Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 207

Wątek: [Fotoaparatka] Zapraszam do oceny moich najnowszych zdjęć

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

1,2,3 podobaja mi się - może dlatego, że lubię "ciaśniejsze" kadry.
    W pozostałych troszkę mnie drażnią proporcje między głową a dołem. Moim zdaniem głowa niepotrzebnie przycinana i tak jak pito tez napisał powoduje to, ze twarze zdają sie mniej ważne niz reszta. Chociaz 7 bardzo mi się podoba. Bardzo pogodny portret.
    pozdrawiam
    Janusz

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    Z portretow fajny 5.
    6 wyszla strasznie masywanie jesli chodzi o 'korpus'.
    Jak na mój gust trochę kiepsko. Kiedy Cię chwaliłem na początku spodobało mi się to, na co najbardziej zwracam uwagę. Na kompozycję w kadrze. Albo musisz popracować nad tym, albo dopracować kadry w obróbce, albo robić większy odrzut zdjęć.
    Zauważyłem, że wrzucasz jak leci, sugerowałbym bardziej zwracać uwagę na detale. Już nie mówię o jakiś zbędnych staniczkach, które trochę drażnią, ale to samo dotyczy pejzaży. Często coś Ci wchodzi z boku w kadr i jest tego jakaś część tylko, co bardzo zakłóca odbiór. Jest męczące. Mniej zdjęć a więcej pracy przy nich.
    Pozdrawiam.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał

Domyślnie

Co to znaczy masywnie, w sensie postura? Co mógłbyś zarzucić kadrom konkretnie, co byś usunął, zmienił oprócz uciętej głowy itp., bo z tak ogólnikowej wypowiedzi niestety nic nie wywnioskuję.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mysle , że mamy podobne uwagi (do portretów) z kolegami. W 4 i w 5 zbyt dużo dolnej cześci z dość wyrazistym kolorem staniczka i koszulki, które zupełnie odwracają uwagę od twarzy. Twarz "ginie" w całości. Na 6 gdybys odcięła dolną część zdjecie byłoby zupełnie inne -fajne. Oczywiscie jest to moja subiekktywna ocena. Ale przeciez pod ocene te zdjecia umieściłaś.

Coś już napisał

Domyślnie

Jasne:-) Staniki niestety okazały się niewypałem, bo nie miałam stylistki i zdana byłam na to, co modelka przyniesie.

Domyślnie

Pisalem o 6, ktora ze wzgledu na kadr dodaje modelce jakies 15 kilo. Nie wiadomo gdzie koncza sie rece, gdzie konczy sie cialo a poprzez swiatlo dosc plaskie wydaje sie, ze nie konczy sie tuz za granica kadru, tylko znacznie dalej. Gdyby swiatlo schodzilo w tych partiach do cienia efekt bylby inny a na pewno troche szersze ujecie tez by pomoglo, gdyby w kadrze pojawila sie np. pacha.

W 5 mi osobiscie te ramiaczka nie przeszkadzaja.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    Pisalem o 6, ktora ze wzgledu na kadr dodaje modelce jakies 15 kilo. Nie wiadomo gdzie koncza sie rece, gdzie konczy sie cialo a poprzez swiatlo dosc plaskie wydaje sie, ze nie konczy sie tuz za granica kadru, tylko znacznie dalej. Gdyby swiatlo schodzilo w tych partiach do cienia efekt bylby inny a na pewno troche szersze ujecie tez by pomoglo, gdyby w kadrze pojawila sie np. pacha.

W 5 mi osobiscie te ramiaczka nie przeszkadzaja.

Mam jeszcze takie...(kolor stanika niewypał)
    http://xs413.xs.to/xs413/07110/IMG_5381.jpg

Bardzo fajne foty robisz:-)

Coś już napisał

Domyślnie

Moi drodzy, dostałam wczoraj na urodziny Sigmę 70-200 f2.8 DG EX APO MACRO HSM, wszystko cacy, super obiektywik, jedyne do mnie przeraża to waga (1380 g)..

Ostatnio podczas pracy fotografowałam (zdjęcia tańca) przez 10 godzin prawie non stop Canonem 70-200 f4 (705 g) i już ten do najlżejszych nie należał. Następnego dnia bolały mnie nadgarstki i szyja...

Czy macie jakieś sposoby na fotografowanie, żeby zredukować wagę..? (bez statywu) Część zdjęć robiłam z biodra, żeby odciążyć ręce..Jestem ciekawa jak sobie radzą panie w tej kwestii?

(Foty bez obróbki i kadrowania)

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

gdybys ponumerowala zdjecia, byloby latwiej...

spodobalo mi sie to pierwsze
    drugie z chlopczykiem tez fajne, szkoda tylko, ze kadr przecial po oczach dziewczynce z tylu, no ale nie zawsze zdola sie idealnie utrafic

zdecydowanie najbardziej podoba mi sie przedprzedostatnie - to z dwiema dlonmi na pierwszym planie - najprawde swietne!

za to zdjecie nad nim - sorry, nie obraz sie - wyglada, jakby tej pochylonej dziewczynie wyrastały nogi z biustu...

tak wiec pierwsze i osme rzadzi!

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów