Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: canon 24-70 wrocław

Domyślnie canon 24-70 wrocław

Witam.
    czy znacie może jakiś sklep warty polecienia we wrocławiu gdzie moge kupić to szkiełko za w miare fajną cene?? będe tam tylko kilka dni dlatego sklep na miejscu żeby można było sprawdzić bo z netu to sobbie moge wszędzie zamówić ale ze sprawdzeniem przezd kupnem mały problem.
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

We Wrocku to chyba ciągle tylko No 1 ul. Oławska.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    We Wrocku to chyba ciągle tylko No 1 ul. Oławska.
    Robienie zakupów w No1 jest w złym guście
    Polecam raczej dwa sklepy sieci abfoto. Taniej będzie na pewno a i obsługa jakby bardziej kompetentna.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

w abfoto 5129zł na oławskiej nie wiem bo nie moge znaleść skepu (znaczy strony) może się coś jeszcze znajdzie żeby taniej lub żeby potwierdzić że tu warto
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    Witam.
    czy znacie może jakiś sklep warty polecienia we wrocławiu gdzie moge kupić to szkiełko za w miare fajną cene?? będe tam tylko kilka dni dlatego sklep na miejscu żeby można było sprawdzić bo z netu to sobbie moge wszędzie zamówić ale ze sprawdzeniem przezd kupnem mały problem.
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Robienie zakupów w No1 jest w złym guście
    Polecam raczej dwa sklepy sieci abfoto. Taniej będzie na pewno a i obsługa jakby bardziej kompetentna.
    Shark-uk nie pytał o sklep z netu.

[EDIT]
    Na Dubois i Widoku raczej 24-70 nie pomaca, bo tam mają (mieli) tylko sprzęt amatorski. Rok temu nie było na sklepach nawet 20D. A co do kompetencji obsługi, to wg mnie porównywalna.
    Ostatnio edytowane przez Viracocha ; 19-04-2007 o 23:24

Domyślnie

ale jeśli sklep będzie z necie ale z wrocka to pewnie da się dogadać żeby tam pjechać i odebrać/sprawdzić osobiście już tak robiłem ze sklepem z allegro kiedyś i było ok

ps: wcześniej nie sparwdziłem ten jest z warszawy więc odpada.

martinbartnicki.com

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Shark-uk nie pytał o sklep z netu.
    Abfoto to nie jest sklep netowy tylko dawna sieć MJ Foto. Szkła można zamawiać w sklepie netowym i odbierać w którymś z "rzeczywistych" jak również pójść do któregoś z nich, wytargować rabat i zamówić bezpośrednio u sprzedawcy.
    Na Dubois i Widoku raczej 24-70 nie pomaca, bo tam mają (mieli) tylko sprzęt amatorski. Rok temu nie było na sklepach nawet 20D.
    W No1 też raczej nie będzie, jeśli już to prędzej 24-105. W Polsce mało kto trzyma na stanie szkła za 5 k. Sklep szkło zamawia i macasz sobie jak już przyjdzie.
    A co do kompetencji obsługi, to wg mnie porównywalna.
    W abfoto nie wciskają kitów, uwłaczających godności intelektualnej kupującego, to ich odróżnia od No1
    Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    ale jeśli sklep będzie z necie ale z wrocka to pewnie da się dogadać żeby tam pjechać i odebrać/sprawdzić osobiście już tak robiłem ze sklepem z allegro kiedyś i było ok
    ps: wcześniej nie sparwdziłem ten jest z warszawy więc odpada.
    Tak jak napisałem wyżej, z pomacaniem przy odbiorze i płatnością gotówką po sprawdzeniu nie będzie najmniejszego problemu. Abfoto to nie jest tylko centrala w Wa-wie, ale ogólnopolska sieć sklepów, we Wrocławiu są dwa (były nawet trzy, ale jednego chyba już nie ma). Jedyna wada: realizacja zamówienia może trochę potrwać, bo z tym ostatnio u nich nienajlepiej (głównie z uwagi na bałagan w Canon Polska).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Abfoto to nie jest sklep netowy tylko dawna sieć MJ Foto. Szkła można zamawiać w sklepie netowym i odbierać w którymś z "rzeczywistych" jak również pójść do któregoś z nich, wytargować rabat i zamówić bezpośrednio u sprzedawcy.
    Podobnie jak w No 1. Rabat bez problemu można wytargować, a nawet sprzedawca nieraz sam proponuje, zwłaszcza jeśli bez faktury.
    W No1 też raczej nie będzie, jeśli już to prędzej 24-105. W Polsce mało kto trzyma na stanie szkła za 5 k. Sklep szkło zamawia i macasz sobie jak już przyjdzie.
    Nie wiem czy jest teraz akurat ten obiektyw, ale jeśli chodzi o ilość sprzętu, to te sklepy nie można absolutnie porównać do No 1, gdzie jest po prostu jest wszystkiego więcej. Jeśli nie ma to też bez problemu można zamówić.
    W abfoto nie wciskają kitów, uwłaczających godności intelektualnej kupującego, to ich odróżnia od No1
    Na Widoku jest sprzedawca, który uważa, że Canon ma najgorsze matryce na rynku, a FF (Full Frame) jest zupełnie bez sensu... (miałem okazję kiedyś osobiście na ten temat dyskutować). W No 1 nie spotkałem się z podobnymi tekstami.
    Tak jak napisałem wyżej, z pomacaniem przy odbiorze i płatnością gotówką po sprawdzeniu nie będzie najmniejszego problemu. Abfoto to nie jest tylko centrala w Wa-wie, ale ogólnopolska sieć sklepów, we Wrocławiu są dwa (były nawet trzy, ale jednego chyba już nie ma). Jedyna wada: realizacja zamówienia może trochę potrwać, bo z tym ostatnio u nich nienajlepiej (głównie z uwagi na bałagan w Canon Polska).
    Nie wiem dlaczego tak się uwziąłeś na No 1, ale wg mnie to jedyny porządny sklep we Wrocławiu. Sprzęt można pomacać przed zakupem/zamówieniem, bo po prostu jest.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A co z foto-raj?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    A co z foto-raj?
    Nie znam. Brzmi jak Kraina Wiecznych Fotograficznych Łowów?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów