał

Domyślnie

No, żyleta to to nie jest nestety. Myślicie, że można było więcej z tej Sigmy wyciągnąć? Parametry: 1600 iso, auto balans bieli, bo ciągle się zmieniało światło. Najkrótszy czas jaki udało mi się wyciągnąć to 1/250 przy f.4 w zależności od aktualnego oświetlenia sceny. Niektóre sceny były prawie czarne i wtedy 1/50 - albo coś albo zupełnie nic i tak były niedoświetlone sporo....
    Kupuję sobie 50mm 1.8, w tym tygodniu będę miała to coś wkleję (tak z innej beczki). Nad krzesełkiem pomyślę chociażby na kolano.....

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

wybralas bardzo ciekawe ujecia, ja bym tu widzial kilka ujec z dluzszymi czasami - to pole do pojscia w abstrakcyjne ujecia, natomiast zdecyduj sie na jednolity balans bieli bo jedne tak inne siak... swoja droge mocno Ci zazdroszcze takich tematow i takich mozliwosci.
    Co do ostrosci to nie mam zamiaru oceniac ostrosci zdjec pomniejszonych z byc moze zle uzytym wyostrzaniem. Sama potrafisz na pewno zobaczyc to na oryginalach...
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoaparatka Zobacz posta
    Kupuję sobie 50mm 1.8 ...
    A nie lepiej dołożyć na 50/1.4? Z racji na daleki od doskonałości AF 50/1.8 stanowczo zbyt często nie radzi sobie przy słabym oświetleniu, więc jego przydatność do takich jak te zdjęć jest mocno ograniczona.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał

Domyślnie

Zamazane nie ma opcji, szef wszystkie chciał ostre. Takie wymagania mają klienci kupujący te fotki. Jak jednolity balans jak było na auto, a co scena to inny kolor światła? 50 1.8 to nie do takich zdjęć, do portretów między innymi. 50 1.4 nie chcę, różne są opinie, poczytaj na Fredmiranda: http://www.fredmiranda.com/reviews/s...7&cat=2&page=3
    " I was surprised to find that this lens sharpens up faster than the F/1.4."
    A to, że plastik, nieszkodzi, kobieta jestem, szanuję sprzęt:-) Delikatne dłonie i te sprawy
    No i nie ukrywam cena ma tu znaczenie, bo nadal oszczędzam na Sigmę 70-300 2.8 :-)

Miasto
    pomorze

Domyślnie

dodam tez ze 1.8 pracuje w sposob, jaki moze powodowac lekka konsternacje osob siedzacych blisko ciebie
    ________
    Immanuel Kant

Coś już napisał

Domyślnie

Głośny?

Swoją drogą nie słyszeliście mojego statywu, co zmiana położenia to pisk....
    Ostatnio edytowane przez Fotoaparatka ; 19-02-2007 o 18:50 Powód: Automerged Doublepost

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

.. 50 1.4 nie chcę, różne są opinie...A to, że plastik, nieszkodzi, kobieta jestem, szanuję sprzęt:-) Delikatne dłonie i te sprawy
    No i nie ukrywam cena ma tu znaczenie, bo nadal oszczędzam na Sigmę 70-300 2.8 :-)
    Twój wybór :-) A z tym plastikiem nie jest tak źle, wczoraj wywaliłem się na moją 50-tkę 1.8 MK II w mocno zmrożony śnieg i działa dalej. Fakt że szkiełko był w torbie ale nie zmienia to faktu że zostało centralnie przygniecione moimi 80 kg i to z bardzo dużego rozbiegu ;-)

Miasto
    pomorze

Domyślnie

tak, slychac jak pracuje a odglos nie jest zbyt przyjemny dla ucha
    ________
    Immanuel Kant

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Twój wybór :-) A z tym plastikiem nie jest tak źle, wczoraj wywaliłem się na moją 50-tkę 1.8 MK II w mocno zmrożony śnieg i działa dalej. Fakt że szkiełko był w torbie ale nie zmienia to faktu że zostało centralnie przygniecione moimi 80 kg i to z bardzo dużego rozbiegu ;-)
    Dobrze wiedzieć w razie upadku:-) Czasem zapominam, że w Polsce teraz śnieg....

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dobrze wiedzieć w razie upadku:-)
    Żeby nie było, nie polecam takich testów, to była wyższa konieczność - goniłem po zlodzonym zboczu Szrenicy, uciekający dekielek od Tokiny 12-24, i wpadłem w jakąś zakrytą dziurę, głęboką na pół metra ;-)
    Czasem zapominam, że w Polsce teraz śnieg....
    Nie wszędzie, trzeba poszukać troszeczkę :-)

Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów